۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱ فروردين ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۳
کد مطلب : ۵۶۸۲

بام ایران، بهاری ترین اکوموزه ایران

بام ایران، بهاری ترین اکوموزه ایران
به گزارش جهانبین نیوز، شکوفه ها برای عکس گرفتن مردم، زیباترین لباس خود را بر تن کرده اند و درخت ها، تاجی از شاخه های نازک شکستنی را بر سر خویش نهاده اند.

کوه، تفالی به سنگها زده که ˈعالم پیر دگر باره جوان خواهد شدˈ و بهار همان

ˈدگر باره عالم پیر استˈ که اکنون سرازیر تقویم ها شده است.

درخت ها با پای پیاده به استقبال نوروز آمده اند و رودها، کفش های آبی خیس خود را گوشه ای از دشت کنار گذاشته اند تا بهار را زودتر از ماهی های قرمز تنگ، دیده باشند.

زمستان، کم کم بقچه پر برفش را جمع و جور کرده تا با همین گیوه های قدیمی اش از کوه ها و دشت ها بیرون بزند و به دنبال بادهایی برود که او را به سمت و سوی دیگری می برد.

چهارمحال و بختیاری، اینک آماده خداحافظی با زمستان است تا بهار هر چه زیبایی دارد را در بلندترین سکونتگاه ایران نمایان کند و نوروز را چندگاهی مهمانخانه های مردم کند.

نوروز از کوچه ها، به خانه مردم چهارمحال و بختیاری سرک می کشد تا سرزمین بلند قامت ایران، برای بهار دلربایی کند.

چهارمحال و بختیاری با مساحت افزون بر16 هزار و533 کیلومتر مربع در فلات مرکزی ایران و در امتداد سلسله جبال زاگرس واقع شده و حداقل ارتفاع آن 800 متر از سطح دریا در حاشیه خروجی رودخانه زاینده رود و حداکثر ارتفاع آن چهار هزار و 250 متر در ارتفاعات زردکوه است.

افزون بر 84 درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری معادل یک میلیون هکتار را منابع طبیعی و عرصه ملی تشکیل می دهد که از این میزان 307 هزار هکتار را اراضی جنگلی و یک میلیون و93 هزار هکتار آن مرتع است.

جنگل های چهارمحال و بختیاری دو درصد مساحت جنگل های کشور را به خود اختصاص داده اند و پراکنش این جنگل ها از شمال غربی استان در منطقه بازفت به صورت نواری به سمت جنوب غربی به طول 212 کیلومتر در چهار شهرستان کوهرنگ، اردل، لردگان و بروجن و در پنج حوزه آبخیز رودخانه های بازفت، ونک، منج، خرسان و کارون است.

حدود 19 جامعه جنگلی با 63 گونه درختی و درختچه ای در این جنگل ها شناسایی شده که بلوط غرب، بنه،ارس، بادام، ارژن، نارون، افرا، کیکم، زالزالک ، داغداغان، گلابی وحشی و پلاخور از مهمترین گونه های جنگلی استان است.

همچنین وجود700 چشمه جوشان و خروشان، افزون بر20 رودخانه فصلی و دائمی و سه رودخانه بزرگ زاینده رود،کارون و دز، وجود تالاب های بین المللی چغاخور، گندمان و سولگان و وجود گرداب بن از مهمترین کانون های آبی کشور در این استان است.

اکوتوریسم چهارمحال و بختیاری بدلیل تنوع اقلیمی و قرار گرفتن در بین دو تنوع قالب جنوبی و غربی یکی از پیچیده ترین اکوسیستم های طبیعی ایران است.

چهارمحال و بختیاری دارای شش قطب طبیعی گردشگری و اکوتوریسم است و وجود پارک ملی چهار هزار هکتاری در منطقه شکار ممنوع و حفاظت شدهˈ تنگ صیادˈ می تواند در جذب اکوتوریسم نقش مهمی داشته باشد.

طبیعت بکر چهارمحال و بختیاری این استان را بعنوان یکی از کانون های اکوتوریسم کشور معرفی کرده است.

در کنار این اکوتوریسم، بافت و زندگی عشایری نیز بعنوانˈاکو موزه طبیعیˈ مطرح است و در جذب توریسم طبیعت گرد نقش بسزایی ایفا کرده است.

اکوتوریسم به مفهوم استفاده از قابلیت طبیعی برای جذب گردشگر قلمداد می شود و طبیعت زیبایی چهارمحال و بختیاری اکوتوریسم بزرگ فلات مرکزی ایران است.

استان چهارمحال و بختیاری بدلیل قرار گرفتن در منطقه زاگرس مرکزی دارای استعدادهای بسیار زیبای طبیعی و خدادادی است و این استعدادها نقش مهمی در جذب اکوتوریست دارد.

هم اکنون 923 گونه گیاهی،294 گونه جانوری،307 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 903 هزار مرتع در این استان شناسایی شده و این استان یک هشتم تنوع زیستی کشور را در خود جای داده است.

وجود یکهزار و500 کیلومتر رودخانه، مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع،900 چشمه دائمی و تپه ماهورها از دیگر ظرفیت های طبیعی این استان در جذب گردشگر است.

با توجه به اینکه90 درصد از جذب گردشگری استان در بخش طبیعت است، اکوتوریسم فصل نوینی در جذب گردشگر داخلی و خارجی برای استان فراهم کرده است.

بااین وجود،نزدیک به یکهزار کانون گردشگری طبیعی در چهارمحال وبختیاری قرار دارد و این امر فرصت طبیعت گردی را برای گردشگران نوروزی در آغاز فصل بهار ایجاد کرده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری، از آمادگی این استان برای پذیرایی از گردشگران نوروزی در سال جدید خبر داد.

ˈعلی اصغر عنابستانیˈ در گفت وگو با ایرنا افزود: دستگاه های مختلف برای استقبال از مسافران نوروزی آمادگی کامل دارند و تمام تمهیدات و شرایط برای پذیرایی، اسکان و اقامت مهمانان نوروزی فراهم شده است.

وی افزود: ظرفیت اسکان مسافران ورودی به چهارمحال وبختیاری در تعطیلات نوروز سال 1392 به 39 هزار و904 نفر در روز افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، در ایام تعطیلات نوروز گذشته درسال 1391، افزون بر چهار میلیون و 250 هزار نفر به چهارمحال و بختیاری مسافرت و از این تعداد 131 هزار نفر در این استان اقامت کردند. منبع:ايرنا
گزارش از: محمود رییسی
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۰۲:۱۲:۴۰

4 Jan 2020