به گزارش
جهانبین نیوز؛ شهرام احمدي مديرکل محيط زيست چهارمحال و بختياري در گفتوگو با خبرنگار
بام ايران خبر اظهار کرد: در راستاي اقتصاد مقاومتي، اشتغال و توليد، محيط زيست مي تواند بستر مناسبي براي اين شعار باشد.
وي با اشاره به اينکه هر توليد و اشتغالي که صورت گيرد زمينهساز آب، خاک و هواي سالم است تصريح کرد: توليد مي تواند در يک محيط زيست سالم پرورش پيدا کند.
احمدي با اشاره به اينکه همه ما بايد در راستاي تحقق پيدا کردن شعار سال کوشا باشيم بيان داشت: اميد است که با حفاظت از بسترهاي طبيعي و انساني بتوانيم محيط کسب و کار و اشتغال را فراهم کنيم.
وي با اشاره به اينکه اين استان جزء استان هايي است که از نظر توليد آلاينده هاي هوا در موقعيتي است که مشکلي ندارد تصريح کرد: مراکز صنعتي، توليدي و خدماتي اين استان کمترين آلودگي را ايجاد مي کنند.
ريزگردها مهمان هاي ناخوانده که چندين استان را درگير کردمديرکل محيط زيست چهارمحال و بختياري گفت: ريزگردها از کشورهاي عربستان، سوريه و عراق وارد کشور شدند و چندين استان و استان ما را تحت تاثير خودشان قرار مي دهد.
احمدي يکي از دلايل ايجاد ريزگردها را سدسازي عنوان کرد و افزود: سدسازي که در ترکيه در مبدا دجله و فرات زده شد برروي تالاب ها تاثير گذاشت و موجب درگير شدن کشورهايي چون عراق و سوريه در بحث بيابان زايي شد که پس از آن ايران را نيز تحت تاثير قرار داد.
وي يادآور شد: در سطح کشور کانون هاي جزئي ريزگرد وجود دارد که با اقدامات مثبت و موثر سازمان محيط زيست در زمينه احياء تالاب ها روند احيا خوب بود و همين امر موجب جلوگيري از ريزگردهاي داخلي شد.
احمدي يکي از دلايل جلوگيري از ريزگردها را افزايش فضاي سبز عنوان کرد و ادادمه داد: جهاد کشاورزي، بسيج، اقشار مختلف مردم در بحث افزايش فضاي سبز ورود پيدا کردند و تا کنون اقدامات مثبتي را انجام داده اند.
وي از تشکيل کارگروه مقابله با گرد و غبار در سطح استان خبر داد و گفت: تصميمات کليدي و کاربردي در سطح استان در مقابله با مهار ريزگردها گرفته شده است.
احمدي افزود: تمامي دستگاه هاي مربوطه با يکديگر هماهنگي ها و تصميمات لازم را جهت جلوگيري از ورود ريزگردها اتخاذ مي کنند.
جلوگيري از تخريب جنگل ها فيلتري براي جلوگيري از ريزگردهامديرکل محيط زيست چهارمحال و بختياري گفت: جلوگيري از تخريب جنگل ها مي تواند به عنوان فيلتر قوي براي جلوگيري از آسيب ريزگردها عمل کند.
احمدي خاطرنشان کرد: افزايش سرانه فضاي سبز در شهرها و روستاها و همچنين کاشت درخت در ورودي و خروجي شهرها، الزام مراکز صنعتي و خدماتي به اختصاص بخشي از واحد خود به فضاي سبز از تصميمات کليدي کارگروه مقابله با گرد و غبار است.
وي يکي ديگر از تصميمات اتخاذ شده در اين کارگروه را رعايت حق آبه زيست محيطي دانست و گفت: زيست گاه هايي که آسيب ديده اند با تامين بودجه کم کم احياء مي شوند.
چاپ کتابچه اي با عنوان ريزگردهامديرکل محيط زيست چهارمحال و بختياري گفت: کتابچه اي که درخصوص ريزگردها، ارتقاء آموزش زيست محيطي چاپ شده که در اختيار هم استاني ها قرار خواهد گرفت.
احمدي يادآور شد: در سال جاري 6 روز در مرحله هشدار آلودگي هوا قرار گرفتيم اما در کل اين استان وضعيت نسبتا خوبي داشت.
وي افزود: در فصل جاري ريزگردهايي با منشاء خالي نداشتيم، رطوبت زمين بالا و پوش گياهي آن را پوشانده بود.
احمدي اذعان داشت: در چهارمحال و بختياري با نظارت و پايش شبانه روزي در مراکز صنعتي نظارت کافي داريم و آلودگي خاصي از صنايع نداشته و کارشناسان اين مسئله را رسد مي کنند.
انتهاي پيام1026ج /۵۳۰ب