۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۷
کد مطلب : ۹۱۹۷
پدر ومادرعزیزمان را:

تا در قید حیات هستند، قدرشان را بدانیم"دریغ، سود ندارد چو رفت كار از دست"

وجود انسان‌های سالخورده در بین خانواده باعث افزایش رحمت خداوند است و هر کس به آن‌ها احترام بیشتری بگذارد بیشتر مورد رحمت خداست.
تا در قید حیات هستند، قدرشان را بدانیم"دریغ، سود ندارد چو رفت كار از دست"
 افراد سالمندی را دیده‌ایم که با دشواری سوار اتوبوس شده‌اند و جایی برای نشستن نداشتند اما جوانانی آسوده خاطر نشسته‌اند و توجهی هم ندارند. اسلام و البته تمام ادیان، انسان را به احترام به بزرگ ترها توصیه نموده است چرا که آن‌ها عمری را برای رشد و سعادت جامعه وقف کرده‌اند و زندگی خود را در این راه قرار داده‌اند متاسفانه هر روز شاهد افزایش تعداد افرادی هستیم که که در خانه‌های سالمندان زندگی می‌کنند و فرزندان آن‌ها ماه‌ها و یا حتی سال‌ها از آن‌ها احوالی نمی‌پرسند و آن‌ها را به حال خود رها کرده‌اند به راستی آیا دعایی بالاتر از دعای آن‌ها وجود دارد و آیا ما پیری و روزهای دشوار آن را تجربه نخواهیم کرد؟ پس چگونه آن‌ها را رها کرده و به دنبال
دنیای بی وفای خود می‌رویم .


پیامبر صلی الله علیه و اله می‌فرمایند: وجود پیران سالخورده بین شما باعث افزایش رحمت و لطف پروردگار و گسترش نعمت‌های الهی بر شماست. (نهج الفصاحه، ص ۲۲۲ ) روايات بسيار زيبا و با شكوهي در اسلام وجود دارد که بر قدر شناسی بزرگان دینی تاکید می کند،مانند شخصی که در مورد آيات سوره اسرا پيرامون حقوق پدر و مادر از حضرت امام جعفر صادق(ع) پرسيد و آن حضرت در پاسخ فرمودند: مراد از آن آيات اين است كه نگذاري مجبور شوند نيازهاي خود را از تو طلب كنند بلكه خود در تامين نيازهاي آنان پيشقدم باشي و در مصاحبت و معاشرت آنان روشي پسنديده داشته باشي و جز به محبت به آنان ننگري و آنان را حتي به صداي بلند نيازاري. در این مورد اگر کسی به آینده و کهنسالی خودش فکر کند، همیشه رفتار خوبی را در پیش بزرگسالان و پیشکسوتان انجام می دهدهر كس فضيلت و مقام يك «بزرگ‏» را به خاطر سن و سالش‏بشناسد و او را مورد احترام قرار دهد، خداى متعال او را از هراس ونگرانى روز قيامت ايمن مى‏دارد.

احترام به بزرگترها و ترحم و مهربانى
نسبت ‏به كوچكترها، ازدستورالعملهاى اخلاقى اسلام است و كانون خانواده‏ها را گرم و مصفا مى‏ سازد و اين، توصيه امام صادق(ع) است كه فرمود:

«ليس منا من لم يوقر كبيرنا و لم يرحم صغيرنا»; (۴) .

كسى كه بزرگ ما را احترام نكند و كوچك ما را مورد شفقت وعطوفت قرار ندهد، از ما نيست.

اين سخن را نيز از على(ع) به ياد داشته باشيم كه فرمود:

«يكرم العالم لعلمه و الكبير لسنه‏»; (۵) .

دانشمند را به خاطر علمش و بزرگسال را به خاطر سن او، بايداحترام كرد.

اگر جوانان قدر پيران را نشناسند و به جايگاه آنان حرمت ننهند،هم رشته ‏هاى عاطفى پيوندهاى انسانى از هم گسسته مى ‏شود، هم از رافت و عاطفه و تجربه سالخوردگان محروم مى‏ شوند، هم نشانه‏ بى‏ توجهى خود به ارزشها را امضا كرده‏اند.
حضرت على(ع) در يكى ازسخنان خويش، ضمن انتقاد از اوضاع زمانه و ناهنجاري هاى رفتارى‏ مردم، از جمله بر اين دو مساله تاكيد مى ‏فرمايد: ۱- بى‏ احترامى ‏كوچكترها نسبت ‏به بزرگترها ۲- رسيدگى نكردن توانگران به‏ نيازمندان:
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۷:۳۸:۵۸

13 Nov 2024