ایمان، علم و مدیریت درست اقتصادی مهمترین زیرساختهای عبور از پیچ تاریخی است. ما باید تلاش کنیم تا سرمایههای اجتماعی را به قدرت اقتصادی تبدیل کنیم. به حضور خدا و امدادهای غیبی در همه ابعاد و ارکان نظام باور داشته باشیم و بتوانیم با ایجاد محیط امن و توام با آرامش این زیرساختها را فراهم کنیم.
به گزارش جهانبین نیوز، یکی از مباحث بسیار مهم طرح شده در سالهای اخیر، بحث قرار گرفتن در یک پیچ تاریخی بزرگ و لزوم عبور دقیق و حساب شده از آن از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است.
رهبر انقلاب، تاریخ بشر را بر سر یک پیچ بزرگ تاریخی و در آستانه تحولی عظیم برشمردند و تأکید کردند: بشریت از همه مکاتب و ایدئولوژیهای مادی اعم از مارکسیسم، لیبرال دمکراسی، ناسیونالیسم و سکولاریسم عبور کرده و در آغاز دوران جدیدی است که بزرگترین نشانه آن، توجه ملتها به خدای متعال، استمداد آنها از قدرت لایزال الهی و اتکای ملتها به وحی است.
تبیین چیستی این پیچ تاریخی و چگونگی گذر از آن از مسائل اساسی و آینده نگرانهای است که نیاز به تحلیل و ارزیابی بسیار دقیق و علمی دارد ومیتواند مسیر و جهت حرکت ما را مشخص ساخته و به آن شتاب بخشد.
در همین راستا گفتوگویی با دکتر حجتالله ایزدی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه تاریخ و مطالعات دانشگاه امام حسین(ع) ترتیب داده شده که در ادامه میخوانید.
جهانبین نیوز: پیچ تاریخی یکی از مهمترین مباحثی است که مقام معظم رهبری در سخنرانیهای خود به ویژه در سخنرانی اخیر به آن با عنوان"پیچ حقیقی تاریخی"اشاره کردهاند، تعبیر و تفسیر شما از این پیچ تاریخی چیست؟
ایزدی: اصطلاح پیچ تاریخی مبین این موضوع است که نظام جمهوری اسلامی ایران درصدد تغییر جهت تاریخ بشر از مادیگرایی، سکولاریسم، سرمایهداری و تمدن مادی و غربی به تمدن مبتنی بر دین و ارزشهای دینی و ایمان محوری که تامینکننده سعادت دنیا و آخرت افراد باشد، است که این تغییر خود نیازمند سازوکارهای مشخص و متعددی است.
جهانبین نیوز: اخیرا مقام معظم رهبری صفت "حقیقی" را به پیچی تاریخی پیونده زدهاند، این امر نشانگر چیست؟ ایزدی: اضافه کردن صفت "حقیقی" به پیچ تاریخی نشانگر این است که مقام معظم رهبری معتقدند این بحث، یک بحث آرمانی و نظری نیست بلکه یک اتفاق مهم و سرنوشتسازی است که به دست امت اسلامی و با محوریت امالقرای جهان اسلام، (ایران اسلامی) محقق میشود.
جهانبین نیوز: عنوان کردید که این پیچ تاریخی و تغییر مسیر بشریت نیازمند سازوکارهای متعدد و مشخصی است، این سازوکارها کدامند؟
ایزدی: مقام معظم رهبری دریک نگاه راهبردی، از پیروزی انقلاب اسلامی تا تحقق آن پنج گام را ترسیم کردهاند که این پنج گام عبارت است از: 1-وقوع انقلاب اسلامی 2-تاسیس دولت اسلامی 3-تاسیس نظام جمهوری اسلامی 4-ایجاد امت اسلامی 5- شکلگیری تمدن اسلامی. به فرموده مقام معظم رهبری هم اکنون در حال گذار از تاسیس نظام اسلامی به امت اسلامی هستیم و چنانچه موفق به تشکیل امت اسلامی شویم راه برای شکلگیری تمدن اسلامی بسیار هموار و میسر میشود.
ایزدی: هدف از شکلگیری تمدن اسلامی این است که انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک واقعیت و تحول عظیم قرن، قرنهای متمادی به عنوان الگو و الهامبخش ملتهای جهان عرضه شود و تحقق این وضعیت، کار یک یا دو نسل نیست و مقام معظم رهبری برای آن یک افق 50 ساله ترسیم کردهاند به نحوی که تا 50 سال آینده می توان به طلیعه این تمدن دست پیدا کرد و این مهم هم اکنون با پیشرفتهای علمی و تکنولوژیک به ویژه دستیابی به دانش هستهای در کشور آغاز شده است. تا وقتی که این تمدن به عنوان واقعیتی همهجانبه با عمق و محتوای حقیقی شکل بگیرد باید دو تا سه نسل با جدیت تمام روی این موضوع کار کنند، از تنبلی، کم کاری، عدم خودباوری بپرهیزند و به خارج از کشور امید نبندند و بدانند که با اتکا به خدا و اعتماد به توانمندیها داخلی و بهرهگیری از امدادهای غیبی میتوان به تمدن اسلامی دست پیدا کرد. این تمدن اسلامی بیشک توسط امت اسلامی تاسیس میشود. این امت باید از همه فرصتها استفاده کند، از استراحت و رفاه فاصله بگیرد و با یک مدیریت دقیق و حساب شده زمان با باور به تواناییها و ظرفیتهای داخلی و توجه به موقعیت ژئوپولتیکی کشور گامهای مهم برای تاسیس تمدن اسلامی بردارد.
جهانبین نیوز: به نظر شما زیرساختهای لازم برای به سلامت عبورکردن از این پیچ تاریخی کدامند؟
ایزدی:ایمان، علم و مدیریت درست اقتصادی مهمترین این زیرساختها است. ما باید تلاش کنیم تا سرمایههای اجتماعی را به قدرت اقتصادی تبدیل کنیم. به حضور خدا و امدادهای غیبی در همه ابعاد و ارکان نظام باور داشته باشیم و بتوانیم با ایجاد محیط امن و توأم با آرامش این زیرساختها را فراهم کنیم.
جهانبین نیوز: تحلیل شما از وضعیت کنونی کشور برای عبور از این پیچ تاریخی چگونه است؟ ایزدی: هم اکنون نظام ما در یک وضعیت مطلوبی قرار دارد، آرامش و امنیت لازم در کشور برقرار است و دشمن در وضعیت انفعالی قرار گرفته و برهمین اساس باید از این فضای امن و توام با آرامش استفاده کرد تا قدرت اقتصادی خود را افزایش داد، توان علمی خود را گسترش دهیم تا با تلفیق ایمان و علم بتوانیم از این پیچ تاریخی به سلامت عبور کنیم.
تجربیات تاریخی مبین این است که اگر امت اسلامی بخواهد می تواند با همه هجمهها مقابله کند و با یک مدیریت درست درهمه حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توام با مدیریت دقیق زمان، نظام اسلامی را بیمه و مصون از خطرات سازد و زمینه را برای شکلگیری تمدن اسلامی فراهم کند.
..................................... گفتوگو از خاطره حسین زاده ....................................