حمیدرضا فروزنده در گفتوگو با فارس در شهرکرد، اظهار داشت: براساس آخرین نتایج سرشماری کشور در سال 90، جمعیت این استان 895 هزار و 263 نفر اعلام شده است.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از جمعیت این استان را مردها به خود اختصاص دادهاند، افزود: بیش از 450 هزار نفر از این جمعیت مرد هستند که با این احتساب تعداد مردان در مقایسه با زنان بیشتر است.
فروزنده با بیان اینکه بیش از 62 هزار نفر از جمعیت این استان در رده سنی 15 تا 64 سال قرار دارند، گفت: بر همین اساس جمعیت فعال و جویای شغل این استان رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده که این موضوع مسئولان را به تلاش بیشتر برای ایجاد شغل برای جمعیت فعال این استان واداشته است.
وی از کاهش نرخ رشد جمعیت این استان در سال 90 نسبت به سال 85 خبر داد و گفت: نرخ رشد جمعیت استان در سال 85، 1.25 درصد بوده این در حالی است که در سال 90 به 86 صدم درصد کاهش پیدا کرده است.
معاون برنامهریزی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بر همین اساس میتوان نتیجه گرفت که تعداد افرادی که در هر خانوار وجود دارد نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است.
فروزنده، بالا رفتن سن ازدواج را از عوامل مهم کاهش نرخ رشد جمعیت در این استان دانست و گفت: با بالا رفتن سن ازدواج، زاد و ولد نیز کاهش یافته و همین عامل مهمی در کاهش نرخ رشد جمعیت این استان است.
وی با بیان اینکه سهم جمعیتی این استان نسبت به جمعیت کل کشور، در سال 90 کاهش داشته است، افزود: در سال 85 مردم چهارمحال و بختیاری 1.22 درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدادند این در حالی است که در سال 90 این رقم به 1.19 درصد کاهش پیدا کرده است.
فروزنده با بیان اینکه 58 درصد از جمعیت چهارمحال و بختیاری شهرنشین هستند، تصریح کرد: بر این اساس بیش از 521 نفر از جمعیت این استان در شهرها ساکن هستند.
فروزنده تصریح کرد: این در حالی است که با ایجاد زیرساختهای لازم و ارائه خدماتی که از سوی دولت در روستاها به وجود آمده، شاهد مهاجرت معکوس جمعیت از شهرها به روستاها هستیم.