به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از ایرنا، وی سه شنبه شب در دیدار با رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما با اشاره به ضرورت جناحی عمل نکردن صدا و سیما، اظهار کرد: در این راستا برخیها از صدا و سیما شکایتهایی را در مورد بعضی مسائل مطرح میکنند.
وی تصریح کرد: من خودم هم برخی برنامهها را در مورد مساله برجام گوش میدادم، دیدم یک کمی از خط اعتدال خارج و یکجانبه شد، شاید هم قصد و غرضی نبوده، ولی صدا و سیما به این نکته توجه داشته باشد.
آیتالله مکارم شیرازی اظهار کرد: گاهی در سطوح بالای صدا و سیما خبری نیست، ولی در سطوح پایین افکار خودشان را در برنامهها اعمال میکنند.
وی همچنین تاکید کرد: باید بیطرفی صدا و سیما در تهیه برنامهها محفوظ باشد و این رسانه باید با پذیرش اصالتها، حق کشور، انقلاب، مقامها و خادمین کشور را محفوظ بداند، و رعایت اعتدال را در میان جناحها داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که هر چقدر از اهمیت صدا و سیما گفته شود، باز هم کم است، تصریح کرد: صدا و سیما از یک نظر دانشگاه است و این دانشگاه میتواند دانشمندانی را پرورش دهد.
آیتالله مکارم شیرازی افزود: صدا و سیما از یک نظر نیز مانند یک عالم غذاشناس است، که میتواند غذای سالم از ناسالم را تشخیص، و در اختیار نیازمندان قرار دهد.
وی صدا و سیما را از جوانب مختلف دارای رسالتها و مسئولیتهای مختلف دانست و افزود: به همین دلیل در مرکز پژوهشهای صدا و سیما نیز کارها در بخشهای مختلف عقاید، پاسخگویی به شبهات و مسائل فرهنگی تقسیمبندی میشود، که ان شاءلله کمبودهای جامعه نیز باید از این طریق بر طرف شود.
وی با بیان این که دشمنان دست به دست هم دادند، تا از طریق رسانهها تهاجم شدیدی را علیه نظام داشته باشند، تصریح کرد: دشمن پس از ناکامی در جبهههای نظامی و اقتصادی برای ضربه زدن به نظام اسلامی امید زیادی به تهاجم فرهنگی دارد، که طبعا صدا و سیما موظف به ایستادگی در مقابل آنها است.
آیتالله مکارم شیرازی گفت: صدا و سیما نه تنها نباید از حالت تدافعی در برابر تهاجم فرهنگی دشمن پرهیز کند، بلکه باید با استفاده از ضعفهای دشمن که بویژه در شرایط فعلی نمایان شده در برابر تهاجم رسانهایی آن نیز حالت تهاجمی به خود بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: من اخیرا در یکی از اخبار دیدم که عدهایی از داعشیها را در عراق اسیر کردند، و آنها اعترافهای عجیبی را در خصوص کمکهای آمریکا و عربستان به این گروه داشتند، لذا معلوم میشود، که مبارزه با داعش از سوی آمریکا و هم پیمانانش دروغی بیش نیست.
وی با اشاره به پژوهش یکی از تحلیلگران مراکز پژوهشی غربی در خصوص داعش، تصریح کرد: در این پژوهش به ظاهر از داعش انتقاد شد، ولی در باطن به عنوان یک جمعیت ماندگار و دارای حکومت از آنها یاد شده است.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که داعش به هیچوجه یک حکومت اسلامی نیست، تصریح کرد: امیدوارم با اتحاد مسلمانان ریشه این گروه کنده شود، هر چند غربیها تلاش دارند، تا امیدها برای استمرار این گروه را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه دشمنی آمریکاییها با نظام اسلامی و همچنین بیاعتباری ادعای آنها در رابطه با حقوق بشر و مبارزه با داعش روشن شده است، گفت: معلوم میشود، آمریکاییها افرادی هستند، که هیچ مسالهایی برای آنها مهم نیست.
وی ادامه داد: حادثهای عظیم در منا واقع شد، که در تاریخ اسلام سابقه نداشته است، ولی کشورهای اسلامی که تلفات زیادی هم دادند، در حال سکوت یا شبه سکوت در برابر تلف شدن هزاران نفر در این حادثه هستند، چرا که عربستان با تزریق مالی از آنها خواسته که سکوت کنند.
این مرجع تقلید با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در برابر این حادثه، تصریح کرد: علمای اسلام و مسوولان کشورهای اسلامی نیز در برابر این واقعه ساکت هستند.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که صدا و سیما در برابر این سکوت وظیفه سنگینی را برعهده دارد، تصریح کرد: صدا و سیما باید این خلاها را پر، و واقعا علت این سکوت را ریشهیابی و سپس منتشر کند.
وی گفت: من هم به سهم خودم تصمیم گرفتم نامه جامعی را به همه علمای اسلام بویژه آنها که در کنگره مقابله با تکفیریها با ما در تماس بودند، مبنی بر این که همه در روز قیامت به خاطر این سکوت مسئولند، بنویسم.
وی گفت: برخی از علمای اسلام حادثه منا را قضا و قدر الهی دانستند، ولی این قضا و قدر الهی سال آینده هم تکرار میشود، پس باید فکری برای سال آینده شود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که مشکلات زیاد است، و به همان نسبت مسوولیت صدا و سیما هم زیاد است، قدرت فرهنگ و معارف اسلامی را بزرگترین سرمایه برای نظام توصیف و گفت: معارف اسلامی و حقانیت نظام اسلامی طوری است، که میتواند در مقابل حرفهای بیپایه و بیاساس دشمنان بایستد.
وی با تاکید بر قرار گرفتن بیش از پیش مرکز پژوهشهای صدا و سیما در مسیر فرهنگی، تصریح کرد: صدا و سیما باید متناسب با ادبیات هر قشر از اقشار مختلف جامعه برنامه های فرهنگی مختلفی را تهیه کند.
وی با بیان اینکه صدا و سیما در تمامی زوایای جامعه باید گردش کند، تصریح کرد: مرکز پژوهشهای صدا و سیما باید تمامی مشکلات و آسیبهای جامعه را شناسایی ، و به موقع وارد میدان شود.
آیتالله مکارم شیرازی خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده که حضور جدی صدا و سیما در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی کشور مانند انتخابات و راهپیماییهای روز قدس و ۲۲ بهمن با موفقیت همراه بوده، و مردم به این رسانه گوش شنوایی دارند.
وی همچنین با تاکید بر توجه جدی مسوولان نسبت به خشکاندن ریشههای رسانههای دشمن، گفت: متاسفانه اخیرا تفکر مبنی بر اینکه باید سطح اینترنت را بالا ببریم، پیدا شد، که این تفکر بیش از همه یک تفکر تجاری برای درآمد بیشتر بود.
وی ادامه داد: مسوولان امروز چشمان خود را نسبت به این موضوع باز کردند، و به آثار سو عدم کنترل صحیح بر اینترنت مانند ازدیاد طلاق و انحرافات و همچنین کم شدن ازدواج ها در جامعه پی بردهاند.
این مرجع تقلید با بیان این که رسانههای خارجی مطلقا هیچ خط قرمزی را رعایت نمیکنند، تصریح کرد: لذا هر گونه آزاد گذاشتن این رسانهها باید با در نظر گرفتن جوانب مثبت و منفی آن صورت گیرد.
وی همچنین هدفمند بودن برنامههای صدا و سیما را ضروری خواند و تصریح کرد: حتی برنامههای طنز و داستانهای کودکان این رسانه هم باید یک هدف فرهنگی، اعتقادی و انقلابی داشته باشد، و تنها هدف سرگرمی و خندان مخاطب نباشد.
آیتالله مکارم شیرازی همچنین با تاکید بر جلوگیری از نفوذ فرهنگی غرب در برنامههای مختلف صدا و سیما، تصریح کرد: نباید جامعه به صورت ناآگاهانه از طریق صدا و سیما تسلیم فرهنگ غرب شود.
انتهای پیام/1026ج