به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از
کوهرنگ خبر، طرح آبياري قطره اي در شهرستان کوهرنگ همچون برخي طرح هاي ديگر سابقه ديرينه اي دارد که راکد مانده است.
اولين بار طرح آبياري قطره اي در سال 1382 در بخش دوآب صمصامي آغاز به کار کرد که با گذشت 14 سال سرانجامي جزء فراموشي نداشت.
از يک سو زمينهاي کشاورزان بلاتکليف ماندهاند چراکه عبور لولههاي آبياري از وسط زمينهاي کشاورزي عبور مي کند که اجازه شخم زدن را به کشاورز نميدهد و از طرف ديگري هزينه هاي زيادي براي دولت دربر داشته است که نه طرح تکميل شده است و نه کشاورز توانسته از زمين هايش بهره ببرد.
کشاورزاني که حق برداشت آب ندارند اگرچه کوهرنگ سرچشمه آب کشور است اما کشاورز کوهرنگي نميتواند جهت مصارف کشاورزي آب برداشت کند و همین آب در استان هاي همجوار که مقصد استفاده کننده آب کوهرنگ هستند در موارد صنعتي و کشاورزي استفاده ميشود، ایت استانها با لابي هاي زياد و نفوذ مافياي آب توانسته اند با بهره برداري هاي سياسي به مقاصد خود برسند.
طرح آبياري قطره اي که از سه سال پيش در شهر چلگرد آغاز شده هم سرنوشتي بهتر از طرح آبياري صمصامي نداشته است، کشاورزان از اينجا رانده و از آنجا مانده اند.
با حفر استخرهاي بزرگ و کانالهاي عميق در شهر چلگرد اميدواري زيادي به کشاورزان داده شد اما وعدههاي امروز و فردا هم علاجي براي آنها در پي نداشت، وجود استخر بزرگ بدون هيچ گونه حفاظي فقط خطر را بدنبال خواهد داشت.
طي ماههاي گذشته به کرات با مسئولين جهاد کشاورزي کوهرنگ در مورد اين مساله توضیح خواستيم اما متاسفانه جوابي که بتواند کشاورزان را اميدوار کند نيافتيم.
امروزه توجه به ساخت و توسعه شبکههاي آبياري و زهکشي به خصوص در حوزه کشاورزي، از اهميت زيادي برخوردار است و اجراي اينگونه پروژه ها میتواند در کارآيي مصرف آب در بخش کشاورزي، تأثير زيادي داشته باشد.