به گزارش جهانبین نیوز، حمید رضا عزیزی بیان داشت: رشد بخش کشاورزی به عنوان بستری برای کسب اهداف توسعه در کشورهای در حال توسعه امری ضروری قلمداد میشود. همچنین افزایش میزان بهرهوری در بخش کشاورزی باعث ارزانتر شدن مواد غذایی شده و کمک قابل توجهی به اقتصاد خانوار میکند.
کشاورزی نوین با اشتغال بیشتر در واحدهای فرآوری همراه شده و عرضه خدمات و نهادههای بیشتری را در بازار به دنبال دارد، این روند به شکل غیر مستقیم به ایجاد اشتغال در مزارع منجر خواهد شد.
به این ترتیب بخش کشاورزی به طور مستقیم از طریق تولید بیشتر و صادرات و به صورت غیر مستقیم از طریق افزایش تقاضا برای خدمات و کالاهای صنعتی در جوامع روستایی، به رشد اقتصادی کمک کرده و در نتیجه موجب خلق فرصتهای شغلی جدید میشود.
به عقیده کارشناسان یکی از ملزومات برای رشد هر بخش اقتصاد، سرمایهگذاری در آن بخش است، با توجه به وسعت فعالیتهای کشاورزی و سرمایه بر بودن تکنولوژی جدید نیاز به سرمایه گذاری شدیدتر است.
افزایش در سرمایه گذاری علاوه بر افزایش در تولید و درآمد کشاورزان، موجب بهبود بهره وری تولید نیز میشود، بر این اساس سرمایه گذاری در زمینههای یکپارچه سازی و پیاده سازی سیستمهای آبیاری تحت فشار بازده بهتری خواهد داشت.
با توجه به اینکه عملیاتی شدن طرحهای انتقال آب به ویژه آبیاری تحت فشار موجب رونق کشاورزی میشود، برهمین اساس لازم است تا هرگونه اقدام و برنامهریزی برای حفظ مزارع و توسعه بخش کشاورزی صورت بگیرد.
در همین راستا گفتوگویی با حمیدرضا عزیزی نماینده مردم اردل، کیار، کوهرنگ و فارسان در مجلس شورای اسلامی ترتیب داده شده تا نقش و تاثیر توسعه کشاورزی در روند توسعه نیافتگی استان چهارمحال و بختیاری مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
* کشاورزى نقطه شروع توسعه اقتصادى است
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: افزایش و رشد روز افزون جمعیت در جهان اهمیت کشاورزی را بیش از گذشته برای تمام جوامع بشری مشخص میکند، با توجه به اینکه اولین و مهمترین نیاز هر انسان٬ نیازهای غذایی اوست، حال این نیاز به صورت مستقیم و غیر مستقیم با کشاورزی در ارتباط است.
حمیدرضا عزیزی با بیان اینکه بخش کشاورزى را مىتوان به عنوان نقطه شروع توسعه اقتصادى در نظر گرفت، افزود: بر همین اساس است که کشورهاى توسعه یافته با در دست گرفتن سهم عمدهاى از تولید و تجارت محصولات کشاورزى در سطح جهان توانستهاند علاوه بر دستیابى به ارز قابل توجه در هر سال، از نظر اقتصادى و سیاسى نیز بر سایر جوامع تسلط یابند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت و جایگاه مکانیزاسیون در کشاورزی، ادامه داد: مکانیزاسیون در ایران از اهمیت فوق العادهای بدلیل سطح وسیع زیر کشت ارقام مختلف برخوردار است.
عزیزی خاطرنشان کرد: با به کارگیری مکانیزاسیون و تکنولوژی روز میتوان عملیات کشاورزی را در زمان مقرر انجام داد.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از اهداف مکانیزاسیون افزایش تولید و کسب سود بیشتر است، گفت: افزایش تولید با افزایش سطح زیر کشت و افزایش مقدار تولید در واحد سطح میسر میشود و مکانیزاسیون در پی اجرای هر دو روش است.
* تخصیص 110 میلیارد تومان به بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری
این مسئول بر ضرورت توسعه بخش کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری با توجه به قابلیتهای فراوان این استان تأکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت توسعه این بخش در نشستهای مکرر با وزیر جهاد اعتباری افزون بر 110 میلیارد تومان به بخش کشاورزی این استان در راستای گسترش اراضی زیر کشت با استفاده از آبیاری تحت فشار تخصیص داده شد.
وی با اشاره به فوائد سیستمهای آبیاری نوین به ویژه تحت فشار تصریح کرد: با اجرای آبیاری تحت فشار در باغات و مزارع استان علاوه بر صرفه جویی و کاهش مصرف آب شاهد افزایش بهرهوری و در نتیجه رونق اقتصادی برای کشاورزان منطقه هستیم.
عزیزی ادامه داد: افزایش راندمان آبیاری به میزان 70 درصد در روش بارانی و به میزان 90 درصد در روش قطرهای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی، عدم تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاکها و کشتها در فصول مختلف زراعی از جمله این مزایا محسوب میشود.
این مسئول تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه را از دیگر این مزایا برشمرد و افزود: افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی و قابل استفاده برای تمام گیاهان از دیگر این مزایا محسوب میشود.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس بر ضرورت رفع مشکلات فراروی کشاورزان تأکید کرد و گفت: به دنبال اهمیت رفع مشکلات فراروی کشاورزان طی نشست با وزیر کشاورزی و استاندار چهارمحال و بختیاری مقرر شد کشاورزانی که در پرداخت 15 درصد خودیاری برای بکارگیری شیوه آبیاری تحت فشار در اراضی زیر کشت خود مشکل داشتند با هماهنگی با استاندار این میزان آورده را در قالب دریافت تسهیلات و یا حمایتهای خاص دریافت کنند.
* مهمترین راه توسعه چهارمحال و بختیاری آب است
نماینده مردم اردل، کیار، کوهرنگ و فارسان با بیان اینکه یکی از راهکارهای توسعه استفاده بهینه از منابع طبیعی است، ابراز داشت: برهمین اساس اگر جوامع بخواهند به سمت توسعه حرکت کنند باید از منابع طبیعی خود استفاده لازم و مطلوب را داشته باشند.
وی یادآور شد: یکی از این منابع بسیار مهم و حیاتی که در زندگی روزمره انسانها و کشورها و تداوم تولیدات نقش فوقالعاده مهمی دارد، منابع آبی است، اگر از این ماده حیاتی که در اختیار انسانها قرار داده شده، استفاده مطلوب شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
عزیزی بر ضرورت احقاق حقوق مردم در بحث اجرای پروژههای انتقال آب از این استان تأکید کرد و گفت: در بحث انتقال آب از این استان هنوز بحثهای وجود دارد که ما به شدت پیگیر این مسئله از کانال وزارت نیرو و استانداری هستیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: در بحث اجرای پروژههای انتقال آب گام نخست تحقق مطالبات حوزه پایه است که در صورت تحقق آب مازاد میتواند به دیگر استانها انتقال داده شود.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی تکمیل پروژههای آبرسانی در این استان را با توجه به بروز خشکسالیهای اخیر مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: تکمیل این پروژهها روند توسعه چهارمحال و بختیاری را شتاب خواهد بخشید.
* 800 میلیون تومان به احداث جاده گورمیزه اردل تخصیص داده شد
عزیزی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه و بهسازی جادهها در استان چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: توسعه و بهسازی راههای این استان ضروری است.
این مسئول با بیان اینکه شبکه حمل و نقل و توسعه راهها نقش بسزایی در اقتصاد ایفا میکند، اضافه کرد: هیچ کشوری نیست که اقتصاد آن بر پایه توسعه و گسترش راهها شکوفا نشده باشد.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اقتصاد تمامی کشورهای دنیا به ویژه کشورهای پیشرفته متکی بر شبکههای گوناگون حمل و نقل است، برهمین اساس ضرورت توسعه شبکههای راه حرف اول را میزند که آن نیز مستلزم سرمایهگذاری عمده است.
وی با اشاره به اینکه رونق هر چه بیشتر در بخش گردشگری، نیازمند توجه هر چه بیشتر در بخش راه است، ادامه داد: برهمین اساس لازم است تا جادهسازی در این استان بر اساس اولویتی که از سوی خود مردم تعیین میشود پیگیری شود.
عزیزی بیان داشت: با توجه به اهمیت این مسئله طی هماهنگی با وزیر راه و شهرسازی افزون بر 800 میلیون تومان اعتبار دیگر به بحث احداث جاده گورمیزه در شهرستان اردل تخصیص داده شد.
* کمبود پزشک متخصص در بیمارستان اردل پیگیری میشود
این مسئول با اشاره به مشکلات بهداشتی و درمانی شهرستان اردل از حوزههای انتخابیه خود، یادآور شد: نبود زایشگاه در شهرستان اردل از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی در دست پیگیری است.
نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به روند موجود دانشگاه علوم پزشکی در مرحله دنبال تامین نیروی انسانی است، برهمین اساس در ماههای آتی زایشگاه اردل راه اندازی میشود.
وی تأمین نیروی انسانی مورد نیاز کادر درمان شهرستان اردل را ضروری دانست و اذعان داشت: با توجه به اهمیت پاسخگویی به مطالبات مردمی بحث تأمین نیروی پزشک متخصص بیمارستان اردل با جدیت در دست پیگیری است.(منبع:فارس)