رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: توزیع عادلانه آب زایندهرود مطالبه کشاورزان استان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، حسین برزگر صبح امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحران خشکسالی در حوزه زایندهرود، توزیع عادلانه آب را مهمترین مطالبه کشاورزان این استان دانست و بر ضرورت توجه به الگوی کشت مناسب در استان همجوار تاکید کرد.
وی در خصوص وضعیت منابع آبی و چالشهای پیش روی کشاورزان چهارمحال و بختیاری در حوزه زایندهرود، افزود: چهارمحال و بختیاری، استانی کشاورزی و دامپروری است و بیش از 40 درصد اشتغال و اقتصاد آن وابسته به بخش کشاورزی است، از این رو، تامین امنیت غذایی کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه توسعه نامتوازن در بخش کشاورزی و صنعت در حوزه زایندهرود، منجر به بروز چالشهای متعددی شده است، ادامه داد: با وجود انتقال آب از طریق تونلهای احداث شده در حوزه کارون و انتقال آن به زاینده رود، متاسفانه مصارف آب نیز در استان همجوار افزایش یافته است.
برزگر با تاکید بر اینکه از ۲۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی حوزه زاینده رود کمتر از 13 درصد از اراضی آبی حوزه زایندهرود یعنی چیزی در حدود ۳۵ هزار هکتار آن در چهارمحال و بختیاری و مابقی در استان همجوار قرار دارد، تصریح کرد: این استان در بحث سامانههای نوین آبیاری رتبه دوم کشوری را دارد و این بدان معناست که هم اکنون بیش از ۶۰ درصد از اراضی آبی کشاورزی استان مجهز به سامانههای نوین آبیاری شدهاند و در بحث باغات زایندهرود که عمدتا در حاشیه این رودخانه قرار دارند نیز بیش از 85 درصد باغات استان مجهز به سامانههای نوین آبیاری (قطرهای)هستند و راندمان آبیاری بالایی دارند.
وی توزیع عادلانه آب را مهمترین مطالبه کشاورزان این استان دانست و گفت: باید هر میزان آبی که در دسترس است، به صورت عادلانه بین ذینفعان توزیع شود، حدود 50 هزار نفر کشاورز در بالادست و پاییندست سد در استان چهارمحال و بختیاری از حوزه زایندهرود ارتزاق میکنند.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب حوزه زایندهرود در استان چهارمحال و بختیاری تولید میشود، افزود: انتظار میرود حداقل ۱۰ درصد از مصارف این حوزه به بخش کشاورزی استان اختصاص یابد در حالی که این میزان هم اکنون به ۴ درصد میرسد که سهم بسیار ناچیزی است.
برزگر همچنین با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات پرآببر با محصولات کمآببر مانند بادام در استان، عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در برنامه اصلاح الگوی کشت، این موضوع را مد نظر قرار داده است.
وی در پایان تاکید کرد: تمامی طرحهای توسعه کشاورزی در چهارمحال و بختیاری دارای مجوزهای قانونی هستند و هیچ طرح غیرقانونی در این زمینه وجود ندارد.