معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری خبر داد
آغاز فاز جدید پروژه توسعه و ساماندهی گاوهای دومنظوره در چهارمحال و بختیاری
Share/Save/Bookmark
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۴
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، از آغاز فاز جدید پروژه توسعه و ساماندهی گاوهای دومنظوره در سطح استان، خبر داد.
آغاز فاز جدید پروژه توسعه و ساماندهی گاوهای دومنظوره در چهارمحال و بختیاری
مردانی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: پروژه توسعه و ساماندهی گاوهای دومنظوره جهت اصلاح نژاد گاوهای آمیخته و بومی موجود در واحدهای روستایی و نیمه صنعتی آغاز به فعالیت نموده است.

وی بیان داشت:  ارتقاء کمیت و کیفیت گوشت و سرعت رشد و افزایش ضریب تبدیل در نتاج آمیخته، کاهش هزینه های تولید و نگهداری به ازای هر کیلوگرم محصول تولیدی از هر رأس دام مولد، حداکثر بهره وری و افزایش راندمان براساس نهاده های تولیدی موجود در مناطق روستایی استان،بهبود کیفیت لاشه (قطعات، طعم، نسبت گوشت به استخوان و...)، بهبود صفات عملکردی مانند تولید مثل، کاهش فاصله گوساله زایی، کاهش سخت زایی، افزایش عمر تولید و ماندگاری، کاهش ابتلا به بیمارهای ورم پستان در نتاج حاصل از آمیخته های دومنظوره، افزایش مقدار تولید شیر از لحاظ کمی و ترکیبات آن به لحاظ کیفی (پروتئین و چربی)،افزایش درآمد و سود خالص پرورش دهندگان گاو و اقتصادی شدن فعالیت گاوداری در روستاها از اهداف این پروژه می باشد.

مردانی با اشاره به اینکه، امروزه نژاد دومنظوره (سمینتال و مونت بلیارد) به عنوان بهترین، نژادهای دومنظوره جهت آمیخته گری در کل دنیا است افزود: مقاوم بودن در شرایط آب و هوائی متفاوت از نواحی سردسیر تا گرمسیر دارای خصوصیات مادری مناسب، مطیع و آرام، راحتی در حمل و نقل آن، پایین بودن درصد سخت زایی، بازده مناسب مواد غذایی و ضریب تبدیل مناسب، استفاد مناسب از علوفه و علاقمندی به سیلوی ذرت به طوری که در منابع اروپائی با تغذیه تنها علوفه ۱۸ تا۲۰ کیلوگرم شیر می دهد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مقاومت بالایی در برابر بیماری های گوارشی (همانند اسیدوز، عدم برگشت شیردان و...)، پایین بودن هزینه های نگهداری در ارتباط با دیگر نژادها، قدرت باروری و گیرایی مناسب اسپرم، دارا بودن استخوان بندی محکم و حجیم بودن، ماهیچه ها که نقش مهمی در بحث استفاده از گوشت در این نژاد را دارد، راندمان تولید گوشت بالا و نسبت مناسب بین گوشت، استخوان و چربی با بازارپسندی مناسب و تردی مناسب گوشت از مزایای این نژاد می باشد.

وی،با بیان اینکه، در بعضی از منابع طول عمر مفید این نژاد ۱۰ الی ۱۲ سال نیز گزارش شده است افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر اهمیت استفاده از نژادهای اصلاح شده مطابق آخرین پیشرفت های ژنتیکی و اصلاح نژادی دنیا امری ضروری محسوب می شود.

انتهای پیام/1026ج

کد مطلب: 39074