به گزارش
جهانبین نیوز، جمشید پژویان درباره مشکل دولت برای پرداخت یارانه بیان کرد: ایران بدترین سیستم یارانه موجود در دنیا را داشته و آن یارانه باز در بازار کالاهای غیرضروری و لوکس بوده است.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری ادامه داد: برای نمونه، حاملهای انرژی که بیشتر در سبد مصرفی خانوارهای ثروتمند بود، مشمول یارانههای دولتی میشد.
تلاش برای توزیع عادلانه درآمدوی افزود: با مطرح و تصویب قانون هدفمندسازی یارانهها، یارانه برخی کالاها حذف و به یارانه ثابت نقدی تبدیل شد تا بتواند عدم توزیع برابر درآمد و ناکارآمدی در پرداخت یارانه را اصلاح کند.
این استاد داشگاه اشاره کرد: دولت در واقع خواست یارانه را به صورت نقدی از جیب افراد ثروتمند گرفته و آن را به اقشار دهکهای پایین درآمدی بدهد.
دولت موفق عمل نکرد
پژویان رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری ادامه داد: دولت نتوانست این نقل و انتقال پول را به درستی تنظیم کند و هنوز هم در هدایت مجموعه سیستم یارانهای سردرگم است.
این کارشناس اقتصادی گفت: دولت نمیخواهد تا آخر عمر یارانه نقدی را پرداخت کند، بلکه اگر نظام یارانهای اصلاح شود و به خوبی عمل کند، این امر باید منجربه کاهش هزینههای تولید در اقتصاد میشود.
نیازی به پرداخت یارانه نقدی نیست
پژویان افزود: کاهش هزینه به مثابه پرداخت یارانه به بخش تولید است و دیگر نیازی به پرداخت یارانه نقدی به این صورت نیست.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات کاربردی علوم بانکی و اقتصاد شهری گفت: یک نظام جامع تأمین اجتماعی کافی است که بتواند پوشش لازم را برای حمایت از اقشار کم درآمد و آسیبپذیر فراهم کند.
منبع: جام نیوز
انتهای پیام/1026ج