به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور که به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، گفت: بسیار خوشحالم که در محضر نمایندگان مجلس دهم به تناسب ترمیم کابینه نکاتی را به محضر شما عرض کنم.
وی افزود: گرچه قبلا دیدارهایی خدمت شما داشتیم، اما این اولین دیدار ما با شما نمایندگان منتخب ملت ایران در این دور از نمایندگی شما هستم.
روحانی خاطرنشان کرد: خسته نباشید عرض میکنم که در این مدت در مجلس بودید و سپاسگذاری میکنم به خاطر هماهنگی بسیار خوبی که در مجلس دهم بین دولت و مجلس در طرح و لوایح و نسبت به حضور وزرای محترم در مجلس شورای اسلامی بودیم. تردیدی ندارم که هماهنگی و همفکری بیشتر به نفع مردم و خواست ملت بزرگ ایران است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت یازدهم در آغاز کارش و شروع فعالیتش با مشکلات بزرگی روبرو بود که شاید بتوان نام آنها را بحرانها نامید، تصریح کرد: هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت، کشور با تورم بیش از ۲۳ درصد روبرو باشد، در حالی که در آغاز این دولت کشور با تورم ۴۰ درصد روبرو شد.
وی با اشاره به اینکه هیچ دولتی همانند دولت یازدهم بعد از جنگ تحمیلی در آغاز کار با رشد منفی روبرو نبوده است، گفت: دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با ۸ فصل رشد منفی روبرو بوده است.
روحانی با تاکید بر اینکه هیچ دولتی نبوده که شروع کارش با عدم اشتغال خالص چند سال مداوم روبرو باشد، افزود: اشتغال خالصی که تقریبا در طول چند سال نزدیک صفر بوده است.
رئیسجمهور در ادامه اظهار داشت: هیچ دولتی نبوده که در آغاز کارش بعد از نقلاب اسلامی با تحریمهای شدید سازمان ملل متحد و قطعنامههای شورای امنیت تحت ذیل ۷ مواجه باشد و دولت یازدهم با این مشکلات مواجه بود.
وی در ادامه گفت: اگر من بگویم که در آغاز کار دولت در بخش سیاست خارجی و اقتصاد و به ویژه اقتصاد کلان با معضلاتی شبه بحران مواجه بودیم، سخنی به اغراق و مبالغه نگفتهام، به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدمهایش به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخشهای دیگر توجه کند، ضمن اینکه دولت معتقد بوده و هست که زیربناییترین مسئله، فرهنگ است، اما به دلیل شرایط خاص آغاز کار این دولت، توجهها و اهتمامها برای آن بود که ما از معضل پیچیده اقتصاد و سیاست خارجی عبور کنیم.
روحانی تصریح کرد: ملت ایران با حضورش در انتخابات سال ۹۲ با صدای بلند مسیر اعتدال را برگزید و این فریاد را یک بار دیگر در اسفندماه سال ۹۴ تکرار کرد و مسیر و راه را برای همه ما نشان داد که چگونه باید مسائل و معضلات ملی و آنچه خواست و نیاز مردم است را با چه ویژگیهایی به حل و فصل برسانیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: دولت در زمینه اقتصاد کلان قدمهای روشنی برداشته، آمار و ارقام و شاخصها به خوبی گواه این مطلب است. ما از تورم بالای ۴۰ درصد به تورم یک رقمی و زیر ۸ درصد رسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه ما از رشد منفی اقتصادی منهای ۶.۸ به رشد اقتصادی ۴.۴ رسیدهایم، گفت: تا پایان سال هدفگذاری دولت رشد ۵ درصد در سال ۹۵ است.
روحانی در ادامه اظهار داشت: ما در مسئله اشتغال گرچه بسیار عقب هستیم و ورود نسل جوان ما به بازار کار و نیروی فعال کار در بهار امسال کم سابقه بوده است، اما بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با عنوان نیروی فعال وارد بازار کار شدهاند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: گرچه دولت در شرایط فعلی اقتصادی توان ایجاد اشتغال بالای یک میلیون شغل خالص در سال را ندارد، اما طبق آمار مرکز آمار، اشتغال خالص دولت بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار نفر بوده است.
وی در ادامه گفت: همه تلاش دولت در ۶ ماهه دوم امسال ایجاد اشتغال بیشتر از طریق تحرک لازم در بنگاههای کوچک و متوسط است و ستاد اقتصاد مقاومتی و بانکها همین مسیر را دنبال کرده و دنبال میکنند.
روحانی اظهار داشت: گرچه امروز به شکوفایی نرسیدهایم و تا رشد ۸ درصدی فاصله داریم، اما شاخصها، آمار و ارقام به ما میگوید مسیری که انتخاب کردهایم مسیر درست و صحیحی است.
رئیسجمهور تصریح کرد: آمارهای بانک مرکزی نسبت به امید آینده در اقتصاد به ما میگوید که در یک سال اخیر امید مردم به آینده اقتصاد کشور بیشتر شده و این به آن معناست که مسیر درست انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی سه ماهه به ما میگوید که مسیر اقتصاد کلان ما درست است، گفت: شرایط روابط خارجی ما در دنیا به ما میگوید مسیر تعامل سازنده با جهان که جزو سیاستهای کلی نظام است، مسیر صحیح و درستی است که برگزیده شده و طی شده است.
روحانی در ادامه گفت: امروز به اقدام ملی ملت ایران افتخار میکنیم، به رهنمودهای رهبری و دستیابی ملت ایران به حقوق حقه خود در برابر قدرتهای مستکبر جهانی افتخار میکنیم که بالاترین دستاورد آن گسترش انتخاب آزاد برای ملت ایران است.
رئیسجمهور اظهار داشت: در اینکه چقدر نفت بفروشیم، امروز انتخاب آزاد داریم؛ آنهایی که حصار کشیده بودند که ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت نمیتواند بفروشد، امروز ملت ایران دارای انتخاب آزاد است که چقدر نفت بفروشد.
وی با اعلام این خبر که صادرات نفت خام ایران طی ماه اخیر از مرز دو میلیون بشکه هم پا فراتر گذشته است گفت: امروز نفت را به چه کشور بفروشیم و یا با چه ارزی بفروشیم در اختیار خودمان است. آنها که سوال میکنند برجام چکار کرده؛ برجام راه انتخابی ملت ایران را برای تعامل با جهان، برای صادرات، برای واردات، برای انتخاب نوع مشتری و نوع کالا باز کرده است. ملت ایران دارای انتخاب شده و خودمان کالا از هر کشوری را انتخاب میکنیم.
روحانی در ادامه تصریح کرد: امروز جهان به این نکته واقف شده که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگویند. ما دیگر مجبور نیستیم کشتیهایی که کانتینرها و کالاهای ما را حمل میکنند مجبور به ارسال آنان از طریق لنج به بنادر ایران شویم و آن هم با پول اضافی، دیگر مجبور به این کار نیستیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: امروز در شرایطی هستیم که آنهایی که از ایرانهراسی سخن میگفتند، زبانشان به لکنت افتاده و شنوندههای آنها هر روز کمتر و کمتر میشود و به جای آنکه افکارعمومی در برابر حرف غلط آنان سر تسلیم فرود بیاورد، در برابر آنها لبخند تمسخر میزنند.
وی با اشاره به اینکه عبور از بحرانها و شبه بحرانها توسط ملت بر دوش دولت گذاشته شده، گفت: هر روز که میگذرد ما گشایش جدیدی را میبینیم، حتی در برابر کشورهای بدعهد که در طول تاریخ هم بدعهد بودند، آنها را قدم به قدم مجبور میکنیم که به تعهدات خودشان عمل کنند. در مورد مسائلی که مشکلات آن صدرصدی حل نشده، در این زمینه هم گشایش جدید هر روز به وجود میآید، حتی در زمینه فناوری هستهای هر روز با گشایش جدید روبرو میشویم.
روحانی با تاکید بر اینکه اگر روزی حتی یک گرم هم نمیتوانستیم کیک زرد وارد کنیم، امروز صد تن صد تن کیک زرد وارد میکنیم، گفت: اگر روزی نطنز را غیرقانونی میدانستند، امروز محصول نطنز را آزادانه به دنیا صادر میکنیم. اگر روزی میگفتند آب سنگین خلاف است، امروز آن را با دریافت پول نقد به آمریکا و روسیه میفروشیم.
رئیسجمهور با طرح این سوال که آیا این همه کار ملت بزرگ ایران و رهنمودهای رهبری و تلاش دیپلماتها و از جمله حمایت و کمک مجلس شورای اسلامی برای باز کردن تزریقات غلط، افتخار ملی برای ملت ایران نیست؟ گفت: دولت موظف بود گرههای اقتصادی را باز کند.
وی افزود: امروز تسهیلاتی که سیستم بانکی به بنگاههای اقتصادی میدهد را با ۶ ماه پارسال مقایسه کنید. اینکه ۴۵ درصد ارقام تسهیلات ما افزایش یافته این به معنای حرکت در مسیر رونق اقتصادی است. اینکه صادرات از واردات پیشی گرفته به معنای حرکت در مسیر درست اقتصادی است؛ اینکه بار اصلی بر دوش درآمدهای غیرنفتی است به معنای مسیر صحیح بودجهریزی دولت است.
روحانی با تاکید بر اینکه امروز در وضعیت مناسب تعامل سیاست خارجی هستیم، خاطرنشان کرد: اینکه میبینید عصبانیت کشورهای کم هوش منطقه مانند عربستان شکل گرفته به معنای سیاست درست در بحث سیاست خارجی ایران است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: امروز تثبیت کابینه اولویت ماست، اما در عین حال اگر لازم ببینیم ترمیم کابینه را انجام میدهیم، این کار را انجام میدهیم چون سرعت حرکت دولت را اضافه میکند، نه اینکه جهت دولت را تغییر دهد. جهتی که دولت انتخاب کرده و پیمانی که دولت با مردم بسته، پای پیمان خود تا روز آخر خواهد ایستاد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه دولت از فشار و نقد غیرمنصفانه و از تخریب هراسی ندارد، گفت: آنچه برای دولت مهم است، رضای خدا و خشنودی مردم است، پیشرفت و عزت و اقتدار ملی است. اینکه بعضیها از اقتدار ملی خوشحال نمیشوند باید در ذهن و گذشته و افکار خود دقت بیشتری کنند و علت آن را دریابند؛ ایرانی اقتدار ایران را میخواهد.
روحانی در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس خاطرنشان کرد: دیشب رهبری در جلسه مهم مقابله با آسیبهای اجتماعی فرمودند برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی حتی آنهایی که به دین اعتقادی ندارند و به اسلام اعتقادی ندارند، اما اگر ایران را قبول دارند باید با همه توان وارد میدان شوند و فرمودند حتی اگر کسی در عشقش به ایران تردیدی داشته باشد و در وجدان سالم او تردید نباشد، باید با همه توان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی آماده شود و تحرک داشته باشد.
وی با بیان اینکه مگر میشود ما در جامعهای زندگی کنیم که اعتیاد آن رو به افزایش باشد و ما راحت بخوابیم، تصریح کرد: از دوران دولت یازدهم ولو یک ماه هم باقی مانده باشد، تردیدی نخواهیم کرد. بعضیها میگویند در ۱۰ ماه مانده به پایان دولت چرا ترمیم کابینه؟ اگر ضرورتی اقتضاء کند و نشاط بیشتری نیاز باشد و اگر مدیر تازه نفسی نیاز باشد برای خدمت به مردم، رئیسجمهور در این زمینه تردید به خود راه نمیدهد.
رئیسجمهور افزود: اصل ما تثبیت یا تغییر و یا ترمیم نیست، اصل ما ادامه خدمت و با نشاط بیشتر نسبت به مردم است. ما یک روز نمیتوانیم خدماتمان را تعطیل کنیم.
روحانی در ادامه گفت: دولت در ارائه خدمات به مردم تعطیل بردار نیست و امروز سه وزیری که به نمایندگان مجلس شورای اسلامی معرفی شدند و انشاءالله نمایندگان محترم رای اعتماد خواهند داد، هر سه وزیر در امور فرهنگی و اجتماعی این جامعه هستند و برخی از آنها نقششان بسیار بنیادی است.
وی در ادامه اظهار داشت: اتفاقا در جلسه دیشب با رهبر انقلاب در زمینه آسیبهای اجتماعی، درباره سه وزارتخانهای که امروز صحبت میکنیم و میخواهیم مدیران جدید را برگزینیم، برای راهحل دستگاههایی که رهبری نام میبردند جزو آن لیست، این سه دستگاه بودند. اینها وزارتخانههایی هستند که باید بار مسئولیت هدایت فرزندان ما را بر عهده بگیرند. در جامعه بزرگترین دستگاهی که فرصت برابر را برای روستایی و شهری ایجاد میکند، آموزش وپروش است.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه آموزش و پروش اولین قدم برای پیشرفت و تعالی نوجوانی است که در روستای کوچکی زندگی میکند، گفت: نسل جوان باید برای آینده امیدوار باشد؛ چرا اعتیاد داریم؟ چون ناامید حاکم شده، چون برخی رسانهها پمپاژ ناامیدی در نسل جوان ایجاد میکنند؛ ما را چه شده که همه کشورهای نفتخیر دچار بحران اقتصادی شده، حتی کشور پولداری مثل عربستان و همه آنها از ذخائر گذشته سالهای قبلی خود استفاده میکنند، اما این تنها ایران است که در شرایط سخت اقتصادی قیمت نفت، هم تورمش کاهش یافته و هم رشد اقتصادی داشته و هم اشتغال داشته و نه تنها از صندوق ذخیره ارزی استفاده نکرده، بلکه ۳ میلیارد دلار به این صندوق ریخته است. امروز علیرغم اینکه یک عده انقلابی نما که مصالح نظام را نمیفهمند و درک نمیکنند، بدانند که همه سازمانهای بینالمللی به این نکته اعتراف دارند که ایران بهترین و امنترین کشور برای سرمایهگذرای خارجی است.
روحانی اضافه کرد: همه با زبان واحد سخن بگوییم، اگر اینگونه باشد جوانان ما به سمت موادمخدر و یا خدایی نکرده الکل و فساد نمیروند. ما باید امید و نشاط بدهیم. ورزش و جوانان میتواند به جوانان ما نشاط و امید بدهد. خواست من از آقای سلطانیفر برای وزارت ورزش این بود که ورزش همگانی فوقالعاده مهم است. ورزش قهرمانی هم بسیار مهم است، اما از این دو مهمتر، مسئله جوانان کشور است. متاسفانه ما این دو را مخلوط کردیم، اما همه اینها در جای خود مهم هستند که باید با هم مشورت کنیم که راهحل بهتری بیابیم تا جوانان نسبت به آینده و پیشرفت امیدوار و مصمم باشند.
وی در ادامه گفت: نباید وقت خالی برای جوان بگذاریم؛ این جوان باید بخشی از فکرش برای حزب و سیاست و بخشی هم برای مسائل اجتماعی و امور خیریه و بخشی برای هویت ایرانی و اسلامیاش و بخشی هم برای تحصیلاتش باشد؛ اگر هم به فضای اجتماعی میرود، تقصیر ماست که محتوا را خوب تعیین نکردیم.
رئیسجمهور اظهار داشت: اگر در این محیط هم محتوا ناروا باشد، متاسفانه با ابزار آن میجنگیم. ابزار و پیچ مهره که تقصیر ندارند، ایراد از محتواست. ما باید محتوا را تقویت کنیم و شبکههایی را ایجاد کنیم که همه عاشقان ایران به آن شبکه مراجعه کنند. اینقدر برای اسلام جاذبه ایجاد کنیم که همه به آن شبکهها بروند. ما باید برای نسل جوان برنامهریزی کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه دادگاهها تنها نمیتوانند با فساد مبارزه کنند، نیروی اطلاعاتی نمیتواند به تنهایی با فساد مبارزه کند، خاطرنشان کرد: دولت هم به تنهایی نمیتواند با فساد مبارزه کند و مبارزه با فساد از فرهنگ آغاز میشود و از نوجوانی شروع میشود. برای بعضیها مثل اینکه بالا و پایین کردن فساد لذتبخش است. اینکه دستگاهی وامی داده و آن فرد در پرداخت وام معوقه داشته و بدهی شده است، برخی رسانهها آن را فساد تلقی میکنند؛ اگر فسادی است با آن مبارزه کنیم، نه اینکه آن را بزرگ کنیم. بعضیها در جامعه فساد را عادیسازی میکنند. کار بد را نباید شیوع داد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: درخواست ما از مجلس محترم آن است که بتوانیم به حول و قوه الهی از امروز برای این سه وزارتخانه بسیار مهم وزیر و مدیر شایستهای که با رای شما مجوز کار میگیرند، با نشاط و روحیه نو کار خود را آغاز کنند.
رئیسجمهور افزود: من از آقای جنتی به دلیل تلاش و کوشش در وزارت ارشاد تشکر میکنم، اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز بود به یک مدیر با روحیه جدید تا بتواند بار مسئولیت را در ماههای پیش رو با سرعت بیشتر به سمت اهدافی که مدنظر نظام است، انجام دهد. آقای صالحیامیری یک جامعهشناس فرهنگی است. من حداقل ۱۳ یا ۱۴ سال با ایشان کار کردم.
روحانی با بیان اینکه آقای صالحیامیری در دولت، سه سال در کتابخانه ملی با ما همکاری داشتهاند، تصریح کرد: ایشان هر کجا بودند کارشان مورد رضایت بوده است. فردی بسیار پرکار هستند. در مسائل فرهنگی صاحب نظر هستند. صاحب دهها مقاله و کتاب هستند. در کلاس درس، تدریس دارند و برای کارشان برنامهریزی دارند. در امور فرهنگی و با توجه به سوابقی که ایشان در داخل و مغز و استخوان نظام دارد؛ دغدغههای نظام را به خوبی میدانند و میشناسند.
به گفته رئیسجمهور، وزیر پیشنهادی وزارت ارشاد به مسئله تنوع فرهنگی در داخل شور تسلط داشته و میداند در دنیای فرهنگ باید با فعالیت آزاد به دنبال جذب نخبگان و انجمنهای علمی و هنرمندان و نویسندگان باشد که در کتابخانه ملی هم همین کارها را انجام داد وآنجا را به یک مرکز پویا تبدیل کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: ماوزارت ارشادی را میخواهیم که مرکزی باشد که بتواند همه فرهیختگان و هنرمندان را جذب کند واز آنها استفاده کند و آقای دکتر صالحی از بار این مسئولیت بر خواهدآمد.
«در فرهنگ به سمتی برویم که طوری نباشد که یکی نرود راست راست و یکی برود چپ چپ. خیر؛ به هم نزدیک شویم. اسلام دین سختیها نیست. دین فطرت است دین مشکلات نیست.»
روحانی تصریح کرد: البته در عین حال نباید از هویت ایرانی و اسلامی کوتاه بیاییم. رهبری انقلاب در این زمینه صاحب نظر هستند و به نکاتی که ایشان حساسیت دارند با ید با حسایت برخورد شود وانشاالله وزارت ارشادی داشته باشیم که همه مردم را در مسیر نشاط و فرهنگ اسلامی و هویت دینی قرار دهد.
وی در دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نیز اظهار داشت: آقای سلطانیفر فردی علاقهمند به مسائل ورزشی است. دنیای ورزش را همیشه دنبال میکند و خود علاقه به این کار، دشواری ها را آسان میکند. مطمئن هستم ایشان بار مسئولیت را به خوبی به مقصد خواهد رساند.
رئیسجمهور همچنین از دوره تصدی گودرزی بز وزارت ورزش تقدیر کرد و وی را فردی اخلاقمتد در محیطهای ورزشی و اجتماعی توصیف کرد.
روحانی در ادامه موضوع آموزش و پروش را مورد توجه قرار داد و افزود: این نهاد مهمترین نهاد فرهنگی به اعتقاد بنده است. هیچ نهاد فرهنگی مهمتر و کارسازتر از آموزش و پروش نداریم. بیش از ۱۳ میلیون دانش اموز در کلاسهای درس، بعلاوه حضور معلمان دلسوز کار را سخت میکند.
وی ادامه داد: از زحمات آقای فانی در طول این سه سال تشکر میکنم. خیلی مسائل جزئی و کلی بود که ایشان حل کردند. امروز به نقطهای رسیدیم که باید از یک نیروی جدید با توانمندی خوب استفاده و بهره برداری کنیم. در اموزش وپروش کار زیادی کردیم و کارهای زیادی نیز پیش رو داریم.
رئیسجمهور با بیان این مطلب که دو وزراتخانه آموزش و پروش و آموزش عالی باید با هم هماهنگ شوند و یک مسیر را انتخاب و طی کنند، تصریح کرد: فردی را برای آموزش وپروش برای نمایندگان معرفی کردیم که به کار او اشنا هستم. ایشان دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاههای معتبر در سطح دنیا هستند و دارای تلاش در دفاع مقدس نیز هستند. اولین اشنایی من با دکتر اشتیانی در ستاد پشتیبانی جنگ بود. در ان ستاد آقای اشتیانی رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات زیادی به رزمندگان کردند خودشان هم در گذشته در سپاه فعال بودند. ایشان کسی است که از سالها پیش و از سال ۴۵ کارش را در مقام اموزش و پرورش به عنوان مشارو و معاون آغاز کردهاند. به نوعی به زوایای اموزش و پروش اشنا است. ایشان به من گفتند که در احزاب و سیاست نیستم و من در کار تخصصی خودم مترکز هستم و ما هم همین وزیر را میخواهیم.
وی ادامه داد: آقای دانشاشتیانی با شیوه های اموزش و پروش در سطح دنیا اشنا هستند تردید ندارم اموزش پورش با مدیریت وی شاهد تحول مثبت برای معلمین و هم نسل جوان و خانوادههای دانش اموزان خواهیم بود. امیدوارم با رای قاطع نمانیدگان به زودی شاهد فعالیت جدی این سه وزاتخانه با نشاط جدید باشم.
*توزیع نوشتههایی در صحن مجلس در روز رأی اعتماد به وزرا
سپس، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس طی تذکری در نشست علنی امروز سهشنبه پارلمان، گفت: نوشتههایی در داخل صحن علنی پخش میشود.
وی اضافه کرد: باید هیأت رئیسه نسبت به این موضوع دستوراتی بدهد زیرا این اقدام هم خلاف آییننامه است و هم خلاف قانون اساسی.
نماینده مردم لنگرود در همین زمینه تصریح کرد: در این برهه جزواتی پخش میکنند که ذهن نمایندگان را خراب میکند. چیزی که مربوط به ۲۰ سال پیش است را امروز دارند توزیع میکنند.
به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر، گفت: کسی بخواهد چیزی در صحن توزیع کند باید با دستور هیأت رئیسه مجلس باشد.
*حاجیدلیگانی: رئیس جمهور به عنوان یک حقوقدان باید درباره برنامه و شخصیت وزرا صحبت میکرد
به دنبال آن، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهینشهر نیز طی تذکری با اشاره به نشست امروز پارلمان، گفت: رئیس جمهور که خودشان حقوقدان هستند باید در نشست امروز باید درباره برنامهها و شخصیت وزرا صحبت میکردند و شما (اشاره به رئیس مجلس) باید نسبت به این موضوع تذکر میدادید.
وی اضافه کرد: ما از برگزاری جلسات با این مضامین استقبال میکنیم که شما هم پیگیر برگزاری آن باشید که در آن نمایندگان نیز نقطه نظرات خود را بیان کنند.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس، ادامه داد: اینکه رئیس جمهور یک طرفه حرفهای خود را بگوید درست نیست؛ البته ما سؤالاتی به شما دادیم که شما آنها را نپرسیدید.
به گزارش فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده شاهینشهر ضمن وارد ندانستن آن، گفت: از نظر آییننامه تخلفی صورت نگرفته است.
*عباسی: ۸ هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان کجا رفته است/ دانش آشتیانی سنخیتی با آموزش و پروش ندارد
اسدالله عباسی نماینده مردم رودسر در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در مخالف با برنامههای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، اظهار داشت: سوال بنده از آقای روحانی این بود که چرا بازهم طبق معمول مشکلات کشور را به گردن دولت قبل میاندازد، توضیحات آقای روحانی درباره مسائل صندوق ذخیره فرهنگیان کافی نبود.
وی افزود: ما نمیگوییم در صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاس شده است، بلکه میپرسیم ۸ هزار میلیارد تومان از پول فرهنگیان کجا رفته است و چه کسانی پولهای دریافتی را پرداخت نکردهاند؟
اسدالله عباسی در ادامه تصریح کرد: انتظار داشتیم آقای روحانی درباره حقوقهای نجومی توضیحاتی میداد، اما توضیحاتی ارائه نشد، مشکل اصلی امروز کشور ما مشکلات اقتصادی است، انتظار بود دولت به کمک آقای فانی وزیر سابق آموزش و پرورش میآمد تا مشکلات آموزش و پرورش حل میشد نه اینکه با برکناری وی صورت مسئله پاک میشد.
نماینده رودسر در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دانشآشتیانی سنخیتی با آموزش و پرورش ندارد، تصریح کرد: اگر ملاک معرفی آقای دانش آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش حضورش در «مجتمع مفید» است، باید بگویم آن مجتمع از جنس مدارس غیردولتی نیست و تافته جدابافتهای است که ارزشی برای دولت و بازرسی دولت قائل نمیشود. کجای این برنامهها را میشود در ۹ ماه اجرایی کرد؟
عباسی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: شما چکاری میتوانید در ۹ ماه باقیمانده از عمر دولت یازدهم در آموزش و پرورش انجام دهید که در مورد اجرای سند بنیادین آموزش و پرورش برنامه هایی را مطرح کردهاید؟ مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را به تصویب رساندهاند و شما نمیتوانید آن را مورد بررسی محتوایی قرار دهید، چرا درباره سازماندهی معلمان حقالتدریس مطلبی را در برنامههای خود ذکر نکردهاید؟
نماینده رودسر در مجلس همچنین یادآور شد: توسعه و تقویت مدارس غیردولتی در برنامههای پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش ذکر شده است، در حالی که مشکل امروز کشور ما مدارس دولتی هستند، متأسفانه تعادل و توازن جنسیت در انتخاب معلمان بههم خورده است، معلمان مرد در مدارس دخترانه تدریس میکنند و دبیران خانم در مدارس پسرانه مشغول تدریس هستند، این موارد مسائلی است که نمیتوانیم آنها را گردن دولت قبل بیاندازیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آقای دانش آشتیانی! در برنامهریزی درسی و تغییر کتابهای درسی نمیتوانید در ۹ ماه آینده کاری انجام دهید.
*سروش: دانشآشتیانی مدیری استراتژیک و تحولخواه است
همچنین ابوالفضل سروش نماینده مردم تهران در مجلس در موافقت با فخرالدین احمد دانشآشتیانی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برنامههای وی را مطابق با سند تحول بنیادی آموزش و پرورش و وی را توانمند برای اجرای آن خواند و با برشمردن محورهای دانشآشتیانی گفت: ما به ایشان رای میدهیم چون هر ۱۳ بند برنامههای ایشان میتواند اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه دانشآشتیانی به استمرار وضع موجود در آموزش و پرورش اعتقاد نداشته و از تحول سخن میگوید، اظهار داشت: ایشان به تقویت کیفی مدیران خبر داشته اما به تمرکز در آموزش و پرورش اعتقاد ندارد و سعی در جلب مشارکتهای مالی و منطقهای برای آموزش و پرورش خواهد داشت.
سروش با ذکر این نکته که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش صلاحیتهای حرفهای معلمان را مبنای نظام پرداخت دانسته و آموزش و پرورش را مصرفکننده صرف نمیداند، گفت: آقای دانشآشتیانی مدیری استراتژیک و تحولخواه و پرورشیافته خانوادهای اصیل، روحانی و فاضل است که پدرش نماینده دوره اول مجلس بوده است.
وی به حضور موثر و فعال دانشآشتیانی در عرصههای پشتیبانی دفاع مقدس و همکاری موثر و فعال با قرارگاه خاتمالانبیاء اشاره کرد و با سخن گفتن از تدین و اخلاق او خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در حوزه مدیریتی سختکوش و کاردان و معتقد به کار تیمی است و در حوزه مدرسهداری نیز موفق بوده و و پرورشدهنده دانشآموختگانی متدین در دبیرستان مفید است.
*نقوی: زمانی که دانشآشتیانی عضو شورای سازمان برنامهریزی کتب درسی شد درس حسین فهمیده را از کتابها حذف کردند
سید حسین نقویحسینی در ادامه در مخالفت با وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، گفت: در شرایطی که فخرالدین احمدی دانشآشتیانی وزیر پیشنهادی «برای تصدی وزارت آموزش و پرورش» عضو شورای سازمان برنامهریزی کتب درسی شد درس شهید حسین فهمیده از کتابها حذف شد.
وی افزود: بعضیها منصوب به شهید رجایی شدند، بعضیها ایشان را به خانواده علما منصوب کردند، من اینجا مطرح میکنم که نخستوزیر دوران جنگ عامل سر فتنه بود و عامل آمریکاییها در فتنه شد و حال بعضیها فکر میکنند که فلانی در پشتیبانی جنگ بوده معیار است. آقای منتظری فقیه بود و فاسد شد.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیسجمهور شما که هیچ وقت مطالب نمایندگان را گوش نمیدهید. هر بار در معرفی وزرا صحبت میکنید و میروید. چون شما گفتید از نقد استقبال میکنید من مطالبی را میخواهم بگویم و امیدوارم که به جهنم حواله داده نشوم و امیدوارم که فردا بیسواد خطاب نشوم. امیدوارم که پشت همین تریبون به انقلابیهای نفهم محکوم نشوم.
نقوی خاطرنشان کرد: انقلابیها میفهمند. آقای رئیسجمهور انقلابیها را پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به نفهمی متهم نکنید. این کار درست نیست. حرف منتقدین را گوش دهید.
به گزارش دانا نشست علنی صبح امروز (سهشنبه ۱۱ آبان ماه ۹۵) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد.
در ابتدا ۲۲۴ نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند.
بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی ارشاد، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش تنها دستور کار نشست علنی صبح امروز پارلمان است و در صورتی که رسیدگی به صلاحیت ۳ وزیر پیشنهادی در جلسه صبح به پایان نرسد، مجلس در نوبت عصر امروز هم جلسه علنی خواهد داشت.
به گزارش فارس، حسن روحانی رئیسجمهور هفته گذشته طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دانشآشتیانی را برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، صالحیامیری را برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سلطانیفر را برای تصدی وزارت ورزش و جوانان به پارلمان معرفی کرد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیسجمهور یک ساعت فرصت دارد از وزرای پیشنهادی خود در صحن علنی دفاع کند.
سپس ۲ نفر از نمایندگان به عنوان مخالف و ۲ نفر به عنوان موافق برای هر یک از وزرای پیشنهادی به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر ۱۵ دقیقه فرصت سخنرانی دارند؛ البته هر نماینده مخالف یا موافق میتواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری دهد.
پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامههای وزرای پیشنهادی، خود وزرای پیشنهادی پشت تریبون قرار میگیرند و حداکثر ۳۰ دقیقه فرصت دارند ضمن تشریح بیوگرافی و سوابق خود، برنامههایشان را ارائه دهند.
در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت وزرای پیشنهادی ورزش و جوانان، ارشاد و آموزش و پرورش را به رأی وکلای ملت میگذارد.
برابر آییننامه داخلی پارلمان، مجلس به ترتیب حروف الفبا باید رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیسجمهور را آغاز کند که در این مرحله و در هر مورد، پس از اتمام سخنرانی ۲ نماینده مخالف و ۲ نماینده موافق هر کدام برای مدت ۱۵ دقیقه، وزیری که صلاحیت وی در حال بررسی است به مدت ۳۰ دقیقه از برنامه و صلاحیت خود دفاع میکند.
بعد از پایان بررسی صلاحیت وزرا، رأیگیری به طور دستی آغاز خواهد شد و اعلام نتیجه آراء پس از رأىگیرى براى همه وزرای پیشنهادی صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام/1026ج