۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰
کد مطلب : ۶۰۳۲۱
کارشناس و پژوهشگر حوزه آب مطرح کرد:

خشکسالی چالش جدی در چهارمحال‌و‌بختیاری

کارشناس و پژوهشگر حوزه آب گفت: خشکسالی‌های مکرر در چهارمحال و بختیاری باعث کاهش منابع آبی و افزایش تنش آبی در استان شده است.
خشکسالی چالش جدی در چهارمحال‌و‌بختیاری
هاشم امینی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، به بررسی وضعیت تنش آبی در استان چهارمحال و بختیاری پرداخت و از چالش‌ها و برنامه‌های پیش‌رو برای مقابله با این بحران سخن گفت.

وی با اشاره به شرایط نگران‌کننده بارش‌ها در سال جاری، بیان داشت: کاهش بارش‌ها و افزایش تقاضای آب، مدیریت منابع آبی را به یکی از اولویت‌های اصلی کشور تبدیل کرده است.

امینی افزود: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های آبخیز کشور بود که زمانی سرچشمه زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز محسوب می‌شد. اما خشکسالی دو دهه اخیر موجب شد که در این استان آبرسانی به بیش از ۲۰۰ روستا با تانکر انجام شود.

این کارشناس و‌ پژوهشگر آب عنوان کرد: دولت سیزدهم برای رفع مشکل بی‌آبی و تنش آبی مردم وارد میدان شد و علاوه بر روستاها برای شهرهای دچار تنش آبی نیز برنامه عملیاتی اعلام کرد و آن را وارد فاز اجرایی کرد.

امینی به پروژه‌های آبرسانی در این استان اشاره کرد و گفت: یکی از این اقدامات، جهاد آبرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری است که از سوی دولت سیزدهم عملیاتی شده و پیشرفت مطلوبی دارد.

وی عنوان کرد: طرح آبرسانی به بیش از نیمی از مردم چهارمحال و بختیاری پس از سال‌ها چشم‌انتظاری و بیم و امیدها با حضور رئیس‌جمهور در دومین سفر استانی وارد فاز بهره‌برداری شد. این طرح آب پایدار ۱۳ شهر اصلی استان و ۱۳ مجتمع روستایی را تأمین می‌کند.

وی همچنین به چالش‌های تأمین آب در این استان در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: گاهی برداشت آب به سبب یخ زدن چشمه و گاهی بر اثر کدورت با چالش جدی روبرو می‌شد و مسئولان را مجبور به اجرای طرح‌های پدافندی می‌کرد. اما با افتتاح این طرح، چالش‌های یاد شده رفع می‌شود.

امینی خاطرنشان کرد: استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در احداث سازه‌های ایستگاه پمپاژ و سازه آبگیر از جمله توانمندی‌های مهندسان بومی است که با این اقدام مهندسی ۱۴۰ میلیارد تومان از هزینه‌ها کاسته شد.

وی تأکید کرد: با همکاری و همدلی همه نهادها و افراد، می‌توانیم از بحران تنش آبی عبور کنیم و به تأمین پایدار آب شرب و بهداشت مردم دست یابیم.

امینی عنوان کرد: تلاش‌های شبانه‌روزی و برنامه‌ریزی‌های دقیق می‌تواند به بهبود وضعیت منابع آبی کشور کمک کند و از مشکلات ناشی از کم‌آبی جلوگیری کند.

وی در پایان بیان داشت: با توجه به کاهش بارش‌ها و تغییر الگوی بارش، استفاده از منابع آب زیرزمینی می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در مدیریت منابع آبی استان مطرح شود، این موضوع در استان چهارمحال و بختیاری با طرح‌هایی همچون آب‌رسانی به نیمی از جمعیت استان و سد باباحیدر در حال پیگیری است.

انتهای خبر/۱۰۲۰ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳

ساعت:

۱۵:۴۱:۴۳

16 Feb 2025