عضو مستعفي حزب مشارکت گفت: تصميم اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات تا حدودي بر افزايش مشارکت کمک کرد.
عباس عبدي در مصاحبه با مجله مهرنامه تصريح کرد: واقعيت اين است که تصميم اصلاحطلبان تا حدي (حدود ۱۰ درصد) به افزايش مشارکت کمک کرد.
به گزارش جهان بین نیوز، کیهان در ویژه های خود نوشت:
عبدي: سهم اصلاحطلبان در مشارکت مردم ۱۰ درصد بود
عضو مستعفي حزب مشارکت گفت: تصميم اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات تا حدودي بر افزايش مشارکت کمک کرد. عباس عبدي در مصاحبه با مجله مهرنامه تصريح کرد: واقعيت اين است که تصميم اصلاحطلبان تا حدي (حدود ۱۰ درصد) به افزايش مشارکت کمک کرد.
وي همچنين درباره شخصيت محوري اصلاحطلبان گفته است: ما به شخصيت و نفوذ آقايان خاتمي و هاشمي ايرادي نداريم. ضمن آنکه من قبول ندارم آراي آقاي روحاني را صرفا موکول به حمايت آقايان خاتمي و هاشمي کنيم مگر در انتخابات مجلس هشتم، ليست اصلاحطلبان تحت عنوان «ياران خاتمي» درنيامد؟ چرا رأي نياوردند؟
عبدي با بيان اين که اين بار شما برخلاف دوم خرداد ۷۶ از روحاني مانند خاتمي يک قديس نخواهيد ساخت، افزود: اين بار ماجراي آن کس نميشود که نام پسرش را رستم گذاشت و بعد هم شروع کرد به لرزيدن. در مورد آقاي روحاني اين طور نيست.
او درباره اين سؤال که «آيا فکر ميکنيد اصلاحطلبان تاکنون نسبت خود را با حکومت و رهبري مشخص کرده بودند و آيا حداقل در نزد خودشان، تصور روشني از اين موضوع داشتند؟» گفت: يکي از مواردي که هنوز آن را حل نکردهاند، همين است. شما در برخي بيانيهها ميبينيد که اين انتخابات را تنها محصول مشارکت خودشان ميدانند، در حالي که واقعا اينطور نيست. اصلاحطلبان فقط يک تصميم گرفتند. اما انتخابات را حکومت برگزار کرد و در اين ميان، رهبري نقش بسيار مهمي داشتند.
مجموعه نيروها بايد يک بازنگري هم در خودشان داشته باشند. البته، به نظرم اصولگراها بيشتر ميتوانند با واقعيت کنار بيايند تا اصلاحطلبان. همين که اصلاحطلبان بر آمدن آقاي خاتمي تاکيد ميکردند، به نوعي مقاومت در برابر پذيرش واقعيت بود. البته ميتوانستند بگويند ما به هر قيمت ميآييم و هزينه آن را هم بدهند؛ اما نميتوانند هم اپوزيسيون باشند و هم پوزيسيون.
يک پايشان بيرون باشد و پايي داخل. به نظر من، اين راهبردها جواب نميدهد. برخي از بيانيههايي را که در حمايت از آقاي هاشمي نوشته شد، بايد به صورت تاريخي نگه داشت. اين بيانيه، هر چيزي باشد؛ انتخاباتي نيست. اين نشان ميدهد که ريشه تحليلها حداقل تا قبل از انتخابات، درست نشده بود.
آشفتههايي که يکباره روحاني را اصلاحطلب خواندند
«در بعدازظهر ۲۵ خرداد وقتي که وزارت کشور نظام ايران حسن روحاني را برنده انتخابات خود اعلام کرد، جوي از تشنج و آشفتگي، طيفي از اپوزيسيون را فرا گرفت و به يکباره او را اصلاحطلب، ميانهرو و غيره خطاب کردند، و شروع کردند به تفسير نظرات خود که اين شخص احتمالا باعث تغيير در ايران خواهد شد.»
اين مطلب را پايگاه اينترنتي اخبار روز (وابسته به طيفي از مخالفان جمهوري اسلامي) عنوان کرد و افزود: بايد توجه کرد که در رژيم ايران، دولت عوض شده و نه سيستم حکومتي. يک رجل سياسي از ارکان نظام ايران به نام حسن روحاني، عضو و نماينده بيت رهبري در شوراي امنيت ملي از سال ۱۳۷۰، عضو مجلس خبرگان از سال ۱۳۷۸، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از سال ۱۳۷۰ تا به امروز، که داراي ادبيات سياسي ديگري غير از سلف خود احمدينژاد دارد، ميرود که سکان هدايت قوه مجريه را بدست بگيرد، حال سوال اين است که با وجود شغل و سمت و جايگاه او و مهمتر از همه تاييد صلاحيت او از سوي يکي از ارگانهاي امنيتي نظام مثل شوراي نگهبان که تحت کنترل رهبري است، آيا ميتوان انتظاري از او داشت. او در شمار ۸ نامزدي بود که از دل نظام بودند و فرصتهاي جديدي براي نظام در عرصه خارجي و داخلي ايجاد ميکند. اما در موضوع هستهاي و سوريه، موضع رژيم را تأييد کرد.
گزارش شوراي آتلانتيک درباره راز ناکامي آمريکا در تعامل با مردم ايران
يک انديشکده آمريکايي خواستار ديپلماسي مردمي با ملت ايران شد اما تاکيد کرد اعمال تحريمهاي ضد ايراني مانع از هرگونه ديپلماسي اينچنيني است.به گزارش فارين پاليسي شوراي آتلانتيک در گزارشي خواستار پرکردن خلأ روابط سياسي با روابط فرهنگي بين ملتها شده و مينويسد: مبادلات فرهنگي و دانشگاهي بين ايران و آمريکا سرمايهگذاري کمهزينه با سودآوري بالا خواهد بود و ميتواند در آينده زمينه را براي روابط عادي تهران- واشنگتن، فراهم کند.
همچنين آمريکا ميتواند کار گروهي براي بررسي تعاملات دانشگاهي، هنري، ورزشي، علمي و تکنولوژيکي با ايران راهاندازي کند. رضا اصلان، از فعالان شوراي روابط خارجي آمريکا ميگويد، زماني که دو کشور هيچ کانالي براي روابط ديپلماتيک ندارند، مانند آنچه در روابط ايران و آمريکا به چشم ميخورد، «ديپلماسي مردم با مردم» تنها راه پيش رو به شمار ميرود.
شوراي آتلانتيک در عين حال افزود: البته اين راه نيز دشواريهاي خود را دارد. براي مثال زماني که آمريکا قصد داشت از اين طريق روابط خود را با جماهير شوروي سابق بهبود ببخشد، با موانعي مواجه شد. ديپلماسي فرهنگي روش خوبي است و در گذشته نيز در دوران رياستجمهوري محمد خاتمي آزمايش شده و نتايجي نيز به همراه داشته است. اما بايد توجه داشت اکنون ايالات متحده تحريمهاي سنگيني را عليه ايران اعمال ميکند که به نوبه خود راه تعامل فرهنگي را نيز دشوار ميکند.
در اين گزارش با اشاره به اينکه از طريق جلب نظر مردم ايران ميتوان به تغيير رفتار دولت ايران پرداخت، به تحريم به عنوان يک مانع جدي اشاره شده و آمده است: تا زماني که واشنگتن رويکرد کلي خود در اين باره را تغيير ندهد، مردم ايران نسبت به موضوع تعامل با بدبيني و سوءظن خواهند نگريست. از جمله دولت آمريکا از روز دوشنبه تحريمهاي جديدي را عليه ايران اعمال کرد و مجلس نمايندگان نيز همزمان با روي کارآمدن رئيسجمهور جديد، درصدد تشديد فشارها به ايران است.
يادآور ميشود مقامات آمريکايي در ادبيات دو سال اخير خود از تعابيري مانند فلج کردن و به زانو درآوردن مردم ايران براي تسليم در برابر توقعات غرب سخن راندهاند.
يواستودي: رئيسجمهور جديد ايران اهل تعامل هست اما عقبنشيني نميکند
يک روزنامه آمريکايي نوشت: با روي کار آمدن رئيسجمهور جديد در ايران، غرب نبايد خيال کند که وي از مواضع ايران عقبنشيني ميکند. ايلان برمن معاون شوراي روابط خارجي آمريکا در اين تحليل يواستودي خاطر نشان کرد: حسن روحاني با شعار ميانهروي در انتخابات ايران پيروز شد و از تعامل سازنده با جهان و غرب سخن گفت: اما جزئيات نشان ميدهد که اميدي به وي نيست.
روحاني از قبل به روشني بيان کرده که نظام ايران در مورد مهمترين مسائل مدنظر سياستگذاران غربي تسليم نخواهد شد. اين مسائل شامل برنامه هستهاي ايران و حمايت از سوريه، است. وي در اولين نشست خبري خود تعليق فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم را رد کرد و گفت دولت ايران از راههاي ديپلماتيک و غيره تلاش ميکند تا حکومت سوريه تداوم پيدا کند.
وي اضافه ميکند: رسانههاي غربي بر ديدگاههاي معتدل روحاني تاکيد کرده و اصرار دارند که بايد از فرصت تحولات سياسي در ايران استفاده کرد. اما در واقع اين وضعيت براي حاکميت در ايران بسيار خوشايند است.تحليلگر يواستودي با بيان اينکه «شايد روحاني بتواند روند سياست خارجي ايران را از رويارويي به تعامل نزديک کند ميافزايد: اگر اين فرضيه باشد، تهران زمان ارزشمند فراواني براي بازسازي و کسب انرژي براي خود خريده است تا باز هم در جبهه هستهاي پيشرفت کند.
از سوي ديگر نيکلاس برنز ديپلمات قديمي و بازنشسته وزارت خارجه آمريکا در وبسايت «شوراي آتلانتيک» به ارزيابي انتخابات ايران پرداخت و نوشت: انتخاب روحاني خبري بهتر از آنچه اوباما انتظار داشت بود اما انتخاب روحاني ممکن است آن نوشدارويي که بسياري در غرب تبليغش را ميکنند نباشد. اولا، روحاني همواره حامي سرسخت برنامه هستهاي ايران بوده است. هر چند او ديپلماتي مودب است و در مراحل اوليه ديپلماسي هستهاي با اروپاييها بخوبي کار کرده اما بسيار زود است که اعتقاد داشته باشيم او آمريکاييستيزي سرسختي را که به مدت سه دهه رژيم انقلابي ايران را تعريف کرده است، دگرگون خواهد ساخت.
وي ادامه ميدهد: ترديدي نيست که آيتالله علي خامنهاي رهبر عالي ايران حرف آخر را درباره مسائل مهم خواهد زد.اين مقام سابق وزارت خارجه آمريکا در ادامه نوشت: ايران وارد مذاکرات خواهد شد اما بعيد است امتيازات مهمي را که آمريکا و غرب طلب ميکنند، به آنها بدهد. ايران دشوارترين چالش اوباما در سال ۲۰۱۳ خواهد بود.
او بايد به انتخاب روحاني با مطرح کردن يک پيشنهاد بلندپروازانه پاسخ دهد؛ پيشنهادي که وجود يک ظرفيت هستهاي محدود صلحآميز در ايران را خواهد پذيرفت، اما از تبديل شدن ايران به يک قدرت نظامي هستهاي تحت نظارت شديد بينالمللي جلوگيري خواهد کرد. او بايد با زيرکي اين کار را به همراه حتي تحريمهاي شديدتر و تداوم تهديد زور انجام دهد تا حواس مقامات ايراني جمع شود.
يادآور ميشود جاکوب لو وزير خزانهداري آمريکا يکشنبه گذشته، بر ضرورت تشديد و تداوم تحريمها ضد ايران تأکيد نمود و تهديد کرد در صورت شکست تحريمها، بدترين گزينه [نظامي] در انتظار ايران خواهد بود.وزير خزانهداري آمريکا در ادامه افزوده است: هيچ يک از روسايجمهور آمريکا نبايد پيش از دست زدن به اقدام نظامي براي متوقف کردن برنامه اتمي جمهوري اسلامي ديگر گزينهها از جمله تحريمهاي اقتصادي را ناديده بگيرند.
جاکوبلو از تحريمهاي بينالمللي عليه ايران به عنوان سختترين تحريمهاي تاريخ ياد کرد و مدعي شد: «هدف از تحريمها نه اعمال فشار بر مردم ايران، بلکه واداشتن رهبران اين کشور به تجديدنظر در تصميم اتميشان است».
وزير خزانهداري آمريکا با اشاره به انتخابات اخير رياستجمهوري ايران تصريح کرد دولت آمريکا بايد ارزيابي کند که آيا اين انتخابات در برگيرنده نتايجي خواهد بود يا نه؟