۰
۱
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
کد مطلب : ۷۹۰۰
گزارش ویرانی یک بنای تاریخی در شهرستان بروجن

قلعه تاریخی شهر فرادنبه محلی برای شب نشینی معتادان+عکس

قلعه تاریخی شهر فرادنبه بزرگترین قلعه استان چهارمحال و بختیاری به علت بی توجهی مسئولین در حال تخریب است و به محلی برای شب نشینی معتادان تبدیل شده است.
قلعه تاریخی شهر فرادنبه محلی برای شب نشینی معتادان+عکس
قلعه تاریخی شهر فرادنبه بزرگترین قلعه استان چهارمحال و بختیاری به علت بی توجهی مسئولین در حال تخریب است و به محلی برای شب نشینی معتادان تبدیل شده است.
صادقی،یکی از شهروندان فرادنبه در گفتگو با خبرنگار ما می گوید:این قلعه یکی از بزرگترین آثار باستانی استان است که به علت بی توجهی مسئولین در حال تخریب است و چندیست که نا امنی هایی را هم برای خانواده ها به بار آورده است.

علایی، شهروند فرادنبه ای، اظهار داشت:این قلعه دارای چهار برج بود که یکی از آنها بیشتر باقی نمانده است و قسمت هایی از آن را تبدیل به منازل مسکونی کرده اند.
ربیعی، دیگر شهروند هم از بی اعتنای مسولان میراث فرهنگی استان به این بنای 150 ساله گلایه داشت و گفت: اگر به همین منوال مسولان نسبت به ابنیه تاریخی ما بی اهمیت باشند در آینده ای نه چندان دور، شاهد از بین رفتن تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی خواهیم بود.
مشخصات قلعه:
قلعه فرادنبه مربوط به سال ۱۲۷۹ ه.ق. است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، شهر فرادنبه، واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۵۳۶۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

علی داد (ایل بیگ) پدر ضرغام السلطنه در زمان حکومت خود، در این محل قلعه‌ای می‌سازد که به قلعه کهنه معروف است .

پس از علی داد، پسرش ابراهیم خان ضرغام السلطنه، خان فرادنبه و قلعه‌ای در کنار قلعه کهنه می‌سازد که به قلعه ضرغام السلطنه معروف است . زمان ساخت این قلعه به سال ۱۲۷۹ ه.ق. بازمی‌گردد.

قلعه ضرغام السلطنه در شهر فرادنبه، تنها قلعه بازمانده در بین قلاع استان چهار محال وبختیاری است، که با قدمت ۱۵۴ ساله، همچنان با سردری که همه ویژگیهای یک سردرب منحصربه فرد را دارد، باقی مانده است.

مهمان نوازی، راز ماندگاری سردرب های موجود در خانه های چهارمحال وبختیاری است، که مالکان تلاش می کردند با تزئین ورودی خانه، نوعی خوش آمدگویی را به میزبان نشان دهند.این سردرب متعلق به قلعه ضرغام السلطنه ، دوره قاجاریه در شهر فرادنبه است.این سردرب آجری با نقوش آجری خفته ، راسته و قسمت هشتی ورودی ۱۵۰ سال قدمت دارد




به امید گوشه چشم مسولان میراث فرهنگی!
مرجع : پایگاه خبری تحلیلی کلار
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عبدالصمدکاظمی
سنت های دیرین مردم درعیدفطر
ازقدیم الایام مردمان روزه دار درروزعیدفطر سنت های خاصی داشتند
یکی ازاین سنت هاکه در شهر وردنجان مرسوم است پخت آش جو است
این رسم درسالهای گذشته مردم جو وقلم گوساله رادر ظرفهای مخصوص قرارمیدادند ودر زیر آتش میگذاشتند وتا صبح پخته وصرف میشد
باامکانات فعلی این سنت اجرامیشود اما نه به خوشمزگی سالهی گذشته
در بیشترنقاط استان این سنت اجرامیشود

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

جمعه ۶ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۱۵:۴۶:۲۸

27 Dec 2019