شرقی ترین پنجره حقانیت اسلام در بلندای خراسان گشوده شده است و شمیم شیعه تا یسار و یمین پراكنده می شود.
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از ایرنا كلمه ها این جا مهربانی می كنند،ناز می آیند و قلم را می فهمند، كبوترانه بر آسمان صفت ها می پرند بر روی رواق دل ها منزل می كنند در كنار دار و دسته گلدسته ها و گنبدها،یعنی خورشید همین جاست.
واژه ها اجازه ورود به صحن و سرای دل را پیدا می كنند، اذن حضور صفت در كنار صفت همیشه صادر شده است،اذن پابوسی جناس معنوی بدون هیچ مراعات نظیری و واژه هر چه هست از بركت همین بارگاه است و خورشید خفته در آن.
ورود با بركت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام از غرب ایران و طی مسیر در جاده ولایت و عزیمت ایشان به شرق، تحولات عظیمی را در این منطقه ایجاد كرد و این ورود با بركت، اقوام گوناگون را زیر پرچم متحد اسلامی و ولایی گردآورد.
نشان این تاثیر عمیق معنوی را باید در وجود گرانقدر هشتمین اختر تابناك آسمان ولایت درسرزمین بندگی و مهر دانست كه سلسله الذهب او نشان از سلسله عشق و ارادتی دارد كه تا همیشه دنیا بر گردن ایرانیان آویخته است و قدمگاهها، خود حدیث مفصل دینداری مردمداری ،اخلاق كریمه و یادگار قدوم متبرك آن امام همام است.
تنها راه پاسداشت هشتمین میراث دار نبی مكرم اسلام صلوات الله علیه ، موده فی القربی است، كه انتظار پیامبر اعظم صلوات الله علیه ، در قبال اجر و مزد رسالت ایشان است و در عصر سلطه رسانه ای جهان كه هدف بزرگ نااهلان و دین ستیزان دنیای زر و زور و تزویر، محو هویت دینی و ملی است، اشاعه فرهنگ منور رضوی بسیار لازم و ضروری است.
برگزاری جشنواره های مختلف امام رضا علیه السلام یكی از مهمترین افتخار برای هنرمندان است و شركت در این جشنواره تاكیدی بر ارادت به خاندان اهل بیت علیه السلام است.
اما در جشنواره ادبیات كودك و نوجوان رضوی،گاهی مساله اصلی كه رسالت اندیشمندی و دانشمندی امام رضا علیه السلام در احیای اسلام ناب محمدی است،كم رنگ می شود و به مولفه های دیگر بیشتر پرداخته می شود.
به طور مثال در برخی از اشعار شاعران،به گنبد طلا یا رواق و صحن یا آهو و كبوتر ، بیشتر از رسالت بزرگ امام رضا علیه السلام پرداخته
می شود.
با بررسی برخی از آثار انتشار یافته به مناسبت جشنواره های هنری و فرهنگی می توان به این مساله به صورت موشكافانه رسید.
به طور مثال در شعری بیت 'ببخشید آقا دوباره - دم گربه ای را كشیدم/ به بال كلاغی زدم سنگ - سه تا غنچه از شاخه چیدم' از سوی شاعر بیان شده است،یا در شعر دیگری با این مضمون' امروز آقاجان -یك كفتر زیبا -آمد به مهمانی -توی حیاط ما 'و یا در شعر دیگری آمده است'زیر طلاق طلایی گنبدت می نشینم و سكانس های سیاه و سپید و تلخ شیرین را مرور می كنم'.
نمونه های دیگری از این آثار در جشنواره های رضوی وجود دارد كه می توان به پرداخت بهتری آن را به مخاطب ارائه داد.
این در حالی است كه جشنواره های رضوی بهترین فرصت برای پرداختن به سیره علمی و عملی امام رضا علیه السلام است.
'رضا ' بودن حضرت ثامن الائمه علیه السلام ریشه در تاریخ اسلام و ائمه علیه السلام دارد، چرا كه از نظر تاریخی بعد از شهادت امام حسین علیه السلام،مساله خون خواهی ایشان همواره در بین مسلمانان مطرح بود و در كمتر از یكسال پس از شهادت امام حسین(ع) تا سقوط حكومت بنی امیه، همواره قیام هایی در طلب خون خواهی امام حسین (ع) صورت می گرفت.
كارشناس ارشد تاریخ اسلام می گوید:حضرت رضا علیه السلام، با نامهای رئوف و عالم آل محمد صلوات الله علیه نیز شهرت دارند و رئوف بودن ایشان به خلق و خوی و منش شخصیتی حضرت باز می گردد و رسیدگی به امور مستمندان و تواضع نسبت به آنها، روی خوش نشان دادن به زیر دستان، گشاده دستی و همه این حالات موجب شده كه ایشان به امام رئوف شهرت یابند.
' مهشید نجفیان زرین شهری' در گفت وگو با ایرنا افزود:عالم آل محمد بودن به مقام علمی ایشان، باز می گردد و مناظره هایی كه ایشان در زمان خودشان با اصحاب ادیان و مذاهب آن روزگار انجام می دادند.
به گفته وی، امام رضا علیه السلام مظهر عقلانیت اسلام است و حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام دو كار عمده در حوزه اسلام انجام داد، كه عرضه و ارائه جنبه عقلانی و معنوی دین خدا و حقیقت دین و نیز تبیین پایه های نظری و اجتماعی سیستم مطلوب حكومت عدل اسلامی با محوریت امام معصوم دو اقدام مهم امام رضا علیه السلام می باشد.
نجفیان افزود: امام رضا علیه السلام در جود و سخاوت، در عبادت و بندگی سرآمدمردان آسمانی بود و یگانه سخنور ممتاز بود كه گوهرهای گرانبها به دست مردم ریخت.
به گفته وی، از جمله ویژگی های امام رضا علیه السلام، حضور ذهن، سرعت انتقال ، قوت روانی و شیوایی كلام بود. برتری علمی آن حضرت در مباحثه و مناظر با رییسان ادیان و دانشمندان دلیل آشكاری بر درجه حضور ذهن و سرعت انتقال ایشان بود.
فرصت به وجود آمده در جشنواره های ادبی رضوی، زمان مغتنمی برای پرداختن به سیره علوی این امام همام است.