به گزارش جهانبین نیوز، مهرداد رئیسی ، اظهار داشت: سفالگری از رشتههایی است که بر اساس آنچه که محققان و پژوهشگران گفتهاند قدمت آن در این استان به 10 هزار سال قبل از میلاد میرسد.
وی افزود: مواد اولیه گل سفالگری از مخلوط آب و خاک رس بوجود میآید و با استفاده از دست یا چرخ ساده سفالگری به شکلهای دلخواه فرم میگیرد و پس از خشک شدن در سایه، در کورههای سنتی یا مدرن پخته میشود، پس از این مرحله سفالهای پخته شده آماده نقاشی و لعاب کاری بر روی بدنه آن میشوند.
رئیسی ادامه داد: در حال حاضر علاقهمندان زیادی به این رشته در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد به گونهای که میتوان گفت شهرکرد و فارسان قطب تولیدات سفالگری این استان به شمار میروند.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه 10 کارگاه سفالگری به تولید احجام سفالی و کتیبه در این استان مشغول به کار است، گفت: کارگاه سفال و سرامیک در قلعه چالشتر زمینه اشتغال تعدادی از فارغ التحصیلان این رشته از صنایع دستی را فراهم کرده است.
وی با اشاره به وجود مواد اولیه این رشته از صنایع دستی در استان، ابراز داشت: در سال جاری در دانشگاه علمی و کاربردی استان رشته سفال و سرامیک تاسیس شده که استقبال دانشجویان از این رشته عالی بوده است.
رئیسی کاربردی بودن تولیدات سفالگری را از نقاط قوت این رشته از صنایع دستی برشمرد و تصریح کرد: پارچ، لیوان، سرویسهای میوه خوری و گلدان از جمله تولیدات این رشته است که همگی در زندگی روزمره مردم کاربرد دارند.
سرپرست معاونت صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: رشته سفال در این استان از جایگاه ویژهای برخوردار است به گونهای که نمونهای از سفالینههای تاریخی استان در موزه باستان شناسی شهرکرد نگهداری میشود و بازدید عموم از آنها آزاد است.(منبع:فارس)