پیام معمارباشی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: متغیر نگرش زیستمحیطی بیشترین تأثیر مستقیم و مثبت را بر ادراک خطر سیلاب داشته است و کشاورزانی که نگرش مثبتتری نسبت به محیط زیست داشتند، درک بهتری از خطر سیلاب نشان دادند.
وی مسئولیتپذیری را از عوامل مهم در این زمینه دانست و تصریح کرد: کشاورزانی که احساس مسئولیت بیشتری در قبال اقداماتی مانند ساخت و نگهداری سدها و جلوگیری از تخریب مراتع داشتند، ادراک خطر بالاتری از سیلاب هم داشتند.
معمارباشی به اعتماد به اطلاعات اقلیمی و دانش درباره تغییرات اقلیمی نیز اشاره کرده و بیان داشت: اعتماد به اطلاعات هواشناسی و اقلیمی نیز تأثیر مستقیم و مثبتی بر ادراک خطر سیلاب دارد و این متغیر علاوهبر تأثیر مستقیم، از طریق تقویت نگرش زیست محیطی، تأثیر غیرمستقیمی نیز بر ادراک خطر سیلاب دارد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای درک خطر سیل و اقدامات مناسب و بهنگام در مواقع خطر پیشنهاداتی ارائه کرد و افزود: تقویت نگرش زیست محیطی از طریق ایجاد تشکلهای حامی محیط زیست و ترویج نگرش مثبت نسبت به آن و افزایش مسئولیتپذیری و محول کردن وظایفی مانند نگهداری از سدها و مراتع به کشاورزان نقش مهمی در این درک دارد.
وی ارائه اطلاعات دقیق هواشناسی که سازمانهای مرتبط مانند جهاد کشاورزی و هواشناسی باید اطلاعات مستند و صحیحی در اختیار کشاورزان قرار دهند و ارتقای دانش کشاورزان با برگزاری دورههای آموزشی مستمر و کاربردی برای افزایش آگاهی کشاورزان درباره تغییرات اقلیمی نیز بسیار مؤثر است.
معمارباشی ادامه داد: بهبود ادراک خطر سیلاب در میان کشاورزان میتواند منجر به اتخاذ راهبردهای مؤثر برای کاهش خسارات ناشی از سیلاب شود، برنامهریزان و سیاستگذاران میتوانند با استفاده از این یافتهها، اقدامات مناسبی برای افزایش تابآوری کشاورزان در برابر تغییرات اقلیمی طراحی کنند.
انتهای خبر/1026ج