۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
کد مطلب : ۵۹۹۶۵
جهانبین نیوز گزارش می‌دهد؛

علی (ع)، پیشوایی از ازل تا ابد

حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ اسلام، همواره به‌عنوان نمادی از وحدت و همبستگی در میان مسلمانان شناخته شده است.
علی (ع)، پیشوایی از ازل تا ابد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ اسلام، همواره به‌عنوان نمادی از وحدت و همبستگی در میان مسلمانان شناخته شده است.

نقش استثنایی حضرت علی (ع) در برقراری عدالت و توسعه اخلاق اسلامی، باعث شده تا ایشان به عنوان الگوی برتر وحدت و انسجام در جامعه اسلامی معرفی شود.

در دوران خلافت خویش، حضرت علی (ع) با تدابیر مدبرانه و رفتار عادلانه خود توانستند اختلافات و نزاع‌های داخلی را به حداقل برسانند و آرامش و همبستگی را در جامعه اسلامی حفظ کنند.

امروز نیز پیروی از تعالیم و آموزه‌های حضرت علی (ع) می‌تواند به عنوان راهنمایی برای تقویت همبستگی و اتحاد مسلمانان در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.

امام علی (ع) الگویی برای همه خانواده‌ها

حجت الاسلام والمسلمین ایوب محمدی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، با تأکید بر اهمیت تربیت به موقع فرزندان از دیدگاه حضرت علی (ع)، اظهار داشت: والدین باید به هشدار‌های حضرت علی (ع) توجه داشته باشند و از فرصت‌های تربیتی پیش از انحراف و نابودی فرزندان بهره‌مند شوند. 

وی با اشاره به نامه حضرت علی (ع) به فرزندش امام حسن (ع) بیان کرد: «آن حضرت در نامه خویش به فرزندش امام حسن (ع) می‌فرماید: پس در تربیت تو شتاب کردم، پیش از آن که دل تو سخت شود و عقل تو به چیز دیگری مشغول گردد، تا به استقبال کار‌هایی بروی که صاحبان تجربه، زحمت آزمون آن را کشیده‌اند و تو را از تلاش و یافتن، بی‌نیاز ساخته‌اند».

امام جمعه کوهرنگ افزود: والدین با آگاهی از شیوه‌ها و اصول تربیتی می‌توانند به سازندگی و پرورش فرزندان خود در مراحل مختلف رشد آنان کمک کرده و آن‌ها را در رسیدن به بالاترین درجه‌های علمی و معنوی یاری کنند، همچنین، با توجه به حدیثی شریف از حضرت علی (ع) که می‌فرمایند: «فرزندانتان را بر آداب خود تربیت نکنید؛ چراکه آن‌ها برای آینده و زمانی غیر از زمان شما آفریده شده‌اند»، والدین باید فرزندان خود را با توجه به شرایط و رویداد‌های حاکم بر آینده تربیت و پرورش دهند.

وی در پایان تأکید کرد: والدین موفق کسانی هستند که به هر دو بعد مادی و معنوی فرزندان توجه داشته و بر اساس این دو بعد آن‌ها را پرورش دهند.

زبان قاصر از بیان خصلت‌های امام علی (ع) است
 
حسین یادگاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: شخصیت امام علی (ع) برای همه شیعیان سرلوحه است و نباید مختص یک روز در سال باشد، بلکه تبیین شخصیت ایشان باید در طول سال و هر روز برای جوانان صورت گیرد.
 
وی تصریح کرد: گذشت امام علی (ع) از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که این امام بزرگوار داشت، در بردباری و گذشت ایشان از همه گوی سبقت را ربوده بود و برای اثبات این گفته باید به رفتار همراه با گذشت و عفو ایشان با دشمنانشان اشاره کرد.
 
این استاد دانشگاه یکی دیگر از فضایل امام علی (ع) را سخاوت و بخشندگی ایشان دانست و عنوان داشت: ایشان بخشنده‌تر از ابرهای پرباران بهاری بود و در این میدان هماوردی برای او نمی‌توان سراغ گرفت.
 
یادگاری افزود: پیامبر اکرم (ص) هفت ویژگی برای امام علی (ع) برشمردند، که مخصوص ایشان است و شامل وفاداری، مطیع امر خدا بودن، عدالت، بصیر بودن در قضاوت، مشکل‌گشایی از دردهای مردم، تقرب ایشان در پیش خدا و... می‌باشند.
 
وی اذعان داشت: هرچه از ویژگی‌های امام علی (ع) گفتند و بگوییم کم است، احادیث بسیاری از پیامبر اکرم (ص) نشان‌دهنده آن است که امیرالمومنین (ع)، بهترین فرد تاریخ انسانیت و باتقواترین آن‌ها است، ایشان در عدالت، شجاعت و کرامت، عبادت، رشادت، رستگاری، فصاحت، بلاغت و بسیاری دیگر از صفت‌ها پیش‌رو بودند و کتاب‌ها و مقالات بسیاری در این زمینه نوشته شده است.
 
وی افزود: سخنان بزرگان دین و علم در طول تاریخ نشان از محبوبیت امام علی (ع) نزد مسلمانان و غیرمسلمانان دارد.
 
تبیین شخصیت امام علی (ع) برای هر نسلی واجب است
 
جلال نادری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: نویسندگان بسیاری در خصوص شخصیت امام علی (ع) مطلب نوشته‌اند، اما باید گفت تاکنون کسی نتوانسته ویژگی‌های این امام بزرگوار را آنگونه که است معرفی کند.
 
وی تصریح کرد: بازگویی شخصیت و بیان ویژگی‌های اخلاقی، سیاسی و فرهنگی شناخته شده امام اول شیعان برای هر عصر و نسلی ضرورت دارد اما این نکته را نیز نباید از یاد برد که پژوهش درخصوص شخصیت این ایشان نباید مورد بی‌توجهی قرار گیرد.
 
این استاد دانشگاه افزود: امام علی (ع) حاکمی است که خیرخواه مردم بوده و چشمی به ثروت‌های جامعه نداشت، ایشان همواره به دنبال منافع مردم بود و عدالت امام علی (ع) با وجود گذشت سالیان سال همچنان در میان مردم مورد توجه است.
 
نادری یادآور شد: امام علی (ع) در میدان جهاد و مبارزه شگفتی‌های بسیاری را ثبت کردند، ایشان فرمانده دلیر و شجاعی بودند که با ریزترین تاکتیک‌های نظامی آشنا است.
 
وی افزود: جز حق در وجود امام علی (ع) وجود ندارد، هر چه هست حق و حقیقت است در اندیشه‌اش در رفتارش در گفتارش در تمام رفتار و در تمام حرکات و سکناتش در دشمن شناسی‌اش در رفتار با دشمنش در رفتار مخالفینش او حق مجسم است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، امیرالمؤمنین علی (ع) نه تنها در دوران زندگی خود، بلکه برای تمام ادوار تاریخی، به‌عنوان نماد وحدت، عدالت و اخلاق در جامعه اسلامی باقی مانده‌اند.

آموزه‌ها و رفتارهای ایشان، همچنان منبع الهام‌بخش برای زدودن تفرقه و نزاع در میان مسلمانان و برقراری انسجام و همبستگی هستند.

امروز، با پیروی از راهنمایی‌های حضرت علی (ع)، می‌توانیم به سمت جامعه‌ای هماهنگ و متحد حرکت کنیم که بر پایه عدالت و احترام به حقوق همگان بنا شده است.

این راهبرد نه‌تنها به تقویت وحدت داخلی در میان مسلمانان کمک می‌کند، بلکه پیام صلح و انصاف را به سراسر جهان منتقل می‌نماید.

انتهای خبر/
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳

ساعت:

۱۱:۰۴:۱۶

16 Jan 2025