۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
کد مطلب : ۱۷۹۱۱
مدرس طراحی لباس:

طراحان لباس‌های سنتی حمایت نمی‎شوند/ مسئولان نسبت به آسیب مدل‌های غربی حساس باشند

در حالی که مسئولان فرهنگی می‎توانند با دعوت از طراحان و دوزندگان لباس‌های سنتی و محلی مدل‌های ایرانی اسلامی به جوانان معرفی کنند اما متاسفانه این امر مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.
طراحان لباس‌های سنتی حمایت نمی‎شوند/ مسئولان نسبت به آسیب مدل‌های غربی حساس باشند
مریم فروزنده، مدرس طراحی لباس در گفت‌و‌گو با خبرنگار جهانبین‌نیوز اظهار کرد: آنچه در استان ما مشاده می‎شود کم‎رنگ شدن پوشش محلی در بین زنان و به ویژه در روستاها است که این می‎تواند خود به یک آسیب فرهنگی تبدیل شود و نتایج سوء بر جامعه بگذارد.

وی افزود: البته باید این موضوع ریشه‌یابی شود و راهکارهای جلوگیری از این روند از سوی متولیان امر بررسی گردد.

فروزنده، بالا بودن هزینه دوخت لباس‌های محلی را از مهمترین علل بی‎اقبالی مردم به این لباس‌ها دانست و گفت: از آنجا که پارچه لباس‌های محلی در کشور ما تولید نمی‎شود و بیشتر وارداتی هستند و اینکه این پارچه‌ها پرکار و پرحجم هستند و متراژ زیادی پارچه باید برای تهیه این لباس‌ها به کار برده می‎شود مردم اقبال چندانی به خرید این لباس‌ها ندارند.

این طراح لباس خاطرنشان کرد: تهیه و دوخت یک دست لباس محلی از ۳۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه در بردارد و هرکسی از عهده پرداخت این قیمت برنمی‎آید.

این مدرس طراحی لباس، دست و پاگیر بودن لباس‌های محلی را از دیگر علل منسوخ شدن این نوع پوشش به ویژه در شهرها دانست و تصریح کرد: امروزه به واسطه گسترش ارتباطات و مراودات افراد در محیط‌های اجتماعی، سبب شده تا با پوشیدن لباس‌های راحت و سبک امور خود را به راحتی انجام دهند.

فروزنده، عدم حمایت مسئولان ذی‌‏ربط از پوشش‌های محلی را از دیگر علل به حاشیه راندن این نوع پوشش دانست و افزود: در حالی که مسئولان فرهنگی می‎توانند با دعوت از طراحان و دوزندگان لباس‌های سنتی و محلی مدل‌های ایرانی اسلامی به جوانان معرفی کنند اما متاسفانه این امر مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

وی، مدرن شدن جوامع امروزی را از دیگر این عوامل برشمرد و تصریح کرد: ورود لباس‌های غربی به کشور و عدم حمایت از پوشش‌های محلی سبب شده تا مدل‌های غربی برای جوانان از جذابیت بیشتری برخوردار باشند و به این سمت روی بیاورند.

این طراح لباس اظهار کرد: برای اینکه مردم به سمت لباس و یا مدلی از پوشش سوق پیدا کنند عوامل متعددی دست در دست هم می‎دهد که باید همه عوامل لازم و کافی برای تحقق این مهم در جامعه کنار هم جمع شوند.

فروزنده افزود: اما با همه این اوصاف باید گفت که باوجود اینکه مدل‌های غربی بسیاری در جامعه وجود دارد اما مردم همچنان به ارزش‌ها و سنت‌های اصیل خود پای‎بند هستند و گرایش به لباس‌های محلی و سنت‌های بومی حتی در جوانان نیز وجود دارد که این گرایش باید از سوی مسئولان به خوبی پاسخ داده شود تا جذب مدل‌های بیگانه نشوند.

انتهای پیام/ خ ز/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۳:۰۷:۰۵

9 Nov 2024