۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
کد مطلب : ۲۴۵۹۸

قاصدک ها خبراز بازگشایی مدارس می دهند

بوی مهر، بوی مهربانی، بوی لبخند، بوی درس و مدرسه و شوق کودکانه در پیاده روها، بوی نمره های بیست، بوی دفتر حساب و مشق های ناتمام، بوی دوستی و محبت...
قاصدک ها خبراز بازگشایی مدارس می دهند
به گزارش جهانبین نیوز  پاییز با خود شور می آورد و قاصدکها خبر بازگشایی مدارس می دهند، درختان آماده می شوند تا با شوق، برگهای رنگارنگشان را چون کاغذهای رنگی بر سر کودکانی که مشتاقانه به مدرسه می روند بریزند و سارها بر شاخه های انبوه درختان صف کشیده اند، تا آوازهای گرمشان را بدرقه کنند.

نسیم، نفس های معطرش را هر صبح بر گونه های سرخابی کودکانه شان می دمد تا خواب را در سایه های کوتاه دیوار جا بگذارند و مشتاقانه تا حیاط منتظر مدرسه بدوند.

دیوارهای آجرنمای مدرسه را سراسر شور و شوق پر کرده است. کلاسها با آغوش باز در آستانه درها ایستاده اند تا میهمانان خود را در آغوش بکشند. واژه ها بر تخته های سیاه جان می گیرند و پروانه می شوند تا در نفس های هیجان زده کودکان پرواز کنند و فضای لرزان کلاس را گرم نمایند. چه شور و حالی دارد این روزهای آغاز مدرسه، روزهایی سراسر دلهره، شوق و اضطراب، روزهای مهر و مدرسه، روزهایی که خیابانها سرخوش هیجان لبریز صداهای کودکانه جاری در پیاده روهایند. روزهایی که عشق هر سحر، عاشقانه از پشت پنجره کلاس ها سرک می کشد تا با بالا آمدن آفتاب، تنشان را در نفس های معطر کودکان شست وشو دهند. روزهایی که آفتاب به شوق مدرسه رفتن هر صبح زودتر از آواز خروس ها بیدار می شود. روزهایی که ماه، بالای سر دفترهای مشق به خواب می رود.

امروز اولین روز از ماه مهر و شروع فصل پاییز، ماه تحصیل، تلاش، مشق و مدرسه است. روزهای آغازین سال تحصیلی هم مثل سالهای اولیه تحصیل، دوران بسیار حساسی است. ایجاد نگرش های مثبت و پویا در دانش آموزان، تقویت انگیزه کوشش برای یادگیری و کاهش دغدغه و اضطراب و آشنایی با شخصیت و دیدگاههای دانش آموزان می تواند در روزهای اول مدرسه صورت پذیرد. همچنین در دوران اولیه تحصیل، خانه و مدرسه هر یک نقش ویژه دارند.

کارشناسان مسایل اجتماعی معتقدند روابط در خانه فردی تر و عاطفی تر و در مدرسه جمعی تر و منطقی تر است. از این رو این دو محیط خانه و مدرسه از لحاظ فراهم آوردن زمینه های لازم برای رشد و تربیت کودک مکمل یکدیگرند و باید همدیگر را یاری کنند. لذا همکاری پدر و مادر با معلمان و اولیای مدرسه اهمیت ویژه ای دارد. اما در این میان نباید نقش آموزشی و تربیتی مدرسه را نادیده گرفت، چراکه دوران تحصیل از جهت تعلیم و تربیت بهترین و مهمترین دوران است. در این دوره بچه ها ویژگی های روانی و آمادگی کاملی برای تربیت پذیری و ادب آموزی دارند و آموزش رسمی بچه ها نیز از این مرحله آغاز می شود. لذا این دوران طلایی را که بهترین فرصت برای تعلیم و تربیت است، نباید به سادگی از کف داد.

فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی

در راستای اهداف آموزش و پرورش، تربیت جریانی منظم و مستمر است که هدف آن کمک به رشد جسمانی، شناختی، ذهنی، اخلاقی و به طور کلی رشد شخصیت پرورش یابندگان برای رسیدن به رشد، تعالی و بالندگی و کسب ارزش ها و هنجارهای موردپذیرش جامعه و نیز کشف و شکوفا نمودن استعدادها و توانایی های آنهاست.

«نقش و وظیفه ای که آموزش و پرورش در این میان برعهده دارد، حائز اهمیت است و باتوجه به اینکه فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی، تربیت انسان های مؤمن و خداپرست می باشد، لذا آنچه در این عصر حاضر باید مورددقت قرار گیرد، توجه به نیازهای امروز است.

«در شرایطی که امواج مسموم و تهاجمات فرهنگی و به قولی ناتوی فرهنگی دشمنان علیه کشورمان به اوج خود رسیده و نوک تیرهای آتشین دشمن، نوجوانان و جوانان را نشانه رفته تا آنها را از درون تهی و از ارزش ها و معیارهای دینی و اعتقادی جدا نماید و باتوجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر تقویت و گسترش فعالیت های تربیتی و اخلاقی مخصوصاً در مدارس، می طلبد که فعالیت های امور تربیتی متناسب با نیازها و ظرفیت های موجود، بیشتر شده و رسالتی که مربیان شهید پرچمدار آن بودند، گسترش یابد.»

بدون شک فعالیت های امور تربیتی در مدارس، چنانچه موردتوجه مدیران و کارکنان و دست اندرکاران قرار گرفته و اهمیت کارکردش، بیشتر احساس شود، می تواند در تربیت، شکوفایی و موفقیت دانش آموزان مؤثر واقع گردد.

مدرسه به عنوان گسترده ترین و دردسترس ترین محیط آموزشی و پرورشی به عنوان فعالیت های اصلی کودکان و نوجوانان در شکل دهی شخصیت و ساختار روانی آنها اهمیت فراوانی دارد.

دانش آموزان ضمن فراگیری دانش های موردنیاز خود باید چگونه زیستن و چگونه بودن را یاد بگیرند و ضمن آن موفقیت و خلاقیت را تجربه کنند. امور تربیتی مدارس چنانچه مورد حمایت جدی مدیران قرار گرفته و دارای مربیان باتجربه، باانگیزه وتلاشگر باشد، می تواند فرصت های مناسب را برای رشد و شکوفایی دانش آموزان فراهم نماید.

مدرسه زمینه ساز حیات طیبه دانش آموزان

«مدرسه، همان گونه که بر پژوهش های تربیتی و کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت تأکید می کند، به دلیل ویژگی های سنی و رشدی کودکان و نوجوانان، تأثیر زیادی بر وضعیت تربیتی آنها دارد. به طوری که کارایی و اثربخشی مدرسه در این زمینه می تواند موجب رشد و تربیت کودکان و نوجوانانی مؤمن، سالم، خلاق، بانشاط و کارآفرین باشد.»

مدرسه زمینه هدایت دانش آموزان به سوی حیات طیبه است و زمینه زندگی شایسته را برای آنان فراهم می آورد. در عین حال باید این نکته را درنظر داشت که این کارکرد، زمانی می تواند از کارایی برخوردار باشد و مدرسه در شرایطی می تواند مأموریت های تربیتی خود را به درستی انجام دهد که سایر نهادهای فرهنگی، مانند خانواده و رسانه هم با مدرسه هماهنگ باشند و برای این منظور به مدرسه کمک کنند و به عنوان مثال در زمینه گرایش های فرهنگی و ارزشی با هم هماهنگ باشند.

چیزی که باعث نگرانی است، حضور و فعالیت رسانه ها و نهادهای فرهنگی جدید مانند صنایع فرهنگی همچون بازی و سرگرمی است که عملا در زمینه نقش تربیتی با مدرسه و خانواده درحال رقابت هستند و به دلیل جذابیت هایی که در خلق آثار خود به خرج می دهند، موجب جذب و گرایش کودکان و نوجوانان به سمت خود می شوند.

رای این منظور ما در معاونت پرورشی و تربیت بدنی، بامطالعه وضع موجود و آگاهی از عوامل و پدیده های مختلف و نیز نوظهور فرهنگی و تربیتی موثر بر نوجوانان، و به منظور افزایش کارایی و اثربخشی مأموریت ها و برنامه ها، در قالب طرح تحول بخشی، درنظر داریم ضمن بازنگری و کیفیت بخشی عملکرد ستاد برنامه ریزی امور پرورشی، عملکرد تربیتی مدرسه را ارتقاء و بهبود بخشیم و در همین راستا ضمن طراحی مستندات، درحال تمهید مقدمات کلان برای پیاده سازی سازوکارهای لازم در سطح ملی، استانی و مدرسه ای هستیم و امیدواریم که رسانه ها و خانواده ها برای این منظور به ما کمک کنند.

راه اندازی بانک ایده ها و خانه های فرهنگ دانش آموزی، تبدیل اردوگاه ها به پارک رشد، راه اندازی شبکه فرهنگی تربیت و اجرای طرح مدرسه زندگی نیز بخشی از برنامه های طرح تحول بخشی در آموزش و پرورش است.

انتهای پیام/۱۰۲۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۶:۴۱:۳۵

4 Nov 2024