به گزارش
جهانبین نیوز؛ به نقل از
کوهرنگ خبر، كمپين آموزشي با موضوع كاهش مصرف نمك در غذا با محوريت نهادينهسازي فرهنگ مصرف متعادل نمك طعام توسط كارشناس تغذيه واحد سلامت خانواده شبكه بهداشت و درمان شهرستان كوهرنگ تشكيل شد.
اهداف استراتژيك اين كمپين به شرح ذيل است:
۱- مصرف زياد نمك باعث افزايش فشار خون و بيماريهاي قلبي عروقي، پوكي استخوان و سرطان معده ميشود.
۲- در بزرگسالان و افراد سالم حداكثر ميزان نمك مصرفي ۵ گرم در روز ميباشد كه اين مقدار شامل سديم موجود در مواد غذايي نيز است.
۳- در كشورهاي توسعه يافته بيشتر از ۸۰درصد نمك مصرفي، نمكهاي پنهان در غذا مي باشد ولي در كشور ما با توجه به الگوي مصرف مواد غذايي، بيشترين منبع نمك غذاهاي خانگي مي باشد.
۳-سعي كنيم ميزان نمكي را كه هنگام پخت استفاده ميكنيم را كاهش دهيم.
۴- براي اجتناب از مصرف بيرويه نمك، برسر سفره از نمكدان استفاده نكنيم.
۵- غذاهاي كنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بستهبندي شده و آماده، داراي مقادير زيادي نمك هستند به همين دليل بهتر است مصرف اين مواد غذايي را كاهش دهيم.
۶- جهت كاهش مصرف نمك و بهبود غذا به جاي نمك از سبزيجات تازه و معطر مانند ترخون و شويد، سير، ليموترش، آب نارنج و آويشن استفاده كنيم.
۷- از مصرف غذاهاي شور مثل آجيل شور، انواع فراوردههاي غلات حجيم شده، چوب شور، چيپس، خيار شور و ماهي دودي خود داري كنيم.
۸- از مصرف مواد غذايي مثل سوسيس، كالباس و همبرگر پرهيز كنيم.
۹- به جاي قرص فشرده سوپ يا پودر پياز يا سير آماده كه داراي نمك زيادي است، از سوپهاي تازه و كمنمك خانگي و پياز يا سير تازه در غذا استفاده كنيم.
۱۰- ذائقه افراد از سنين كودكي شكل ميگيرد، پس ذائقه كودكانمان را از ابتدا به مواد غذايي كمنمك عادت دهيم، همچنين به رژيم غذايي كودكان زير يكسال نمك اضافه نكنيم تا ذائقه او به غذاهاي شور عادت نكند.
۱۱- از پنير و دوغ كمنمك در برنامه غذايي روزانه استفاده كنيم.
شما هم به اين کمپين بپيونديد.
انتهاي پيام1026ج /610ک