به گزارش خبرنگار
جهانبین نیوز؛
حجت الاسلام والمسلمين هدايت فرامرزي، روحاني مستقر در بخش منج از توابع شهرستان لردگان در جمع نوجوانان و خانواده هاي بخش منج گفت: يکي از توطئه هاي دشمنان القاي فرهنگ غربي در جامعه و معتاد کردن نوجوانان و جوانان جهت نيل به اهداف پليدشان مي باشد تا از اين طريق بتوانند کشورمان را از توسعه بازدارند.
وي افزود: اغلب والدين احساس نگراني و بلاتکليفي خاصي را ميشناسند که با اعتياد ارتباط دارد، آنها شايد همين چند سال قبل درباره اين مسئله فکر نميکردند، چراکه به گمانشان فرزند آنها هرگز در خطر اعتياد نيست، اما امروز تصور ديگري دارند و متوجه شدهاند که همه در خطر هستند، مگر اينکه از قبل پيشگيريهاي لازم را انجام داده باشند.
وي گفت: اين کافي نيست که تنها مسوولان مانع توليد و عرضه مواد مخدر شوند، بلکه بايد بيشتر تلاش در جهت ممانعت از به وجود آمدن و پيشرفت اعتياد باشد؛ لذا گام اول مقابله با مواد مخدر نيست، بلکه هدف، پيشگيري از به وجود آمدن اعتياد است.
فرامرزي افزود: طي سالهاي گذشته، متخصصان به اين نتيجه رسيدهاند که يک برنامه صحيح پيشگيري از اعتياد بسيار زودتر از آن چيزي که قبلا تصور ميکردند بايد آغاز شود، هرچند که يک نسخه صد در صدي براي مبارزه با اعتياد وجود ندارد، اما سعي بر اين است تا راهکاري منطقي و عملي براي پيشگيري از اعتياد اتخاذ شود.
روحاني مستقر در بخش منج گفت: با توجه به نتايج تحقيقات، احتمال گرايش به اعتياد يا عدم گرايش انسانها به مواد مخدر بستگي نسبي با چگونگي شرايط زندگي آنها در دوران کودکي دارد، لذا شرايط اين دوران نشان دهنده خط مشي کودک در بزرگسالي است؛ به ويژه در مراحل تصميم گيرندهاي، نظير زمان ورود به مهدکودک يا مدرسه و چگونگي گذران دوران بلوغ.
وي در پايان به راههاي محافظت کودکان و نوجوانان از اعتياد از اشاره کرد و گفت: بر اساس همين آگاهيها يک برنامه هفت قدمي براي پيشگيري صحيح از اعتياد کودکان و نوجوانان لازم است والدين و مربيان براي پيشگيري از اعتياد آنها بدانند که کودکان نياز به امنيت رواني، تشويق و تاييد، بازي آزاد و عادتهاي خوشايند، الگوهاي واقعي، تحرک و تغذيه صحيح، دوست و همراه و محيطي منطبق با نيازهايشان و به تخيل و هدف نياز دارند، لذا با رعايت اين هفت نکته ميتوانيم راهي را انتخاب کنيم که فرزندانمان را از اعتياد محافظت کنيم.
وي در جمع خانواده هاي شهر منج گفت: همان طور که انسانها و خانوادهها متفاوت هستند، روشهاي تربيتي آنها هم متفاوت است. ما تصميم نداريم به کسي بگويم که خودش را تغيير دهد، فقط تاکيد ما اين است که هر کودک مثل ساير انسانها يک شخصيت فردي است و با توجه به اين فرديت او، والدين بايد تلاش کنند نيازهاي فرزندشان را تا جاي ممکن تامين کنند. آنها بايد سعي کنند نيازهاي جسمي و روحي او را برطرف کنند و او را بفهمند و هرجا که او به همراهي نياز داشت همراهياش کنند و هدفشان تربيت فرزندي باشد که در بزرگسالي فردي مستقل با اعتماد به نفس، قوي و عشق به زندگي و تعال روحي باشد.
وي افزود: کودکان به امنيت روحي نياز دارند و اين بدان معناست که آنها بايد از محبت والدين و نزديکان بزرگسالشان مطمئن باشند. بايد بدانيم، کافي نيست که والدين فقط فرزندشان را دوست داشته باشند، بلکه آنها بايد اين محبت را نشان دهند، به نحوي که کودک به خوبي آن را احساس کند. نيازهاي عاطفي کودکان با توجه به سنشان تغيير ميکند و اين از زماني آغاز ميشود که کودک در شکم مادر است.
فرامرزي بيان داشت: والدين بايد کودک را در بغل بگيرند و او را نوازش کنند؛ البته مدت و ميزان اين نوازش را خود کودک تعيين ميکند. اغلب کودکان در قياس با بزرگسالان احساسات مستقيم و هيجانانگيز را بيشتر دوست دارند؛ چيزي که اغلب باعث عصبانيت والدين ميشود.
وي گفت: والديني که همه کارهاي فرزندشان را انجام ميدهند مانع بزرگ شدن او ميشوند؛ اين کودکان قرباني محافظت زياد والدين ميشوند و در بزرگسالي مشکل ميتوانند روي پاي خودشان بايستند و مستقل و بدون وابستگي زندگي کنند.
وي در پايان ياد و خاطره شهداي مبارزه با مواد مخدر و مرزباني و شهداي مدافع حرم و جنگ نحميلي را گرامي داشت.
انتهاي پيام/630 ل