ناصر خسروی در گفتوگو با
جهانبین نیوز اظهار کرد: در چند سال گذشته به ویژه در پی تداوم خشکسالیهای اخیر در تعداد محدودی از چاهها غلظت نیترات به مرز حد مجاز آن نزدیک شده است اما نیترات آب در حد استاندارد است.
وی افزود: برخی از این چاهها از مدار بهرهبرداری برای مصارف شرب خارج شده و مابقی نیز از طریق مخلوط کردن با آب حاوی نیترات کمتر تقریبا اصلاح شده و در حال حاضر غلظت نیترات در شبکه توزیع و آب مصرفی شهروندان در حد استاندارد است.
خسروی تصریح کرد: با توجه به خطرات بهداشتی نیترات در آب در نهایت باید غلظت آن را در منابع آب به طور مرتب کنترل کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ورود روانآبهای کشاورزی و فاضلاب به منابع آبی را منبع عمده افزایش غلظت نیترات در آب آشامیدنی برشمرد و گفت: بر این اساس کاهش مصرف بیرویه کودهای شیمیایی از ته و همچنین احداث سیستمهای جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرها و روستاها از طریق تخصیص اعتبارات لازم اقدام بسیار اساسی و موثر در جلوگیری از افزایش غلظت نیترات منابع آب به شمار میرود.
خسروی بر لزوم کاهش یا حذف نیترات در صورت وجود غلظتهای بالای آن در آب آشامیدنی با روشهای مناسب تاکید کرد.
انتهای پیام/خ ز/