از نظر مردم دنیا و تحلیلگران و سیاست مداران عالم، نظامی که تعداد بیشتری از مردمش به پای صندوق های رأی بیایند مستحکم تر و از دوام بیشتری برخوردار است.
از نظر مردم دنیا و تحلیلگران و سیاست مداران عالم، نظامی که تعداد بیشتری از مردمش به پای صندوق های رأی بیایند مستحکم تر و از دوام بیشتری برخوردار است. پس بخشی از حماسه سیاسی که مقدمه حماسه اقتصادی خواهد شد به مشارکت بالا درانتخابات بستگی خواهد داشت. در یادداشت گذشته که با طرح مولفه های شور و نشاط انتخاباتی در فضای ایجاد حماسه سیاسی به طرح برخی موارد پرداختیم در این قسمت تلاش کردیم به ابعاد دیگر و اثر گزار بر ایجاد نشاط انتخابات بپردازیم. ۱- مسئولیت پذیری و برای احساس تکلیف آمدن اسلام می خواهد مصادر امور به دست بهترین ها و شایسته ترین ها باشد و جامعه اسلامی از سوء مدیریت ها و مسئولان نالایق و تصمیمات غلط آنان متضرر نگردد. اسلام دین مسئولیت و تعهد است خصوصاً در زمینه های حکومتی و امور جامعه اسلامی. بدون شک در نظام اسلامی از صدر اسلام گرفته تا کنون پذیرش مسئولیت ها بر اساس تکلیف گرایی اعتبار و ارزش دارد، همان گونه که حضرت علی(ع)۲۵سال از حق الهی خود مبنی بر حکومت بر مسلمانان کنار نشستند ولی پس از آنکه مسئولیت به سراغ ایشان آمد برای اصلاح امور مسلمین به میدان حاکمیت آمدند. پس اصل در اسلام آمدن مسئولیت بدنبال فرد است یعنی فرد بایستی توانمندی خود را بالا ببرد تا مسئولیت به دنبال وی بیایدو وقتی دید که از عهده آن بر می آید بپذیرد، نه به هر نحو ممکن به سمت مسولیت برود. همانطور که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند؛ "هر کس که در کارها و مسئولیت ها نسبت به دیگران سبقت بگیرد، در حالی که می داند در میان جامعه از او برتروشاسیسته تر وجود دارد، به خدا و رسول خدا و مسلمانان خیانت نموده است" حال اگر هدف رسیدن به مسولیت باشد و افرادی که خود را در معرض انتخاب مردم قرار می دهند از هر وسیله ای برای به قدرت رسیدن استفاده کنند، برای مردم مشخص می شود که هدف قدرت است نه خدمت به مردم! پس اگر مردم از نامزد اخلاص در عمل و نشانه های تکلیف گرایی را ببینند با امید واری و شور و نشاط بالا در انتخابات شرکت می نمایند.
۲-حرف زدن برای نظام و مصالح آن وقتی مردم مصلحت نظام را هماهنگ با منافع و مصالح خود و نسل های آینده می دانند از آن دفاع کرده و تا پای جان می ایستند چرا که اسلام خیر و صلاح انسان ها را در تمام ابعاد پیگیری می نماید. لذا نامزد هایی که خود را واجد شرایط "خدمت گزاری بی منت" به مردم می دانند گفته های خود را در تمام جهات در راستای مصالح انقلاب که همان خواسته مردم است می زنند، نه برای رسیدن به قدرت یا هر هدف دیگری که وقتی مردم احساس می کنند در این راستا حرکت می شود برای طی مسیر پیشرفت برای شرکت در این امر خطیر سر از پا نشناخته وبادل وجان در سرنوشت خود وآینده فرزندانشان شرکت می کنند. ۳. شناخت واقعی و اهداف دشمنان از فقدان انتخابات پرشور به تجربه ثابت شده است که در تمام انتخابات های که تا کنون برگزار شده بوق های تبلیغاتی دشمنان از قبل از انتخابات مشغول سم پاشی و آلوده کردن فضای جامعه به قصد بی رونق کردن و سست کردن اراده مردم است. ولی نکته ای که مشخص است این است که آنها منافع خود را در شرکت حداقلی مردم دانسته چرا که اقتدار، استحکام، همبستگی ملی و تحکیم پایه های نظام را نشانه رفته اند و منافع ملی و مردم را نمی خواهند. همان گونه که درگذشته بویژه چند سال اخیر با تحریم های گوناگون به جنگ همه جانبه (سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و..)برخواسته اند. بخصوص دراین انتخابات بدنبال نتیجه تحریم ها براراده مردم وآثارآن از منظر شرکت کم در انتخابات هستند. پس وقتی مردم با اهداف دشمن آشنا شده وبدانند که منافع مادی ومعنوی آنان درخطر است برای دفاع از منافع ملی، اقتدار واستحکام نظام خود، تو دهنی به دشمنان و سربلندی و سر افرازی ایران اسلامی پر شور تر از گذشته وارد میدان خواهند شد. مصطفی سیفی - علامه امینی،الغدیر،ج۸،ص۲۹۱.