به گزارش
جهانبین نیوز؛ سید نعیم امامی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در نشست با کارشناسان بخش معدن سازمان زمین شناسی در شهرکرد اظهار کرد: گزارشات مطالعات مناطق ژئو پارک در این استان از سال گذشته آغاز شده است و با تکمیل بررسی های نهایی این مناطق به شهروندان معرفی می شود.
وی ادامه داد: هم اینک ۱۸۳ معدن در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۰۲ معدن فعال است و در نیمه نخست امسال بیش از ۲.۵ میلیون تن مواد معدنی از معادن فعال استان استخراج شد.
به گفته وی، مطابق برآوردهای سال های گذشته سالانه حدود ۷.۵ میلیون تن مواد معدنی از معادن فعال استان استخراج می شود.
امامی با بیان اینکه یکهزار و ۵۶۰ نفر به صورت مستقیم در بخش معدن در استان مشغول به کار هستند، میزان سرمایه گذاری انجام شده در معادن چهارمحال و بختیاری را ۶۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد.
وی افزود: ۶ نوع ماده معدنی شامل سنگ های تزئینی، سنگ لاشه، سنگ گچ، سیلیس، خاک نسوز و مواد اولیه تولید سیمان از معادن استان استخراج می شود.
بنابر تعریف یونسکو، ژئو پارک گستره ای با مرزهای آشکار و پهنه کافی که در بر گیرنده چند پدیده زمین شناختی کمیاب و برجسته بوده و در آن گستره جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی ارزشمند نیز یافت می شود که این گستره باید از برنامه های مدیریت گسترش و بهره برداری از طرح های حفاظتی برخوردار باشد و توان بالا بردن سطح اقتصادی جامعه محلی و جلب همکاری های مردمی را دارا باشند.
ژئوپارک ها اهداف گسترده ای را دنبال می کنند که توسعه اقتصادی جامعه محلی از راه گسترش ژئو توریسم، تبیین ارزش و اصالت زمین و طبیعت در اندیشه همگان، جلب مشارکت همگانی در حفاظت و نگهداری میراث زمین شناختی و بالا بردن دانش و آگاهی مردم در مورد علوم زمین، از جمله موارد راهبردی در اندیشه برپاکنندگان شبکه ژئوپارک ها است.
انتهای پیام/1026ج