۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
کد مطلب : ۵۹۸۸۹
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خبر داد:

کمبود نیروی حفاظت از عرصه‌های ملی در چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس نورم کشور برای یک میلیون و 345 هزار هکتار 300 نیروی حفاظتی باید درنظر گرفته شود، اما در این استان با 100 نفر نیرو از عرصه‌های ملی حفاظت می‌شود.
کمبود نیروی حفاظت از عرصه‌های ملی در چهارمحال‌وبختیاری
اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: از سطح یک میلیون و 345 هزار هکتار عرصه‌های ملی در این استان حدود 325 هزار هکتار را جنگل‌ها با گونه‌های مختلف بلوط، بنه، بادام کوهی، زالزالک و... به خود اختصاص داده‌اند.
 
وی تصریح کرد: همیشه در جهت حفاظت این عرصه‌ها هم باید از اقدامات سلبی و هم از اقدامات ایجابی استفاده کرد.
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: رویکرد ما این است که بتوانیم با توانمندسازی جوامع محلی و با روش‌های آموزشی ترویجی اقداماتی صورت گیرد که کسی به سمت قطع درختان جنگل نرود.
 
احمدی بیان داشت: اما بحث قاچاق چوب اجتناب‌ناپذیر است چراکه برخی از سوداگران سود کلانی از قطع جنگل‌ها نصیب‌شان می‌شود و باید با روش‌های سلبی با آن‌ها برخورد شود.
 
وی افزود: 75 پارسل حفاظتی در این استان وجود دارد که از طریق نیروهای یگان حفاظت در مناطق جنگلی و مراتع فعالیت دارند و تخریب‌کنندگان جنگل مقابله کرده و از طریق مراجع قضایی به پرونده‌ها رسیدگی شده و عقوبت کیفری برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود.
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نورم استاندارد حفاظت این است که برای هر 5 هزار هکتار یک نفر نیروی حفاظتی در نظر گرفته می‌شود.
 
احمدی افزود: بر این اساس برای یک میلیون و 345 هزار هکتار 300 نیروی حفاظتی باید درنظر گرفته شود، اما در این استان با 100 نفر نیرو از عرصه‌های ملی حفاظت می‌شود.
 
وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه حتما نباید با رفتارهای سلبی همراه شود بلکه باید با رفتارهای ایجابی اقدام به حفاظت کرد، از همین‌رو اداره آموزش ترویج اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی حفاظت از جنگل‌ها می‌کنند.
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برخی از جنگل‌ها در این استان ارزش زیست‌محیطی دارند و تنفس‌گاه کشور هستند بیان داشت: با آموزش و ایجاد اقدامات آموزشی درجه اهمیت این جنگل‌ها باید برای مردم بیان شود.
 
احمدی با اشاره به تدوین سند توسعه رویشگاه زاگرس که در بر گیرنده کل استان‌های زاگرس‌نشین است و مدیریت جامع حوزه آبخیز کارون خاطرنشان کرد: تدابیری که بتوانیم جوامع محلی که وابسته به جنگل هستند را توانمند کنیم باید اندیشیده شود و طی آن دیگر هیچ خانواده معاش و زندگی وابسته به جنگل نخواهد داشت که نیازمند عزم جدی ملی است.
 
وی بیان داشت: سند توسعه رویشگاه زاگرس در دست تدوین است، مدیریت جامع حوزه آبخیز کارون نیز با هدف توانمندسازی جوامع محلی با مدیریت راهبردی این استان با استفاده از ظرفیت‌های موجود حوزه آبخیز کارون از بحران نجات دهیم.
 
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: باید با یک عزم ملی در استان ایجاد شغل کرده و وابستگی درآمد مردم به جنگل را کاهش داد که با افزایش کشاورزی، دام داری، دامپروری و... از ظرفیت منابع طبیعی می‌توان بهره برد.
 
انتهای خبر/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

ساعت:

۱۳:۵۳:۳۵

7 Jan 2025