۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۹
کد مطلب : ۷۱۴۲

تاثیرات گرانی های اخیر بر سفره های افطاری

افطاری دادن به برادران و خواهران مؤمن در ماه مبارک رمضان، از سنت‌های حسنه است که در روایات مورد اهتمام قرار گرفته است، به گونه ­ای که در منابع حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است هر كه روزه دارى را افطار دهد، همانند وى پاداش دارد.
تاثیرات گرانی های اخیر بر سفره های افطاری
افطاری دادن به روزه داران و میزبانی از این بندگان شایسته، ازسنت های مسلمانان درماه رمضان است و افزون برآن که پاداش فراوانی برای افطار دهنده به همراه دارد، در ایجاد همدلی واتحاد میان مسلمانان بسیار مؤثر است.

پیامبر گرامی اسلام(ص) با سفارش به افطاری دادن به روزه داران می فرمایند:
ای مردم! هر کس از شما مؤمن روزه داری را در این ماه افطاری دهد، درمقابل این عمل،برای او ثواب آزاد کردن بنده وآمرزش گناهان گذشته اش در نظر گرفته می شود.


روزهای نه چندان دور شاهد پهن کردن سفره هاي افطاري در کشورمان بوديم که با پنير و سبزي و چاي و خرما و گاهي آش و سوپ تزئين مي شد و مردماني که دوست داشتند لحظه دلنشين و ملکوتي اذان مغرب در کنار فاميل و دوستان روزه خود را افطار کنند. اما امروز کمتر سفره اي را مي بينيم که پهن شود و بيشتر از تعداد انگشتان يک دست روزه دار در کنار آن نشسته باشند. چون گراني اقلام و مايحتاج غذايي مردم براي پهن کردن سفره هاي افطاري، علاوه بر اينکه اين سفره ها را بي رنگ و رو کرده است، باعث شده اقوام و فاميل نتوانند شجاعت به خرج دهند و يکديگر را براي افطار دعوت کنند. گزارش های خبرنگار ما حاکی از این است که امسال خیلی ها نمی توانند مثل سال های گذشته سفره های بزرگ بگسترانند.


نگاهی گذرا به افزایش قیمت های بعضی از کالاهای خوراکی قبل از ماه مبارک رمضان
قیمت لبنیات در حالی در آستانه ماه رمضان افزایش یافت که طی سال‌های اخیر افزایش مکرر قیمت به روندی عادی تبدیل شده است. طبق آمار اعلام شده از سوی فعالان صنعت لبنیات ، قیمت شیر در طول دو، سه سال اخیر ۲۰۰ درصد افزایش یافته و این امر به کاهش مصرف سرانه شیر در کشور منجر شده است.همچنين كمبود كره در بازار طي دو هفته اخير نيز بسيار محسوس بود.
گذشته از افزایش قیمت این دست مواد غذایی قیمت گردو، خرما، سبزی، برنج، گوشت، مرغ و ... رشدی قابل توجه داشته است . هر چند تورم یکی از اصلی‌ترین مشکلات اقتصاد ایران است اما باید توجه داشت تورم خوراکی‌ها در ایران بسیار بالاتر از نرخ تورم عمومی کشور است و این بدان معناست که دهک‌های پایین درآمدی با مشکلات تورمی بیشتری نسبت به دهک‌های بالای درآمدی روبه‌رو هستند.
همچنین افزایش قیمت حبوبات و گوشت و مرغ و تخم‌مرغ و ... هزینه سفره افطار ایرانی‌ها را بیش از قبل افزایش داده است .
قیمت برنج وارداتی در حال حاضر به 6000 تومان نیز رسیده است.
در هفته‌هاي اخيرهمچنین،  بهاي هركيلو روغن حدود 40 درصد افزايش يافت و گزارش‌هاي رسيده حاكي از آن است كه برخي از عرضه‌كنندگان انتظار افزايش دوباره روغن در ايام پرمصرف سال را نيز دارند .

خلاصه با این اوصاف با مقایسه قیمت های خوراکی در بازار و  میزان درآمد خانوارها  بایک حساب سر انگشتی، گرانی از یک سو و چشم و هم چشمی های وصف ناپذیر و انتظارات بی جا خیلی ها را واداشته از ثواب افطاری دادن صرف نظر کنند و در تنهایی افطار کنند.

ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۶:۰۹:۴۳

20 Nov 2024