معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهان بین نیوز،گفت: طرح مرمتی این روستای هدف گردشگری پس از دو سال تلاش با برآورد یک میلیارد تومان هزینه اجرایی پایان یافت.
ایلبیگی پور افزود: بررسی عناصر معماری روستا، شرح عملیات اجرایی،تهیه پروفیل های طولی و عرضی هدایتگر آب و فاضلاب ،تعیین بافت تاریخی از جمله موارد شناسایی شده در این طرح مرمتی است.
وی گفت: برای تهیه این طرح مرمتی 150 میلیون ریال هزینه شده است.
وی باا شاره به مرمت های سالانه این روستا گفت: در مرحله اجرایی تاکنون 30 درصد روستا با افزون بر 750 میلیون ریال هزینه مرمت شده است وی گفت:در مرحله نخست تعمیر و مرمت این روستا تاریخی عملیاتی از قبیل استحکام بخشی ،انجام عملیات دوخت و دوز ترک ها، اصلاح ناودان ها و اجرای اندود کاهگل ،دیوار های خشتی و آجری و معابر انجام شده است .
ایل بیگی پور افزود:بافت روستای یاسه چای با کوچه های سرپوشیده متعلق به دوران صفویه است؛ این روستا در حاشیه زاینده رود و در 30 کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
محدوده تاریخی روستای یاسه چای به وسعت سه و چهار دهم هکتار با گونه مسکونی و معابر سرپوشیده خشتی با شماره 22951 در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
در این روستا برخی ازخانه ها پلکانی روی هم واقع است و از پشت بام این خانه ها نیز برای خشک کردن محصولات باغی گردو، بادام وانگور استفاده می شود.
وجود «دالانهای قدیمی» و بافت معماری خاص روستای «یاسه چای» را به یک روستای هدف گردشگری تبدیل کرده است و سالانه گردشگران زیادی به این روستا سفر می کنند..