مجید جلیل سرقلعه عضو کمیسیون عمران مجلس، در یادداشتی، ضمن اشاره به نقش صنعت و معدن در اقتصاد غیرنفتی به لزوم توجه به بخش کشاورزی و همچنین تقویت و استفاده از بخش خصوصی در صنعت، تاکید کرد.
به گزارش جهانبین، مجید جلیل سرقلعه نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی در ابتدا به انتخابات شورای شهر، سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو آمریکایی و سپس به نقش صنعت و معدن در اقتصاد غیرنفتی پرداخت که در ذیل میخوانید:
ملاک انتخاب شهرداران، سیاستهای کلان نظام، ظرفیت قانونی برای امر شوراها، تدوین و به اجرا گذاشته و همچنین مردم شریف ایران به واسطه رایشان به مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس بواسطه نظارتشان در مدیریت شهری و روستایی در همه حوزهها و ابعاد زندگی شهروندان عزیز اجماع دارند.
اعضای شورای اسلامی کلان شهرها و دیگر شهرهای کشور باید برای این اجماع احترام قائل شوند و به دور از سیاسی کاری و جناح بازی و در نظر گرفتن منافع فردی و گروهی شهردارانی را انتخاب که نظر اجماع کنندگان مورد نظر را تامین وبرای رای پاک مردم شریف ایران احترام قائل شوند.
سیاسی کاری در مدیریت شهری هم فرصت طلایی را زایل و هم امکانات انسانی و مالی را هدر میدهد، حق شهروندان است که نتیجه رای خود را در انتخاب شوراها و به دنبال آن انتخاب شهرداران به صورت ملموس حس کنند تا امیدی تازه در روح اجتماع و زندگی اجتماعی دمیده شود و در نتیجه این امید آرامش و ثبات پدید آید و به دنبال آن امنیت و به دنبال آن توسعه و پیشرفت حاصل شود.
سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران توسط ناو آمریکایی:
خصومت ایران و غرب به سالهای قبل بازمیگردد، حدود ۴۰۰ سال است که این دشمنی در حوزههای مختلف و بر اساس منافع ملی آنها بروز و ظهور دارد، قبل از انقلاب در حمایت از سلسله پهلوی و کودتای سقوط مصدق نقطه اوج دشمنی آنها با اسلام و ایران مصداق روشنی به حساب میآید، با ظهور امام(ره) و انقلاب اسلامی، جبهه غرب غافلگیر شد وتمام حمایت خود را از رژیم پهلوی دوم به کار گرفت ولی موج خروشان جوانان و مردم شریف ایران این فرصت را آنها گرفت.
امام(ره) از بدو رهبری این هشدار را به مردم داد که هرچه بدبختی داریم از جانب آمریکا، اسراییل و انگلیس است و چون متوجه شدند امام و مردم به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد دست به انواع توطئهها زدند.
جبهه نفاق و لیبرالیسم کور از اول انقلاب توسط آنها بسرکردگی منافقین و بنیصدر حمایت شد جنگ تحمیلی علیه ایران را با اجماع بیسابقهای و با همکاری کشورهای مختلف و ارتجاع عرب به سرکردگی رژیم بعث و صدام حسین تدارک دیدند. قطعنامه رسمی سازمان ملل متحد توسط آنها پاره و نادیده گرفته شد، چنانچه فشار بیسابقهای به جبهه کفر و غرب وارد آمد که صدام به تنهایی توان اداره جنگ را نداشت، ناچارا آمریکا به صورت مستقیم وارد کار و زار شد و هواپیمایی مسافربری ایران را خلاف تمام معاهدات هوایی بینالمللی مورد هدف ناو خود قرار داد و نشان داد که عمق دشمنی او و یارانش با ملت شریف ایران بیش از تصور است و برای ملت ایران و جهانیان ثابت شد که این دشمنی ادامه دارد. بعد از آن این دشمنی به بهانههای مختلف ادامه پیدا کرد، انتخابات ریاستجمهوری، بحث هستهای و ... حتی اگر به نفع جبهه غرب تمام شود آنها دست از سر این ملت برنخواهند داشت و هدف آنها عدم پیشرفت ملت ایران در عرصههای مختلف است. سالگرد این حادثه را به روح امام، رهبر معظم انقلاب، مردم شریف ایران و بازماندگان محترم آنها تسلیت عرض مینمایم.
نقش صنعت و معدن در اقتصاد غیرنفتی:
اقتصاد غیرنفتی باید قبل ا زبروز این مشکلات در این کشور تحقق پیدا میکرد. مقتضیات انقلاب تهدیدهای همه جانبه و کشمکشهای سیاسی در کشور تاکنون اجازه چنین تحولی را در عرصه اقتصاد ندارد یا اینکه این روند به کندی پیش میرود با توجه به اینکه منابع فسیلی و میعانات نفتی و گازی عمر چندانی ندارد باید هرچه سریعتر دولتها دست به کار این انقلاب شوند و درآمدهای نفتی چون تحت تاثیر معادلات سیاسی، اقتصادی جهان منطقهای و داخلی هستند، نوسان آن اثر مخربی در حوزههای دیگر دارد.
بنابراین درآمدهای دیگر باید در کنار درآمد نفت باشد تا این نوسانها نتوانند کشور را با مشکل اقتصادی مواجه کنند، کشاورزی چون شغل اصلی مردم ایران است و بخش مهمی از تولید و اشتغال را تحقق میبخشد و همچنین نیاز زیرساختهای پرهزینه ندارد و همچنین لوازم اولیه زندگی را سر و سامان میدهند، باید درآمد آن و تولیدات و مشاغل جانبی آن به کمک صنعت نفت بیاید و همچنین صنعت و معدن بهخصوص صنایع ما که بخش مهمی از اشتغال، تولید و صادرات را به عهده دارد و معدن که بخش مهمی از اشتغال و تولید مواد اولیه کارخانجات را به عهده دارد نقش بیبدیلی در اقتصاد غیرنفتی دارند تا دولت ما در این مسیر قدمهای اساسی را برندارد ما همچنان گرفتار اقتصاد نفتی هستیم و همچنان نوسان بازار، معادلات مختلف تاثیر مخرب خود را در حوزههای مختلف کشور بهخصوص اقتصاد و سیاست برجای خواهد گذاشت، دولت آینده باید اهتمام به بخش کشاورزی و صنعت و معدن را با جدیت و با تشکیل کابینهای متخصص در این راستا در رأس برنامههای خود قرار دهد./