به گزارش جهانبین نیوز ، ناصر شمس دیروز در بازدید نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری از پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد، اظهار داشت: پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد در سال 82 با اخذ موافقتنامه قطعی از شورای گسترش علوم و تحقیقات و فناوری فعالیت خود را با هدف افزایش سطح دانش فناوری زیستی تولید دام آغاز کرد.
این مسئول افزود: امروزه پس از گذشت نزدیک به شش سال از آغاز فعالیتهای پژوهشی این مرکز توانسته است به بخش عمده از اهداف کوتاه مدت و درازمدت خود جامعه عمل بپوشاند.
شمس با بیان اینکه این پژوهشکده در سه گروه پژوهشی مشغول فعالیت است، گفت: سلولهای جنسی، جنین و سلولهای بنیادی، ژنتیک سلولی و مولکولی، شبیه سازی حیوانات تراریخته از جمله گروههای پژوهشی این پژوهشکده محسوب میشود.
وی از تولید نخستین بره سالم از طریق لقاح خارج از رحم در این پژوهشکده خبر داد و گفت: برای نخستین بار در کشور در این پژوهشکده تولید آزمایشگاهی جنین گوسفند نژاد لری - بختیاری و انتقال آنها به سایر گوسفندان این نژاد صورت گرفت که این امر منجر به تولید نخستین بره سالم از طریق لقاح خارج رحمی در کشور شد.
مسئول پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد با اشاره به دیگر دستاوردهای این پژوهشکده، خاطرنشان کرد: تولید آزمایشگاهی جنین گاو، تولید آزمایشگاهی جنینهای پاتنوژنتیک گوسفند، بهبود روشهای آمادهسازی گامتهای جنسی بهمنظور افزایش بازده تولید جنین و تولید جنین شبیه سازی شده گوسفند با استفاده از سلولهای سوماتیک از جمله این دستاوردها محسوب میشود.
شمس تولید آزمایشگاهی جنین حیوانات اهلی را از جمله توانمندیهای این پژوهشکده برشمرد و افزود: جنین حیوانات اهلی و دام کوچک به روش لقاح خارج از رحم و تکنیک تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم از توانمندیهای این مرکز است، به علاوه جنینهای پارتنوژنیک حیوانات اهلی و دام کوچک به شکل آزمایشگاهی تولید میشود.
وی با اشاره به برخی از اهداف کوتاه مدت و بلندمدت این مرکز، متذکر شد: آنالیز ژنتیکی به منظور مشخص کردن شناسه نژادی و ویژگیهای ممتاز ژنتیکی در هر گونه حیوانی از اهداف کوتاه مدت و دستیابی به فناوری شبیه سازی در حیوانات اهلی گاو و گوسفند و بز با استفاده از روشهای نوین از اهداف بلندمدت پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد است.
(منبع:فارس)