نبود شغل ،بالا بودن آمار نیروی متقاضی شغل ،عدم تناسب ورود نیروهای جدید و خروج نیرو های قدیمی همه و همه دست در دست هم داده است تا جوانان از استخدام دولتی محروم شوند اما این همه ی ماجرا نیست .... یکی از مشکلات اصلی و اساسی استخدام جوانان در دستگاه های دولتی و شرکت های معتبر تکیه ی نهاد ها و سازمان ها و شرکت ها بر تحقیقات محلی است که باعث می شود بسیاری از افراد شایسته از ورود به شغل مورد علاقه خود بازمانند .
یافتن شغل برای یک جوان آرزویی بس بزرگ و از سویی یافتن فردی متدین،متخصص،ولایتی و ...برای به کارگیری در مشاغل دولتی از اهداف سازمان ها و شرکت هاست و بر همین اساس هنگامی که سازمان یا شرکتی نیاز به نیروی کار دارد اقدام به ثبت نام متقاضیان استخدام در آن سازمان یا شرکت می نماید .
برای یافتن افراد مناسب استخدام ،سازمان ها و شرکت ها گزینش چند مرحله ای متشکل از آزمون کتبی (علمی)،مصاحبه ی حضوری،تست پزشکی و تحقیقات محلی را به عمل می آورند .
جوانانی که با هزار بیم و امید پا به عرصه ی استخدام دولتی می نهند در پایان مراحل بسیاری از آنها بنابر امتیازات کسب شده و شایستگی های خود ممکن است قبول یا رد شوند البته قبولی یا عدم قبولی افراد را واحد گزینش و استخدام آن سازمان یا شرکت تشخیص می دهد .
با این تفاسیر در مراحل گزینش و استخدام و در مرحله ی تحقیقات محلی علی رغم اینکه سازمان ها و شرکت ها افراد امین و درستکار را برای انجام تحقیقات محلی مامور می کنند اما بازهم عده ای بدخواه و تنگ نظر هستند که با بدگویی از جوانی که همه ی امیدش استخدام در نهادی دولتی است را با صحبت هایی که ریشه در اغزاض شخصی دارند بر باد می دهند .
در این راستا سوالاتی پیش رو قرار می گیرد که پاسخگویی بدانها شاید ابهامات پیرآمون تحقیقات محلی را برطرف سازد :
1-ملاک قبولی یک فرد در تحقیقات محلی چپیست ؟آیا در این رابطه امتیاز دهی صورت می گیرد یا خیر ؟
2-با توجه به اینکه قبل از انجام تحقیقات محلی افراد متقاضی استخدام مراحلی چون آزمون کتبی ،تست پزشکی ،مصاحبه ی حضوری شامل مصاحبه عمومی و مصاحبه تخصصی ،دریافت گواهی عدم سوءپیشینه و ....را پشت سر نهاده اند لذا چرا تحقیقات محلی باز هم یکی از ارکان و اصول استخدام است ؟
3-در صورتی که افراد متقاضی استخدام خود از شایستگی های لازم برخوردار باشند و دارای ملاک ها ی لازم علمی ،مذهبی و تخصصی باشند آیا وجود مشکلات سایر افراد نظیر اعتیاد پدر یا سوء پیشینه ی مادر می تواند در روند استخدامی افراد موثر باشد ؟
4-اگر ملاک حال افراد است گذشته ی فرد یا خانواده یا فامیل وی تا چه اندازه در روند استخدامی افراد لحاظ می گردد ؟
سایت خبری تحلیلی کیار بیدار