به گزارش
جهانبین نیوز، حجتالاسلام محسن ملک پور امام جمعه فارسان در خطبههاي نماز جمعه اين هفته این شهر گفت
: روز يكشنبه هفته جارى لايحه عضويت جمهورى اسلامى ايران به كنوانسيون مبارزه با تأمين مالى تروريسم در مجلس شوراى اسلامى تصويب شد. مخالفتهاى بسيارى در برابر تصويب اين لايحه هم در مجلس و هم در فضاى جامعه به وجود آمد.
وي افزود: بيش از ۱۲۰ نماينده به اين لايحه رأي منفى دادند. بسيارى از مراجع تقليد، تَشكلهاى دانشجويى و طلبه و رسانهها نسبت به اين لايحه موضع منفى داشتند. حالا با تصويب مجلس كه مسير قانونى خود را طى كرده، اين لايحه به شوراى نگهبان ارسالشده و شوراى نگهبان بررسى مغايرت يا عدم مغايرت آن را با شرع و قانون اساسى انجام خواهد داد.
وي تصريح کرد: همانطوري كه همگان وظيفهدارند به مصوبه قانونى مجلس احترام بگذارند، بايد مسير بررسى كارشناسى و قانونى شوراى نگهبان را بهدوراز هرگونه فشار و جنجالى را فراهم آورد و هر تصميم كه اين شورا گرفت را بر ديده منت نهاده و قانونى دانست.
امامجمعه فارسان به كنوانسيون
CFT اشاره داشت و گفت: اين كنوانسيون با ارائه تعريف واحدى از عمل تروريستى، كشورها را به همكارى در زمينه مبارزه با تأمين مالى تروريسم دعوت مىكند. هر كشورى كه در اين كنوانسيون عضو شود به ساير كشورهاى عضو متعهد مىشود تا در اين زمينه همكارىهاى اطلاعاتى، قضايى و استرداد و دستگيري مجرمين را انجام دهد. پيوستن به اين كنوانسيون يكى از توصيههاي «گروه ويژه اقدام مالى» يا همان
FATF است.
حجتالاسلام ملک پور به دلايل موافقان براى پيوستن ايران به كنوانسيون
CFT اشاره داشت و بيان کرد: شايد بشود گفت ميتوان عمده دلايل موافقان را در صحبتهاى دكتر ظريف وزير امور خارجه در جلسه روز يكشنبه مشاهده كرد. دکتر ظريف مهمترين دليل دولت را براى ارائه اين لايحه، گرفتن بهانه از دولت آمريكا بيان كرد.
وي تصريح کرد: دكتر ظريف علىرغم آنكه اكثر موافقان بيان مىكردند كه پيوستن ايران به اين كنوانسيون اثر ملموسى بر بهبود وضعيت اقتصادى و روابط بانكى مىگذارد و درنتيجه آن نرخ ارز كاهش پيدا مىكند، اين ادعا را رد كرد و گفت نه بنده و نه آقاى رييس جمهورى نمىتوانيم تضمين بدهيم كه با پيوستن به اين لايحه عدمحمايت مالى از تروريسم مشكلات ما حل خواهد شد، اما مىتوانيم تضمين دهيم كه با نپيوستن به اين لايحه آمريكا بهانه مهمى را براى افزايش مشكلات ما پيدا خواهد كرد.
امامجمعه فارسان به سخنان وزير امور خارجه اشاره داشت و اظهار داشت: دكتر ظريف وزير امور خارجه كشورمان روز يكشنبه پانزدهم مهرماه در جلسه علنى مجلس شوراى اسلامى در دفاع از پيوستن ايران به لايحه
CFT (سي اف تي) نكتهاى را بهعنوان شاهبيت كلام خود بيان داشت كه از جهات مختلف تأملبرانگيز است. گفت ... با نپيوستن به اين لايحه، آمريكا بهانه مهمى را براى افزايش مشكلات ما پيدا خواهد كرد يعني تمركز دستگاه ديپلماسى در دولت كنونى، گرفتن بهانههاى فشار از دست آمريكا است.
وي تصريح کرد: اگر اين برداشت درست باشد كه بهطورقطع درست است؛ اين سؤالها مطرح مىشود كه اولاً، فهرست بهانههاى آمريكا براى فشار عليه ملت ايران چيست؟ ثانياً، آيا اين بهانهها تمامى دارد؟ و ثالثاً، مبناى بهانهگيرىهاى آمريكا براى فشار بر جمهورى اسلامى، حقوقى است، يا اينكه مبناى اين بهانهها، سياسى بوده و اين كشور به دليل زيادهخواهىها و بر اساس خلقوخوي استكبارى، با اسلامخواهى، استقلالخواهى، عزت طلبي و در يککلام با انقلاب اسلامى ملت ايران دشمنى دارد و براى اعمال اين دشمنى، مجموعهاى از بهانهها را فهرست كرده و اين فهرست هم پايانى ندارد؟
وي اظهار داشت: تجربه چهلساله نشان مىدهد كه دشمنى آمريكا با ملت ايران، نه حقوقى بلكه سياسى و به دليل زيادهخواهىهاى آمريكاى جهان خوار است. وقتى آمريكا با اساس حركت روبهجلو و پيشرفت ملت ايران مخالفت مبنايى داشته و بر همين اساس با مردم ما دشمنى مىكند، آيا با گرفتن يك بهانه فشار از او، مىتوان آسودهخاطر شد و به حركت ادامه داد؟ يا اينكه امريکا با اين منطقي که اين آقايان دارند بر بهانهاي ديگر متمركز مىشود؟
وي گفت: چند سال پيش كه آمريكايىها بر روى برنامه هستهاى ايران تمركز كرده و بهدوراز تشديد تهديدها و تحريمها بودند، يك جريان فكرى در داخل كشور با همين منطق مىگفت، ما بايد با كنار گذاشتن برنامه هستهاى و تعطيل كردن آن، بهانه را از دست غربىها و بهويژه آمريكايىها بگيريم. حل شد تحريم رفت؟
امامجمعه فارسان در پايان بيان داشت: بنابراين ضرورى است بهجاي خارج كردن بهانههاى پايانناپذير از دست دشمنى چون آمريكا، در جستوجوى راههاي بياثر كردن فشارها باشيم. وقتى براى فشار دشمن پايانى متصور نيست، راه معقول آن است كه با استحكامبخشى به ساخت درونى قدرت، فشارهاى دشمن را خنثى و ناكارآمد كنيم.
انتهای پیام/1022ج