۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵
کد مطلب : ۱۴۲۹۸

رفسنجانی، مسئله اصلی فرهنگ را پیدا کرد؟

یک فعال سیاسی گفت:«تشکیل دولت روحانی مثل یک امر ناخواسته بود و او تا ۴۸ ساعت قبل از انتخابات نمی‌دانست که ۱۹میلیون رای دارد.»
رفسنجانی،  مسئله اصلی فرهنگ را پیدا کرد؟
به گزارش جهانبین نیوز، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز چهارشنبه خود نوشت:

هاشمی مسئله اصلی فرهنگ را پیدا کرد؟!

هاشمی رفسنجانی گفت: یکی از آرزوهای من این است که برای نجات فرهنگ کاری را انجام دهم برای اینکه در بحث فرهنگی وقتی در قشر سنتی پیرامون زن، آرایش زن، موسیقی و یا فیلم صحبت می‌شود جلسه را به هم می‌زنند و خیال می‌کنند که فرهنگ این است در حالی که این از هزارمین مسائل فرهنگ است.

وی که در بازدید از کتابخانه ملی سخن می‌گفت، افزود: رهبری هم راضی نیستند که در سال فرهنگ ما دنبال این باشیم که کسانی که خوب می‌خوانند را از میدان به در کنیم و یا خانم‌هایی که قیافه زیبایی دارند را نگذاریم ظاهر شوند.

هاشمی با بیان اینکه باید مصداق فرهنگی را که رهبری در نظر دارند پیدا کرده و انجام دهیم، خطاب به اصحاب فرهنگ و هنر گفت؛ من کمک می‌کنم و شما هم این کار را شروع کنید.

اشاره آقای هاشمی برای نجات فرهنگ در حالی است که برخی دولتمردان همراه وی- نظیر خاتمی و مهاجرانی- اساسا منکر موضوع تهاجم فرهنگی بودند و به ولنگاری فرهنگی و عدم مقابله با علت‌های هرز این عرصه اعتقاد داشتند.

از سوی دیگر اظهارات آقای هاشمی فاقد دقت و استدلال فقهی و شرعی است. این تعبیر که «کسانی که خوب می‌خوانند» در ضوابط دینی و فقهی چه مفهومی دارد؟ و کدام هنرمند را به خاطر خوب خواندن از میدان به در کرده‌اند؟ آیا خواننده‌ای که در شبکه دولتی انگلیس، مجیز رژیم‌ پهلوی را می‌گوید قابل تکریم است؟ و از طرف دیگر کجای اسلام ملاکی با این مضمون قید شده که «خانم‌هایی که قیافه زیبایی دارند باید ظاهر شوند» و یا کجای این مملکت از ظاهر شدن یک خانم به صرف قیافه زیبا جلوگیری شده است؟ اما اگر منظور خودآرایی و خودنمایی است که منطق قرآن دراین‌باره روشن است مگر اینکه بخواهیم اجتهاد مقابل نص کنیم.

و بالاخره باید گفت بخشی از شکل فرهنگ کشور ما کاربست این قبیل ادبیات و ترویج آشفتگی فرهنگی است که نه تنها کمکی به رونق فرهنگ اسلامی - ایرانی نکرده بلکه زحمت‌ افزا نیز شده است. در حقیقت شبهه‌افکنی و ایجاد ابهام و سردرگمی، از سوی برخی نخبگان، بخشی از رنج بزرگی است که مردم ما در حوزه فرهنگ متحمل شده‌اند.

رویکرد محرمانه و مینیاتوری در توافق جامع ادامه پیدا می‌کند؟!

وزیر خارجه گفت نگارش متن جامع توافق هسته‌ای با گروه ۵+۱ هفته آینده آغاز می‌شود.

محمدجواد ظریف در حاشیه حضور جمعی از اعضای دولت در مجمع عمومی فراکسیون رهروان گفت: دور چهارم مذاکرات سیاسی نیز از هفته آینده در وین شروع می‌شود که در آن مذاکرات شروع به نگارش متن برنامه جامع توافق با کشورهای غربی می‌کنیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا امکان تمدید زمان ۶ ماه تعیین شده در توافق ژنو وجود دارد؟ گفت: مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ در یک پروسه یک ساله انجام می‌شود و بر این اساس می‌تواند تا بهمن ماه امسال ادامه یابد. البته توافق ژنو یک دوره اولیه ۶ ماهه دارد که امیدواریم در همان دوره به نتیجه برسیم که رسیدن به نتیجه بستگی به حسن نیت طرف غربی دارد.

انتشار خبر شروع نگارش متن توافق نهایی در حالی است که وزارت خارجه همچنان نمایندگان مجلس و نخبگان و متخصصان و صاحب‌نظران را نامحرم تلقی می‌‌کند و کمترین اطلاعاتی درباره محتوای قول و قرارها منتشر نمی‌کند. در شروع مذاکرات ژنو در پاییز گذشته چنین القا می‌شد که محرمانه نگاه داشتن محتوای مذاکرات، به خاطر رژیم صهیونیستی است اما به تدریج معلوم شد نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه به طور سیستماتیک، قبل و بعد از هر دور مذاکرات به فلسطین اشغالی سفر می‌کنند و ضمن اخذ تکلیف‌ها، گزارش جزئیات مذاکرات را به مقامات رژیم صهیونیستی ارائه می‌کنند.

اکنون نیز در آستانه دور جدید مذاکرات گزارش رسانه‌های غربی از سفر روز پنج‌شنبه وندی ‌شرمن و سوزان رایس به فلسطین اشغالی حکایت می‌کند.

آنچه نگرانی ناظران فنی و سیاسی در داخل را افزون می‌کند، رفتار آقای ظریف و تیم همراه وی بود که در جریان توافق ژنو مدعی دستاوردهای بزرگ شده بودند اما پس از پایان کار و انتشار متن معلوم شد در برابر امتیازات بزرگ مانند تعلیق غنی‌سازی ۲۰ درصد و اکسید یا رقیق‌سازی تمام ذخایر آن، توقف عملیات رآکتور آب سنگین اراک، توقف نصب ماشین‌های سانتریفیوژ جدید، پذیرش بازرسی‌هایی فراتر از پروتکل الحاقی و...، نه حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شده - که موکول به نیازسنجی! غرب برای ایران در توافق نهایی شده و بنابر تصریح غربی‌ها حداقل ۲۰ سال طول می‌کشد - و نه ایران عملاً درباره ۴/۲ میلیارد دلار از درآمدهای بلوکه شده خود امکان دارد که این پول را در شبکه بانکی بین‌المللی جابه‌جا کند.

با وجود پنهانکاری یکطرفه وزارت خارجه که روش استتاری کبک را تداعی می‌کند، گزارش‌های رسانه‌ای مختلف حاکی از آن است که احتمالا عدم توازن موجود در توافق ژنو با شدت بیشتری در توافق بعدی ادامه پیدا خواهد کرد و این در حالی است که آمریکایی‌ها تصریح می‌کنند ۱- ساختار اصلی تحریم‌ها را حفظ خواهند کرد ۲- سانتریفیوژهای ایران باید از ۱۹ هزار به یک یا حداکثر ۲ هزار دستگاه (در حد پایلوت و کاریکاتوری از برنامه هسته‌ای) تقلیل پیدا کند ۳- رآکتور آب سنگین اراک بازطراحی و به لحاظ کاربردی کاملا مینی‌مال و مینیاتوری شود ۴- ایران به اتهامات جدید پاسخ دهد و همچنین برنامه موشکی خود را برچیند و از حمایت از حزب‌الله و حماس و سوریه دست بکشد و در عین حال به فتنه‌گران میدان عمل بدهد و ۵- بعد از همه این مسائل، همه گزینه‌ها از جمله گزینه نظامی روی میز است! در حقیقت به نظر می‌رسد آمریکا و غرب به جای برچیدن کلی برنامه هسته‌ای ایران به تقطیع (اوارق) کردن و کوچک‌سازی تدریجی آن می‌اندیشند.

تسویه حساب دوباره با عارف به بهانه شورای مدیریت اصلاح‌طلبان

پیشنهاد برخی اصلاح‌طلبان مانند عارف و منتجب‌نیا برای تشکیل شورای رهبری اصلاح‌طلبان با واکنش کسانی چون عیسی سحرخیز و محمدرضا خاتمی مواجه شد.

سحرخیز که ضمن تصدی مدیر کلی مطبوعات داخلی در وزارت ارشاد دولت اصلاحات، در پشت صحنه مدیریت مطبوعات زنجیره‌ای قرار داشت در واکنش به پیشنهاد یاد شده تصریح کرد هدف این کار تضعیف خاتمی و سران محصور جنبش‌سبز است. وی در این باره می‌نویسد: گمان می‌کنم طرح این موضوع که «اصلاح‌طلبان شورای رهبری می‌خواهند» یک طرح ناپخته به قصد تضعیف سید محمد خاتمی و رهبران جنبش سبز محصور در حبس خانگی است.

نگاه بدبینانه به این طرح هم می‌تواند از منظر سیاسی نوعی «سهم خواهی آبرومندانه» باشد در رهبریت اصلاح‌طلبان و تحول خواهان، یا به قول مرحوم مهندس بازرگان «حاجی انا شریک»! وی به کنایه می‌نویسد: طبیعی است که هر چه به زمان انتخابات نزدیک می‌شویم، به ویژه اگر هم زمان در سطح مجلس شورا باشد و خبرگان، آنان که مایلند در لیست‌ها جای بگیرند- آن هم در سرلیست- تکاپوی بیشتری از خود نشان دهند. در این میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیشین که بحث بیشتری نسبت به رقبای خویش داشته‌اند حق خود می‌دانند برای نشستن بر صندلی ریاست مجلس تلاش مضاعف به خرج دهند و اگر شد همکاران آینده‌شان رانیز برگزینند.

سحرخیز ادامه می‌دهد: رسول منتجب‌نیا و محمدرضا عارف که این روزها دائم تأکید دارند «اصلاح‌طلبان شورای رهبری می‌خواهند» بهتر است کاری به این کار نداشته باشند و تمام هم و غم خود را معطوف به بازسازی و تقویت تشکل و حزب سیاسی خویش سازند به نظر می‌رسد که این دو بیش از هر چیز دغدغه انتخابات آینده را دارند و گزینش و چیدمان لیست اصلاح‌طلبان و مشخص ساختن سرلیست‌های نامزدهای مجلس.

از سوی دیگر رضا خاتمی در مصاحبه با روزنامه شرق و در واکنش به پیشنهاد مذکور گفت: من اطلاعی از این جریان ندارم. اما به هر حال جبهه اصلاحات شناسنامه خاص خود را دارد همه هم می‌دانند در این جبهه فعالیت‌ها، تلاش‌ها و هدف‌گیری‌ها چیست.

وی افزود: امروز جریان اصلاح‌طلبی منحصر در چند چهره نیست و اینگونه نباید دید که اگر این چند نفر تصمیمی بگیرند همه چیز درست می‌شود، خود این شخصیت‌ها هم متوجه این موضوع شده‌اند که اگر به عقبه خود بی‌توجهی کنند و نظرات آنها را لحاظ نکنند، تصمیمات لزوماً منجر به نتیجه مورد نظر آنها نمی‌شود.

گفتنی است طیفی از اصلاح‌طلبان نزدیک به حزب مشارکت، چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲، عارف را مورد ملامت شدید قرار داده و او را به خاطر نامزد انتخابات شدن، اصلاح‌طلب بدلی و مأمور نهادهای امنیتی خوانده بودند.

در پیشنهاد مطرح شده قرار بوده کسانی چون عارف به جمع تصمیم‌گیری روحانی و هاشمی افزوده شوند.

دولت تا کجا پای مطالبه بدهکاری‌های کلان بانکی می‌ماند؟!

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هم‌اکنون مجموع مطالبات معوق بانک‌ها به ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: ۵۷۵ نفر به عنوان بدهکار کلان بانکی شناسایی شده‌اند و اسامی این افراد به قوه قضائیه ارسال شده است.

به گزارش خانه ملت، اسحاق جهانگیری در نشست مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان رهروان مجلس تصریح کرد: هم اکنون مجموع مطالبات معوق بانک‌ها به ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که در این رابطه دولت از اول سعی کرد تا بررسی کند که در این مطالبات افراد مقصر هستند یا شرایط اقتصادی تأثیر گذاشته است.

جهانگیری هیچ توضیحی درباره مسئولیت دولت، بانک مرکزی و سایر بانک‌های دولتی تابعه در اخذ معوقات کلان بانکی ارائه نکرد. حال آن که در کنار مسئولیت قوه قضائیه، دستگاه‌های ذیربط دولتی نیز در این زمینه مسئولیت دارند.

از طرف دیگر این دغدغه وجود دارد که در صورت ورود قوه قضائیه به ماجرا- که ضرورت هم دارد- برخی دولتمردان و حامیان سیاسی و رسانه‌ای آنها به شهادت برخی سوابق ماجرای پیگیری تخلفات و مفاسد اقتصادی، جنجال تازه‌ای شروع کنند که قوه قضائیه به واسطه برخورد با این تخلفات امنیت اقتصادی را به هم می‌زند و... به عنوان مثال برخی حامیان دولت در پرونده مه‌آفرید خسروی و پس از آن که به اندازه کافی بهره‌برداری سیاسی و تبلیغاتی کردند، به هنگام رسیدگی قضایی به پرونده و صدور حکم ادعا کردند که متهم اول این پرونده فساد ۳ هزار میلیارد تومانی، نابغه و کارآفرین بزرگ اقتصادی است که در حق او ظلم شده است!

به همین اعتبار ضرورت دارد که معاون اول رئیس جمهور تصریح کند در صورت اهتمام دستگاه قضایی چقدر با قضات محترم همکاری خواهد کرد و همراه مبارزه با مفاسد خواهد بود.

در همین زمینه روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد به قلم حسین راغفر (اقتصاددان) و در واکنش به اقدام جهانگیری نوشت: دولت نباید مسئله بدهکاران کلان بانکی را از دوش خود برداشته و توپ را به زمین دستگاه قضایی بیندازد بلکه باید موضوع را پیگیری کند.

رأی دولت ریزش کرده پس بیشتر سیاسی‌کاری کند!

«تشکیل دولت روحانی مثل یک امر ناخواسته بود و او تا ۴۸ ساعت قبل از انتخابات نمی‌دانست که ۱۹میلیون رای دارد.»

این مطلب را صادق زیبا کلام در مصاحبه با روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد مورد تاکید قرار داد و افزود: رای روحانی دچار ریزش شده است.
زیباکلام در این گفت وگو اظهار می‌دارد: مجموعه‌ای که در دولت وجود دارد گروهی نبوده‌اند که از سالها قبل به صورت تیمی و منسجم با هم کار کرده باشند.

وی درباره ناهمگونی نیروهای سیاسی کابینه می‌گوید: آقای روحانی و مجموعه دولت مجبور هستند به هر حال مراقب اصولگرایان باشند. در عین حال آقای روحانی تمایل دارد اصلاح‌طلبان معتدل و میانه‌رو را با خودش داشته باشد. از طرفی آقای روحانی تمایل دارد اصلاح‌طلبان معتدل و میانه‌رو را با خودش داشته باشد. آقای روحانی به واقع دیدگاه‌های آقای هاشمی رفسنجانی را باور دارد. پس این دولت، دولتی است که خودش چندان انسجامی نداشته اما درعین حال هوای اصولگرایان را داشته، در عین حال تمایلاتی به اصلاح‌طلبان دارد، در عین حال اعتقاد بنیادی به هاشمی رفسنجانی دارد.

زیباکلام همچنین گفت: خیلی‌ها در کابینه مثل آقای علی جنتی معتقدند که سانسور نباید باشد و برخی دیگر هم معتقدند که درجه‌ای از سانسور نیاز است. پس آن وحدت موردنظر در این دولت وجود ندارد چون در همان ابتدا تشکیل دولت آقای روحانی مثل یک امر ناخواسته بود. آقای روحانی تا ۴۸ ساعت قبل از انتخابات نمی‌دانست که ۱۹میلیون رای دارد. خیلی‌ها از خود من می‌پرسیدند که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم.

او این را هم گفت که «در دولت روحانی یک ژنرال است به نام حسن روحانی، اما ببینید ژنرال دیگری هم به نام اکبر ترکان وجود دارد. یک ژنرال دیگر هم به نام محمدباقر نوبخت در دولت حضور دارد و چندین ژنرال دیگر».

زیباکلام در ادامه تصریح می‌کند: من معتقدم بخشی از آن ۱۹ میلیونی که برای آقای روحانی رای داده‌اند دچار ریزش شده‌اند... همه با هم در اینکه کسر قابل توجهی از این ۱۹میلیون ریزش کرده متفق القول هستیم. اما به عقیده من ۸۰درصد این ریزش ناشی از سرخوردگی که در قبال مطالبات بوده است. یعنی می‌خواهم بگویم ده درصد ریزش رای آقای روحانی به دلیل مسائل اقتصادی است و مابقی آن به دلیل عدم توجه دولت به مطالبات جامعه مدنی است(!)

فراز اخیر اظهارات زیباکلام در حالی است که توقع این رای‌دهندگان به روحانی، بهبود وضعیت اقتصادی بوده و به همین دلیل نیز ۹۷درصد با دعوت دولت به انصراف از یارانه همراهی نکردند.

به نظر می‌رسد این قبیل اظهارات برای دادن آدرس غلط و هل دادن دولت به سمت افراطی‌گری‌های مطلوب اصلاح‌طلبان مطرح می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۰۵:۰۴:۵۳

28 Nov 2024