به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، نشست رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح چهارمحال و بختیاری و مدیران این سازمان با منتقدان، صاحب نظران، دانشجویان، نخبگان و اصحاب رسانه با هدف ترویج گفتمان قوه قضاییه و استماع بی واسطه نقدها و پیشنهادهای اصلاحی در خصوص دستگاه قضایی و انعکاس موضوعات به مراجع ذیربط بر مبنای سند تحول و تعالی قوه قضاییه به منظور گسترش عدالت و رضایت مندی مردم برگزار شد.
در این نشست روح الله کریمی ضمن گرامیداشت یاد شهدای قضات قوه قضاییه شهیدان مقیسه و رازینی اظهار کرد: سند تحول تا انتهای سال ۱۴۰۲ اجرایی بود و توفیقات خوبی داشت و از ابتدای سال ۱۴۰۳ سند تحول و تعالی عنوان گرفت و از ۶ فروردین ماه سال جاری برای اجرا ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری کسی را در مسند قوه قضاییه منصوب کرده اند که از ابتدایی ترین امور تا عالی ترین مناسب قضایی را اشتغال داشته است، مطرح کرد: سند تحول و تعالی در قوه قضاییه شاخصههای مهمی دارد که در تدوین این سند زحمات زیادی کشیده شده و از نظرات قضات، صاحب نظران و... استفاده شده و طبق منویات امامین انقلاب و مفاد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تدوین شده است.
رئیس محاکم نظامی تجدید نظر نظامی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: بر طبق ابلاغ و تاکید ریاست قوه قضاییه سند قوه قضاییه تبیین و در معرض منتقدین قرار گیرد تا با جمع بندی نظرات سازنده سند تحول و تعالی قوه قضایی مورد نظر قرار گیرد؛ پیرو ابلاغ ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور مبنی بر برگزاری نشست حمایت از نقدهای سازنده و منصفانه ۳ نشست طراحی شده که یکی از نشستها با جامعه اندیشمندان، دانشجویان حقوقی و اساتید است.
این مقام قضایی افزود: نشست دیگر با وکلا و کارشناسان رسمی و جامعه حقوقی که از نزدیک با پروندههای قضایی سر و کار دارند.
کریمی به نشست آخر که با اصحاب رسانه است اشاره و گفت: اصحاب رسانه آیینه تمام نمایی برای عملکرد قوه قضاییه هستند و اصحاب رسانه سربازان اول جبهه جهاد تبیین میباشند که میتوانند نتایج مثبت سند تحول و تعالی را برای آحاد مردم تبیین کنند.
وی به ماحصل نشستها اشاره و اضافه کرد: سند تحول و تعالی به عنوان یک گفتمان اصلی قوه قضاییه میباشد که پیامدهای آن گسترش عدالت در جامعه و رضایتمندی مردم خواهد بود.
رئیس محاکم نظامی تجدید نظر نظامی چهارمحال و بختیاری گفت: ماموریت ما در سازمان قضایی نیروهای مسلح آن است که نقدهای سازنده و نظرات را بشنویم و به مراجع ذیصلاح اعلام کنیم.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند: اگرچه دستگاه قضایی اهمیت آن بالاست لیکن سازمان قضایی نیروهای مسلح اهمیت بالاتری دارد چون با امنیت مردم سروکار دارد، مطرح کرد: اهداف ما در نیروهای مسلح حفظ اسرار نیروهای مسلح، پیشگیری از وقوع جرم، قاطعیت در وقوع جرم و رسیدگی های اختصاصی به جرایم در نیروهای مسلح است.
وی افزود: طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم یکی از اهداف سازمان قضایی نیروهای مسلح است.
رئیس محاکم نظامی تجدید نظر نظامی چهارمحال و بختیاری به اقدامات انجام شده در سازمان قضایی نیروهای مسلح اشاره و بیان داشت: کلاس آگاه سازی برای نیروهای مسلح با موضوعات خاص برگزار میشود، سرکشی و بازدید نوبهای از یگان های نیروهای مسلح انجام میشود و نهایتا اگر پیشگیری های وضعی و اجتماعی موثر واقع نشود در نهایت پیشگیری های کیفری و قضایی در نهایت دقت، سرعت و بازدارندگی صورت میگیرد.
نیروهای مسلح پیشگام در پیشرفت و توسعه کشور هستند
در ادامه محسن اشرفی ضمن عرض تسلیت شهادت قضات شجاع، عادل و خدوم قوه قضاییه اظهار کرد: ترویج گفتمان اصلی قوه قضاییه همان سند تحول و تعالی است که شنونده نقدهای سازنده و پیشنهادات در این راستا هستیم.
این مقام قضایی بیان داشت: مقام معظم رهبری در مسئله تحول در قوه قضاییه همیشه تاکید داشتند و سند تحول و تعالی بر اساس تجارب پیشینیان، آسیب شناسی صورت گرفته، بهرهمندی از ظرفیت نخبگان و استفاده از نظرات حوزه و دانشگاه در عرصههای مختلف قضایی، سیاسی، اقتصادی و... تدوین شده است.
وی افزود: این سند مبتنی بر عزتمندی و استقلال قوه قضاییه، بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی، استفاده از فناوریهای نوین، هوشمند سازی، جلب رضایت مردم و حذف ساختارهای فساد زا و... است.
اشرفی با بیان اینکه اجرای دقیق این سند برای قوه قضاییه و سازمان های تابعه نیروهای مسلح لازم الاجرا و ضروری است، مطرح کرد: مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه سال ۹۹ در این رابطه فرمودند چنانچه از نخبگان حوزه و دانشگاه استفاده نشود طبعا قوه قضاییه نخواهد توانست کار را آنچنان که باید و شاید دنبال کند.
وی مطرح کرد: قوه قضاییه در اجرای این سند تحول از جمله احیا حقوق عامه، نظارتهای گسترده در سطوح مختلف، در عرصه تولید و سرمایه گذاری، تصویب قوانین تحول ساز از جمله ثبت اموال غیر منقول، در رفع موانع واحدهای تولیدی با ابزار قانونی و حمایتهای قضایی موفقیتهای بسیاری داشته است.
دادستان نظامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یکی از مباحث مهم در سند تحول و تعالی توجه به حقوق عامه است، گفت: حقوق عامه عبارت است از حقوقی که در قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه لازم الاجرا و ثابت هستند که اگر اجرا نشوند یا نقض شوند به نوع افراد یک جامعه مفروض یا قشر یا صنفی آسیب میرساند و آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
وی افزود: در ارتباط باحقوق عامه دستور العمل قوه قضاییه را داریم در این دستورالعمل برای دادستانها یک سری وظایف و تکالیفی برشمرده شده از جمله تذکر و اخطار، دستور توقف عملیاتی که برای حقوق عامه و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه است.
اشرفی یادآور شد: دادستانهای نظامی در سراسر کشور در حوزه صلاحیت سازمان های قضایی نیروهای مسلح در ارتباط با حقوق عامه یک سری وظایف دارند بخشی از حقوق عامه به نیروهای مسلح برمی گردد و بخشی از آن مربوط به مسئولیت نیروهای مسلح نسبت به حقوق عامه سایر اقشار و افراد جامعه است که میتوانند نقشآفرین و اثرگذار باشند من جمله حفاظت از محیط زیست، حقوق منابع آب و... حقوق عامه است؛ نیروهای مسلح در صیانت، حفاظت و نگهداری از آنها نقش آفرین و اثرگذار هستند و رویکرد ما هم در سازمان قضایی نیروهای مسلح توجه به حقوق عامه است.
وی نیروهای مسلح را پیشگام و پیشقدم در پیشرفت و توسعه کشور و نماد نظم و اقتدار در کشور دانست و گفت: فعالیت های سازندگی و جهادی نیروهای مسلح پیوند عمیقی با اقتصاد مقاومتی دارد.
دادستان نظامی چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: ظرفیت و انگیزههای که در نیروهای مسلح وجود دارد و توانایی ها در مقوله اقتصاد مقاومتی و جهش تولید میتوانند مشارکت داشته باشند.
وی اضافه کرد: نیروهای مسلح میتوانند هم افزایی در تولید داشته باشند و در سلامت فعالیتهای اقتصادی اثر گذار باشند و باعث افزایش رضایتمندی عمومی شوند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، در ادامه چند تن از اساتید و صاحب نظران نسبت به بیان دیدگاههای خویش پرداختند.
انتهای خبر/ ۵۳۰ ب