به گزارش جهانبین نیوز به نقل از جام سیاسی؛ بعد از انتقادهای تندی که از سوی مخاطبان بی بی سی فارسی(BBC Persian) نسبت به عدم پوشش اخبار شانزدهمین اجلاس غیر متعهدها صورت گرفت، این شبکه برای توجیه این اقدام غیر حرفه ای خود، سردبیر بخش خبر بی بی سی را روی آنتن فرستاد.
ابراهیم خلیلی از سردبیران بخش خبر بی بی سی فارسی شب گذشته با حضور در استودیو بی بی سی، با این سوال که "بیننده های شبکه معتقدند پوشش خبری بی بی سی در مورد اجلاس غیر متعهدها کمرنگ بوده، نظر شما چیست؟" مواجه شد.
در حالی که بی بی سی فارسی در طول فتنه 88 بدون اینکه خبرنگاری در ایران داشته باشد، مدعی بود که به طور کامل وقایع تهران را پوشش می دهد، سردبیر بخش خبر این شبکه در توجیه عدم پوشش اجلاس تهران از سوی بی بی سی گفت: «پخش خبر از ایران به علت عدم حضور ما در این کشور کار را با محدودیت هایی مواجه می کند. البته این بدین معنی نیست که ما به اخبار اجلاس نپرداخته باشیم، من حساب کردم در مجموع این چند روز ما یک ساعت[!] به این اجلاس اختصاص داده ایم و این مقدار به اندازه اهمیتی که این اجلاس داشت کافی است[!]»
البته معلوم نیست سردبیر بی بی سی با چه استدلالی پوشش یک ساعته بزرگترین اجلاس جهان بعد از مجمع عمومی سازمان ملل را کافی می داند!!
وی همچنین در پاسخ به اینکه "بعضی ها هم معتقدند علیرغم اینکه در بعضی روزها خبرهای بسیار مهمی از اجلاس وجود داشته اما این اخبار در بی بی سی در اولویت دوم و یا حتی سوم قرار گرفته" گفت: « علتش این بوده که این اجلاس 6 روزه بوده و در روزهای ابتدایی خبرهای مهمی نداشته است و اساسا صرف اجلاس حاوی خبر نیست، مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد و با رسیدن به انتهای اجلاس وقتی که خبرهای داغ رسید ما هم پوشش دادیم.»
مجری بی بی سی در ادامه گفت: در ایمیل هایی که برخی از مخاطبان به این شبکه فرستاده اند آمده است: «انگار بی بی سی چشم دیدن موفقیت های سیاسی ایران را ندارد، به خاطر همین به جنبه های مثبت این اجلاس نپرداخته." نظر شما در این باره چیست؟
خلیلی در جواب با نقض پاسخ قبلی اش که گفته بود "ما در ایران نمی توانیم اخبار را پوشش بدهیم" گفت: «اتفاقا ما در مصاحبه هایی که از شرکت کنندگان در این اجلاس گرفته ایم آن ها گفته اند که نفس برگزاری این اجلاس چیز مهمی است اما حرف هایی در مورد روند اجلاس و گفتگو ها داشتند که رسانه های داخلی ایران به دلیل ملاحظات سیاسی آن ها را پخش نمی کنند و هنگامی که ما آن ها را بازگو می کنیم متهم به سیاه نمایی و سانسور می شویم.»
سردبیر بی بی سی همچنین در پاسخ به این سوال که: "شما گفتید که یک گردهمایی به خودی خود خبرساز نمی شود، حالا بگویید که چه وقت خبرساز می شود؟" ضمن کم اهمیت خواندن اجلاس تهران اظهار داشت: «وقتی اجلاسی خبرساز می شود که مردم در مورد آن صحبت کنند و الا ما نگاه تقویمی به کنفرانس ها نداریم، وگرنه کنفرانس های زیادی هرروزه در جهان برگزار می شود، مانند کنفرانس ایدز، کنفرانس های علمی و سیاسی و غیره... پس به صرف برگزاری یک کنفرانس -حتی اگر تعداد زیادی هم در آن شرکت کرده باشند- ما به آن نخواهیم پرداخت. ما فقط وقتی به آن می پردازیم که خبرساز بشود. مثل آنچه که در سخنرانی محمد مرسی، رئیس جمهور مصر صورت گرفت و ایشان حرف هایی را علیه دولت بشاراسد زدند که بلافاصله همه رسانه های غربی و عربی به آن پرداختند.»