۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۸
کد مطلب : ۷۶۶۶

نقش ایران در آزادسازی قدس شریف

جمهوری اسلامی همواره سعی داشته تا با تقویت جنبش های استقلال طلبانه ی ملت ها و با حمایت از جنبش های رهایی بخش ملت ها از زیر یوغ حکمرانی حاکمان وابسته و دیکتاتور بتواند جبهه ی مقاومت را تقویت و کشورهای مختلفی را برای اعمال خواسته های خود در سیاست های جهانی و تغییرات ساختاری سازمان های بین المللی با خود همراه کند.
نقش ایران در آزادسازی قدس شریف
باز آخرین جمعه ی ماه مبارک رمضان فرارسید. شهرهای کشور رنگ دیگری به خود گرفتند و مردم روزه دار کشورمان منتظر خلق یک حماسه دیگر از جنس حضور و با رویکرد حمایت از مظلومان جهان و بالاخص حمایت از مردم ستمدیده ی فلسطین هستند. نزدیک ۳۴ سال است که از نام گذاری آخرین جمعه ی ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس و روز حمایت از مردم مظلوم فلسطین می گذرد و هنوز پاره ای از ابعاد نامگذاری این روز و همچنین اهمیت این اقدام در سطح منافع کلان دینی و ملی ما مغفول مانده است.
۳۵ سال پیش ملت ایران با محوریت حضرت امام(ره) و با شعار ((نه شرقی نه غربی)) و با گفتمانی نو که خواستار تغییر روند مدیریتی جهان از جبهه بندی های شکل گرفته و تعیین سیاست های کلی جهان توسط چند کشور پیروز غرب و شرق جهان در جنگ جهانی دوم به سمت یک مدیریت عادلانه با مشارکت تمامی ملت های جهان و با حقوق برابر در تصمیم گیری برای آینده ی جهان بود، پا به عرصه ی کنش های کلان سیاسی در سطح جهان گذاشتند. گفتمانی که بر پایه ی مقاومت در برابر خواسته های قیم مابانه ی دو قدرت شرق و غرب جهان و حمایت از کشورهای ستمدیده ی جهان برای بازسازی هویت ملی و دینیشان وارد میدان سیاست ورزی بین المللی شد. این گفتمان از همان ابتدا حساسیت کشورهای قدرتمند جهان را برانگیخت و مستکبرین با سرمایه گذاری و دسیسه چینی سعی در تحقیر و نابود کردن این رویکرد
و یا منحرف کردن این گفتمان از خواسته های اصلی آن داشتند. بر مبنای این گفتمان؛ جمهوری اسلامی همواره سعی داشته تا با تقویت جنبش های استقلال طلبانه ی ملت ها و با حمایت از جنبش های رهایی بخش ملت ها از زیر یوغ حکمرانی حاکمان وابسته و دیکتاتور بتواند جبهه ی مقاومت را تقویت و مظلومان جهان را برای اعمال خواسته های برحق خود در سیاست های جهانی و تغییرات ساختاری سازمان های بین المللی با خود همراه کند.
حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جنبش های آزادی بخش این کشور هم در راستای سیاست ها و آرمانهای ملت ایران است با این تفاوت که مسئله فلسطین از چندین وجه حائز اهمیت و قابل بررسی است. اسرائیل یک رژیم دست نشانده ی غربی برای تامین منافع غرب در خاورمیانه است. غرب با تجهیز نظامی و کمک های اقتصادی به قصد ابرقدرت جلوه دادن این رژیم سعی دارد تا کفه ی قدرت در خاورمیانه را برای خود سنگین کند و کشورهای عربی این منطقه را از ترس رودررو شدن با این رژیم همواره در جهت سیاست های خود به حرکت دربیاورد.
این دید و نگاه در میان دولت های عربی خاورمیانه به خصوص از بعد از جنگ هفت روزه و شکست سنگین این کشورها در برابر اسرائیل بسیار تقویت شد. امام(ره) همواره سعی داشت این هیمنه ی رژیم صهیونیستی را در هم بشکند. به همین دلیل در برابر افرادی که تظاهرات و اعلام روز بزرگداشت و حمایت از مردم مظلوم فلسطین را کاری بیهوده می پنداشتند در جواب تصریح کردند:« اگر در روز قدس تمام كشورهاي اسلامي، ملتها همه برخيزند و فرياد بزنند، نه براي قدس تنها، براي همه ممالك اسلامي پيروز خواهند شد. ما با فرياد محمد رضاخان را بيرونش كرديم... اين قدر الله اكبر بر مغز اينها كوبيده شد كه خودشان را باختند وفرار كردند، مسلمين بايد فرياد بزنند. گمان نكنند كه شعار و فرياد فايده ندارد، نخير شعار فايده دارد اما اگر همه فرياد بزنند... وقتي يكي ميليارد جمعيت فرياد كرد، اسرائيل نمي تواند، از همان فريادش مي ترسد». و دقیقا همین فریادها بود که حریم قدرت تخیلی این
رژیم را درهم شکست و به ستمدیدگان لبنان و فلسطین آموخت نه تنها می توان با فریادهای خود هینمه ی پوشالی قدرت سیاسی این رژیم را نابود کرد بلکه با اسلحه های ساده و اتحاد می توان ارتش تخیلی شکست ناپذیر این رژیم را بارها و بارها شکست داد.از طرف دیگر موضوع فلسطین تنها موضوع یک کشور تحت اشغال یک رژیم اشغالگر نژادپرست نیست، موضوع فلسطین همان گونه که اشاره کردم موضوع یک منطقه و موضوع هویت قومی و دینی فراموش شده ی کشورهای این منطقه است. شکسته شدن قدرت سیاسی این رژیم و برداشته شدن ترس از اتخاذ سیاست های قهری و انزجاری نسبت به این رژیم، همراه کردن مردم یک منطقه و بالطبع آن حاکمان این منطقه در گفتمان مقاومت محور و مشارکت جویانه در سیاست های جهانی مردم ایران است. علاوه بر آن، شکستن قدرت سیاسی رژیم صهیونیستی توسط گفتمان نشات گرفته شده از یک رویکرد دینی توانست عامل جایگزینی یک هویت بازسازنده برای ملت های منطقه باشد که پس از جنگ هفت روزه و در پی شکست گفتمان قومی گرایی توانسته بود اسرائیل را شکست دهد و عزت را به مردم منطقه برگرداند و هویت دینی این مردم را بازسازی کند. یکی از عوامل اصلی در پیدایش موج بیداری اسلامی منطقه همین کاشتن بذر مخالفت علنی با رژیم سهیونیستی و حمایت از جنبش های رهایی بخش مردم فلسطین و لبنان و جرات بخشی به آن ها توسط آن پیر جماران بود.
امروز هم برای تقویت این گفتمان و این موج بیداری اسلامی که عامل متزلزل شدن دستگاه تصمیم گیرنده استکباری جهان شده است می بایست در کنار ۵۷ کشور اسلامی عضو سازمان همکاری کشورهای اسلامی این روز را گرامی داشت و با حضوری حماسی یک گام دیگر برای پیش بردن گفتمان مقاومت و تغییر ساختار سازمان های تصمیم ساز جهانی برداشت.
سید امیر حسین ابطحی
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۹:۴۷:۱۸

3 Nov 2024