به گزارش خبرنگار جهانبین نیوز، دکتر خداداد پیرعلی خیرآبادی در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات با اشاره به اینکه هم اکنون 142 نخبه در چهار محال و بختیاری مورد شناسایی و سازماندهی قرار گرفته اند گفت: این تعداد نخبه به لحاظ جمعیتی، وسعت و سطح علمی، چهارمحال وبختیاری را یکی از استان های موفق در امر استعدادیابی و نخبه پروری شناسانده است.
پیرعلی افزود:در جشنواره کوهرنگ که مدتی پیش در استان قم برگزار شد نخبگان استان، توانسنتداز 23طرح ارائه شده ، ده مقام برتر این جشنواره را با ارائه 8 طرح کسب کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا سال گذشته تعداد 64نفر در آزمون سراسری دارای رتبه های برتر بودند که این تعداد در سال جاری به 79نفر افزایش پیداکرده است .
وی از اعطای امتیازات و تسهیلات گوناگون برای نخبگانی که طرح های اختراعی و مبتکرانه ارائه دهند خبر داد وگفت: معافیت نظام وظیفه، اعتبار پژوهشی 30 الی 40 میلیون ریالی، معرفی برای شرکت در جشنواره های کشوری و بین المللی،وام مسکن ودیگر حمایت های مالی از جمله این امتیازات محسوب می شود.
دکتر پیرعلی با بیان اینکه در حال حاضر180مخترع استان در سطح سه بنیاد ملی نخبگان، شناسایی و سازماندهی شده اند گفت: طبق مذاکرات گوناگون با مناطق اقتصادی و همچنین حمایت های ثبتی اختراعات، مقرر شد 33 اختراعبرتر، در جهت تجاری سازی و تولید انبوه به شرکت ها و کارخانجات مربوطه معرفی شوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان با اشاره به ایا که تعاونی های دانش بنیان می تواند تکنولوژی های بالا را تبدیل به ثروت کند یادآورشد: محصولات دانش بنیان استان تا سقف 80میلیون ریال به فروش می رسد که ثبت اختراع، تجهیز و اختصاص اعتبار و ارائه برای تجاری سازی از مهمترین مراحل تبدیل یک اختراع به ثروت است.
وی تعداد محصولات قابل فروش این اختراعات را 10محصول عنوان کرد و گفت: دستگاه رسوب گیر رادیاتور خودرو، پوست کن مکانیزه خودرو، ژل پدافند سامانه بمب های فسفری برای اولین بار در دنیا، دستگاه روشویی و ست ردیاب از جمله محصولات تجاری سازی شده چهارمحال و بختیاری است.
پیرعلی گفت چهارمحال و بختیاری با دارا بودن 47 نخبه در المپیاد های شیمی زیست شناسی ریاضی فیزیک و...عنوان یکی از بهترین استان ها را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی بیان داشت:مدرسه استعداد های برتر تیزهوشان و فرزانگان یکی از گزینه هایی است که نخبگان را شناسایی کرده و با ارائه امتیازات و تسهیلات آنان را در نوآوری و شکوفایی ترغیب می کند.
وی خاطر نشان کرد: امسال به میزان 30میلیارد ریال اعتبار از طرف معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری به نهادها و ارگان های مربوطه با هدف نخبه پروری و کشف و حمایت از نخبگان اختصاص داده شده است که ،انجمن های علمی فعال در مدارس و دانشگاه ها، فن آوری های نوین، طرح های ابتکاری دانشگاهی، خانه ریاضیات و علوم، فن آوری حوزه آب و خشکسالی از جمله گزنه های اعتباری بنیاد ملی نخبگان است.