تاریخ انتشارسه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۱
کد مطلب : ۵۹۹۴۵
امام جمعه شهرستان سامان مطرح کرد:

سخاوت و بخشندگی، تأکید امام علی(ع)

امام جمعه شهرستان سامان بر اهمیت تربیت کودکان با صفات نیکو و بخشندگی تأکید کرد.
سخاوت و بخشندگی، تأکید امام علی(ع)
حجت‌الاسلام و المسلمین سیداحمد حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه مذهبی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز» اظهار کرد: هر انسانی در زندگی خود نیاز به الگو و معیار دارد تا آن الگو را در زندگی و کارهای خود ملاک عمل قرار دهد. بهترین الگو برای ما مسلمانان و شیعیان، اهل بیت (ع) است و یکی از برترین الگوها در میان اهل بیت، امیرمومنان علی (ع) است که در آستانه ولادت با سعادت این امام قرار داریم.

امام جمعه سامان گفت: از مواردی که ما می‌توانیم از امام علی (ع) به عنوان الگو استفاده کنیم، بحث روش تربیتی حضرت نسبت به فرزندانش است. با مراجعه به روایات، می‌بینیم که یکی از نکاتی که امیرمومنان بر آن تأکید دارد، استفاده کردن از عادت‌های نیکو و حسن است. اگر یک صفت نیک از همان کودکی در انسان عادت شود، ترک کردن آن بسیار سخت می‌شود و چه بسا در بزرگسالی هم صفات نیکویی که با او رشد کرده‌اند را ادامه دهد و حتی در سخت‌ترین شرایط و میان شبهات هم آن صفات را حفظ کند.

وی در ادامه گفت: در روایت داریم که امیرمومنان علی (ع) به امام حسن مجتبی (ع) می‌فرماید: «پسرم، زبان خود را به نرم‌خویی عادت بده.» یعنی سعی کن از همین کودکی زبانت تند نباشد. در این صورت، انسان در بزرگسالی هم تندخویی و حرف‌های زننده برایش سنگین می‌شود و این اثر بسیار مهمی در تربیت دارد.

امام جمعه سامان با اشاره به روایتی از امام علی (ع) خاطرنشان کرد: حضرت می‌فرماید: «زبانت را به سلام کردن عادت بده.» یعنی از کودکی زبانت عادت کند به همه سلام بدهد. اگر این چنین شد، روحیه تواضع، خضوع و خشوع در انسان پرورش پیدا می‌کند و تکبر از او دور می‌شود.

وی در ادامه گفت: حضرت می‌فرماید: «خودت را به سخاوت داشتن، بخشنده بودن و کمک به فقرا و نیازمندان عادت بده.» ما باید خودمان را به صفات نیکو و خصایص زیبا رشد دهیم که اگر یک صفت نیکویی در ما به اصلاح با پوست و گوشت و خون ما عجین شد، در بزرگسالی هم آن صفت را ادامه خواهیم داد.

حجت‌الاسلام حسینی با ذکر این نکته که امام علی (ع) آینه تمام نمای ذات الهی و تجلی عالی‌ترین مراتب معرفت، حکمت و هدایت است، افزود: حضرت می‌فرماید: «زبان و نفس خود را به استغفار و ذکر خدا عادت بدهید.» یکی از نکاتی که در روش تربیتی امیر مومنان (ع) نسبت به فرزندانش بسیار به کار رفته است، بحث این است که زبان خود را با صفات نیکو، کلمات و ویژگی‌های خوب تقویت کنیم که اگر با ما عجین شود، آن وقت سیر تربیتی ما راحت‌تر خواهد بود.

وی در پایان یادآور شد: نکته‌ی دیگری که در برخوردهای تربیتی امیر مومنان (ع) وجود دارد و در روایات می‌بینیم، این است که حضرت وقتی با فرزندانش صحبت می‌کند از کلامشان محبت می‌بارد. به طور مثال، می‌فرماید: «ای پسر عزیزم.» یعنی به فرزندانش عزت می‌دهد و آن‌ها را احترام می‌کند. با این عمل حضرت به فرزندانش نشان می‌دهد که از روی علاقه و محبت به تو توصیه و سفارش می‌کنم. نکته‌ای که در روش تربیتی امیر مومنان (ع) هست، عزت دادن به فرزندانش است. به گونه‌ای با آن‌ها صحبت می‌کند که بچه‌ها کاملاً دلسوزی و محبت را از کلام پدرشان متوجه می‌شوند.

انتهای خبر/۱۰۲۰ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

4:22 مانده تا اذان صبح    
05:43:30 اذان صبح
07:08:44 طلوع خورشید
12:16:26 اذان ظهر
17:22:47 غروب خورشید
17:42:19 اذان مغرب
اوقات به افق :    

تاريخ:

سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳

ساعت:

۰۷:۴۲:۰۹

14 Jan 2025