مرتضی هاشمزاده در گفتگو با خبرنگار
جهانبین نیوز با اشاره به هفته مبارزه با مواد مخدر که از ۵ تیرماه آغاز و تا ۱۲ تیر ادامه دارد یکی از مشکلات امروز کشور را مواد مخدر دانست.
هاشم زاده اظهار کرد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد که با مصرف بیش از ۵۰۰ تن مواد در سال مشکلی بزرگ را برای کشور بوجود آوردهاند.
وی با اشاره به موقعیت کشور گفت: این موقعیت ویژه کشور باعث شده است که ایران نسبت به کشورهایی چون هند و پاکستان موقعیت بدتری داشته باشد.
هاشمزاده تعداد افرادی را که به طور روزانه به اعتیاد مبتلا میشوند ۷۰ نفر اعلام و افزود: این در حالی است که روزانه ۸ معتاد بر اثر اعتیاد جان خود را از دست میدهند.
وی تصریح کرد: بیش از ۶۰ درصد جرایم به نحوی مرتبط با مواد مخدر است و اعتیاد باب گناهان کثیره است و بیشتر طلاقها، قتلها، جنایات در اثر ابتلای افراد به مواد مخدر است.
هاشم زاده با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در۱۰ سال اخیر اظهار کرد: مواد پرخطر مثل شیشه در حال جایگزینی با مواد سنتی است و تریاک جای خود را به حشیش داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاهش سن اعتیاد را یکی دیگر از مسائل مرتبط با مواد مخدر در
کشور بیان و گفت: متاسفانه در چند سال اخیر متوسط سن اعتیاد به ۲۰ سال رسیده است که جای نگرانی دارد.
وی با بیان اینکه امروز زنان نسبت به قبل بیشتر در معرض اعتیاد قرار گرفتهاند تاکید کرد: مقابله و مبارزه با مواد مخدر نیازمند یک عزم ملی است و همه مردم ومسئولان باید برای مقابله با آن دست به دست هم دهند.
هاشم زاده تاکید کرد: کار هماهنگ در همه ابعاد سیاسی، انتظامی، اقتصادی و اجتماعی برای جلوگیری از ورود، توزیع و مصرف مواد مخدر الزامی است و این کار عظیم نیازمند همکاری همه نهادها است.
وی با اشاره به تشکیل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان به ریاست استاندار تصریح کرد: در این شورا جلساتی تشکیل و بر فعالیتهای مرتبط با آن نظارت میکند و کمیته درمان وحمایتهای احتماعی، کمیته فرهنگ و پیشگیری از جمله زیر شاخههای این شورا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل جلسات متعدد در ارتباط با آموزشهای خانواده، مدارس، چاپ بنر، بوروشور، پخش برنامههای تلویزیونی، ارسال پیامکهای آموزشی را از دیگر فعالیتهای این شورا عنوان کرد.
وی افزود: کار کمیته در غالب درمان اثربخش بوده و شرایط روبه بهبود است اما این در حالی است که هنوز در بسیاری از کمپها مشکلات بهداشتی و تغذیهای وجود دارد.
هاشم زاده گفت: ما در حمایتهای اجتماعی از معتادان هنوز مشکل داریم و این موضوع از جمله نکاتی است که در آینده بیشتر باید به آن توجه شود.
این مسئول دلیل این ضعف را فقدان برنامه جامع در زمینه آسیبهای اجتماعی، عدم توجه کامل به برنامههای منطقهای و محلی و عدم حضور متولی مشخص در حوزه آسیبهای اجتماعی دانست.
هاشمزاد با بیان اینکه مبدا اصلی ورود مواد مخدر به کشور افغانستان است گفت: باید راه این ورود را سد کرده و با برنامهریزیهای درست در داخل کشور این مشکل بزرگ را ریشهکن سازیم.
انتهای پیام/1020ج