۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸
کد مطلب : ۱۴۷۴۶

حماسه ای که محقق نشد

نامگذاری مجدد امسال با رویکردی اقتصادی مجالی را فراهم آورد که نگاهی به گذشته برای عبرت گرفتن و به آینده به منظور برنامه ریزی داشته باشیم.
حماسه ای که محقق نشد
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از هفت چشمه، مقام معظم رهبری هر ساله در جوار حرم مطهر رضوی حرکت کلی نظام را در سال پیش رو ترسیم می نماید. در فروردین سال گذشته (۱۳۹۲) نیز طبق معمول مهمترین مسائل روز کشور را بیان کردند و در حوزه ی اقتصاد، ایده آل های خود را این چنین توصیف نمودند : « اقتصاد ما دچار این اشکال است که وابسته به نفت است. ما باید اقتصاد خودمان را از نفت جدا کنیم؛ دولت های ما در برنامه های اساسی خودشان این را بگنجانند. من هفده هجده سال قبل به دولتی که در آن زمان سر کار بود و به مسولان گفتم کاری کنید که ما هر وقت اراده کردیم بتوانیم در چاه های نفت را ببندیم. آقایان به قول خودشان تکنوکرات، لبخند انکار زدند که مگر می شود؟! بله می شود؛ باید دنبال کرد؛ باید اقدام کرد و باید برنامه ریزی کرد.»

اما ماجرا تقریبا با نوشتن چند نامه در ابتدای سال توسط سران قوا پایان پذیرفت و از برنامه ریزی و اقدام خبری نشد. در مقابل، مقام معظم رهبری بارها در دیدار با مردم و مسئولین، بر نگاه به درون، اقتصاد دانش بنیان و تکیه بر توان داخلی تاکید کردند.

در نهایت در اواخر سال ۹۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را به مسئولین ابلاغ کردند. که از آن زمان تاکنون – که هنوز برای نتیجه گیری خیلی زود است – شاهد نامه نگاری متداول مسئولین بوده ایم.

پس از مشارکت بالای ۷۰ درصدی مردم در انتخابات، فصلی نو برای دولتی جدید در فضای بین الملل گشوده شد. و این حضور باشکوه مردم پیامی نداشت جز اعتماد مردم به مسئولین و امید آنها به آینده کشورشان.

البته انتظار می رفت با اولویت قراردادن اقتصاد متکی به مردم و نگاه به درون بدون چشم داشت خارجی، پاسخی شایسته به این حسن اعتماد داده شود.

اما در عمل آنچه را شاهد آن بودیم، اولویت قرار دادن موضوع هسته ای با فرض رفع کامل تحریم ها بود. نکته قابل تامل ابن بود که مقام معظم رهبری بارها فرموده بودند که مشکل آنها با ما سر مسائل هسته ای نیست. اما نتیجه ی گفت و گوها تعلیق غنی سازی بیست درصد، متهم شدن به نقض گسترده ی حقوق بشر و حمایت از گروه های تروریستی شد و در پایان از طرف غرب اعلام شد برای لغو باقی تحریم ها موضوعات دیگری از جمله توان موشکی ایران و حقوق بشر وجود دارد!

دولت محترم تمام تلاش خود را می کند تا تحریم ها بطور کامل رفع شود – که البته تلاشی قابل احترام است – اما رویکرد پیش رو مقامات امریکایی نشان می دهد که تحریم هایی را که سال ها تلاش کرده اند تا به شکل قانون درآید به سادگی لغو نخواهند کرد. با این فرض که تحریم ها هم کاملا رفع شود تازه به وضعیت اقتصادی گذشته خواهیم رسید .
آیا بهتر نبود که مسئولین کشور با برنامه ریزی مناسب جهت ایجاد زیرساخت های کافی برای حضور فعال و کارآمد دانشجویان و نخبگان در صنعت، زمینه استقلال اقتصادی را فراهم نمایند؟ این در حالی است که وزیر امور خارجه امریکا در پیام تبریک سال نو به مردم ایران، تلویحا دانشجویان ایرانی را به تحصیل در امریکا دعوت می کند. گویا طرف امریکایی برخلاف مسئولین داخلی، به توان دانشجویان ایرانی اعتماد بیشتری دارد .

تا چه زمان باید چشم امیدمان به نفت به عنوان نقطه تکیه اقتصاد باشد؟
به نظر می رسد که دولت محترم بجای مذاکرات سخت و فشرده اگر راه را برای حضور جوانان در اقتصاد و صنعت باز کند در آینده ای نه چندان دور شاهد ناکارآمدی تحریم ها در حوزه های مختلف خواهیم بود .

از طرف دیگر انتصاب برخی افراد مساله دار در پست های کلیدی کشور و عملکرد هدفمند این جریان سبب گردیده است که دولت هر از چند گاهی به حواشی مختلفی کشیده شود .

این عوامل دست به دست هم داد تا مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال عدم تحقق حماسه اقتصادی را مطرح کنند. امید است با مدیریت جهادی و تلاش خالصانه مسئولان شاهد پیاده شدن مبانی اقتصاد مقاومتی درعمل باشیم.
و من الله توفیق
4مسعود انصاری اردلی-کارشناس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۸

ساعت:

۱۸:۳۰:۰۱

20 Feb 2020