به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از جام جم آنلاین، بزهای پرنده، بزهایی هستند که از درختهای آرگان بالا میروند تا میوههای آنها را بخورند. درخت آرگان، شباهت زیادی به درخت زیتون دارد.
وقتی یک کشاورز مراکشی بزی پرنده میبیند، چه میکند؟ دنبالش میرود و با دقت زیر نظر میگیردش، نه به این خاطر که دیدن یک بز در حال پریدن از این درخت به آن درخت شگفتیآور است بلکه هسته میوه درخت آرگان برای کشاورزها بسیار ارزشمند است و چون بزها نمیتوانند هضمش کنند یا آن را تف میکنند یا قورتش میدهند و بیتغییر با مدفوعشان دفع میکنند و این جور وقتهاست که سر و کله کشاورزها پیدا میشود تا هستهها را جمع کنند.
داخل هر هسته آرگان ، یک تا سه دانه است که از روغن آن در آشپزی و کرمهای زیبایی استفاده میکنند. روغن آرگان خاصیتی ضدپیری دارد و بسیار گرانقیمت است.
جای تاسف دارد که درختهای آرگان هم مانند بسیاری از اجزای دیگر محیط زیست در حال انقراض هستند چون طمع چوب برها و قاچاقچیان چوب تمامنشدنی است و بزها هم از خوردن برگها و میوههایشان سیر نمیشوند و آفت شدهاند.
طرفداران محیط زیست میگویند برای حفظ این درختها باید مناطق اصلی رویششان، حفاظت شده اعلام شود و قانون، دست چوببرها را ببندد تا زیست شناسها و گیاهشناسها، سر فرصت و با فراغبال چرخههای زیست محیطی ناقص را در زیستگاهشان اصلاح کنند.
گروهی دیگر اما حدس میزنند اگر خاصیت ضدپیری دانه آرگان به مردم دنیا شناسانده شود مسلما خیلیها برای نجات این گیاه در سراسر جهان به تکاپو میافتند.
بااین حال برخی اهالی هائیتی هم ناامیدند و میگویند بقیه مردم دنیا حاضر نیستند روغن دانهای را امتحان کنند که یک بز آن را تف کرده یا از مدفوعش بیرون کشیده شده است و به همین علت، مدتی است کمپینی برای ممنوعیت چرای بزهای پرنده روی درختهای آرگان راه افتاده تا از چرای بیرویه بزها روی این درختها جلوگیری شود و میوههای آنها به شکل طبیعی برسند و بر زمین بیفتند و سپس با شیوهای بهداشتی از آنها روغن و عصاره جوانی برای کرمهای پوستی گرفته شود.