این تشکل در مجلس چهارم به ریاست ناطق نوری و با تلاشهای محمدجواد لاریجانی تشکیل شد و برخی ها انتظار داشتند که ناطق نوری به عنوان یک میهمان در این اجلاس حضور داشته باشد.
با غیبت ناطق نوری در اجلاس بین المجالس اسلامی گمانه زنی های زیادی در این خصوص مطرح شد که در نهایت حسین شیخالاسلام در اینباره گفت: حجتالاسلام ناطق نوری به عنوان یکی از پایهگذاران کنفرانس بینالمجالس اسلامی همواره به این کنفرانس دعوت میشد.
وی افزود: اما سخنرانی ایشان در اجلاس اندونزی دچار چالش جدی شد و تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به آن عکسالعمل شدیدی نشان دادند.
شیخالاسلام ادامه داد: در همان اجلاس و پس از اعتراض این کشورها تصویب شد که از آن به بعد نام سخنرانان باید به تایید برسد و در همان اجلاس تصویب شد که آقای ناطق نوری در فهرست سخنرانی نباشد.
شیخ الاسلام خاطرنشان کرد: در نهمین کنفرانس قبل از شروع اجلاس برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور صریح و یا پنهانی به آقای لاریجانی این پیام را رساندند که اگر آقای ناطق نوری در اجلاس حضور داشته باشد جلسه را ترک خواهند کرد. بر این اساس برنامهریزی شد تا در ضیافت شامی که از سوی لاریجانی ترتیب داده میشود از پایهگذاران این کنفرانس تقدیر شود و در آنجا آقای ناطق نوری سخنرانی کند؛ اما ایشان علاوه بر غیبت در اجلاس افتتاحیه در مراسم شام نیز حاضر نشدند.
اما روزنامه های اصلاح طلب نیز طبق روال گذشته خود با پرداختن به این موضوع، به طور گسترده به بزرگ نمایی این موضوع و همچنین حمایت از ناطق نوری پرداختند.
این در حالی است که روز گذشته نیز این رسانه ها با تیتر زنی های زنجیره ای صفحه اول خود را به خبر ناطق نوری اختصاص داده و اظهارات وی در مراسم ختم ابوالفضل حاجیحیدری را با تیترهای دلخواه خود بازتاب دادند.
این حمایت گسترده و هماهنگ رسانه های اصلاحطلب از ناطق نوری در حالی صورت می گیرد که پیش از این اصلاحطلبان با ورود زود هنگام خود به عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی آینده، ناطق نوری را به عنوان گزینه خود انتخاب کرده و حتی ان را به عنوان رئیس مجلس آینده نیز مطرح کردند!
این مصادره شخص ناطق نوری از سوی اصلاحطلبان امری دور از ذهن نبود؛ چرا که اصلاح طلبان در پی شکست های متعدد خود در گذشته و به ویژه شکست سران اصلاحات در فتنه 88، تمایل زیادی به چهره سازی برای خود نشان دادند.
آنها در نبود یک رهبر واحد برای جبهه اصلاحات در دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری خود را به روحانی نزدیک کرده تا شاید بتوانند از این طریق جبهه خود را بازسازی کنند؛ اگرچه با رای آوردن کاندیدای اعتدال هم این جبهه نتوانست نقطه اتکای خود را پیدا کند.
به نظر می رسد اصلاح طلبان طی یک برنامه هماهنگ و با همکاری رسانه های زنجیره ای سعی دارند تا با نزدیک کردن خود به ناطق نوری، شانسشان را برای بازسازی این جبهه امتحان کنند؛ هرچند ناطق نوری بیشتر به عنوان یک چهره اصولگرا شناخته می شود تا یک اصلاحطلب.
این رسانه های زنجیره ای فراموش کرده اند که در زمانی که خاتمی و ناطق نوری در برای انتخابات ریاست جمهوری به عنوان رقیب وارد عرصه شدند، چگونه با شعارهای خود وی را از صحنه خارج کرده و خاتمی را به عنوان رهبر اصلاحات انتخاب کردند.