۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
کد مطلب : ۵۹۸۶۸

بازخوانی پروندۀ معروف فساد ام‌پی سیلوا

حکم محکومیت رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در کمیته اخلاق فدراسیون در پرونده معروف به فساد ام‌پی سیلوا، ابعاد مبهم و متفاوتی ایجاد کرده است.
بازخوانی پروندۀ معروف فساد ام‌پی سیلوا
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز» به نقل از  خبرنگار ورزشی راه دانا؛ زمان زیادی تا برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال باقی نمانده و از این رو داوطلبان تصدی کرسی ریاست یا عضویت در هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال، این روزها در حال انجام امورات مربوط به ثبت‌نام در دبیرخانه مجمع فدراسیون و ورود به عرصه مبارزه انتخاباتی ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ و یا لابی‌های انتخاباتی مورد نظر هستند.

علی کفاشیان، رئیس و نایب‌رئیس اسبق فدراسیون فوتبال هم یکی از مهم‌ترین کسانی است که روز گذشته رسماً در انتخابات حضور یافت و اکثراً او را یک کاندیدای بالقوه در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال می‌دانند. کفاشیان طی روزهای اخیر پس از مجادله با امیر عابدینی، سیدمیرشاد ماجدی را نایب‌رئیس اول خود و منصور قنبرزاده را نایب‌رئیس دوم فدراسیون احتمالی خود دانست.

اگر چه کفاشیان پیش‌تر مدعی شده بود حاضر به بازگشت به فوتبال و انتخابات آن نیست اما در روزهای اخیر، او زیر حرف‌اش زده و وارد گود انتخابات شده اما تأیید صلاحیت او در کمیته‌های بدوی و استیناف انتخابات فدراسیون فوتبال به این سادگی‌ها هم نیست؛ چرا که رئیس اسبق فدراسیون فوتبال یک پرونده مبهم درباره یک قرارداد مالی با حکم محکومیت از کمیته اخلاق دارد.

ماجرا از این قرار است که روز ۵ تیر ماه سال ۱۳۹۸، خبرگزاری‌ها خبر داده بودند که کفاشیان و عباس ترابیان، رئیس سابق کمیته فنی و توسعه فوتسال و فوتبال ساحلی با رأی کمیته اخلاق در پرونده شرکت «ام پی سیلوا» به ۵ سال محرومیت از هرگونه فعالیت فوتبالی محکوم شدند؛ البته این دو نفر بعد از صدور رأی، اعتراض کردند و دفاعیه هم ارائه دادند اما بعد از آن دیگر خبری از لغو یا کاهش محرومیت نیامده است.

موضوع این حکم، حق پخش تلویزیونی ۴ دیدار تیم ملی ایران در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی مقابل تیم‌های گوام، ترکمنستان، هند و عمان است. در حالی که شرکت MP&SILVA به عنوان شرکت طرف قرارداد فدراسیون فوتبال برای پخش این دیدار‌ها مدعی بود برای هر یک از این بازی‌ها مبلغ ۷۹ هزار دلار (جمعاً مبلغ ۳۱۶ هزار دلار) به فدراسیون فوتبال پول داده، اما اسنادی در این باره در فدراسیون فوتبال وجود نداشت.

اگر چه بعد از صدور این حکم کمیته اخلاق، علی کفاشیان و عباس ترابیان بیانیه‌ای صادر کردند و سپس در محافل خبری صحبت از کاهش حکم این دو مدیر درز کرد اما این خبر هرگز رسمی نشد. گفتنی است سپ بلاتر، رئیس اسبق فیفا هم در پرونده فساد توسط کمیته اخلاق فیفا محروم شد و پرونده‌ای هم‌تراز و هم‌شکل پرونده بلاتر در فوتبال ایران در آن زمان رقم خورد که به فساد ام‌پی سیلوا مشهور شد.

کفاشیان روز گذشته در مصاحبه‌اش با خبرنگاران گفت: «اسم‌نویسی کردم و مدارکم را دادم. بر اساس قانون نمی‌دانم تأیید صلاحیت بشوم یا نه ولی هر چه شد، اگر بتوانیم و بخواهند باید به فوتبال کمک کنیم. اگر من آمدم هم حتماً که نباید رأی بیاورم.» همین اظهارنظر نشان می‌دهد که اساساً وضعیت کفاشیان مشخص نیست.

بر اساس آئین‌نامه اخلاقی فیفا، نفراتی که با محرز شدن تخلف فساد در ابعاد مختلف در کمیته‌های اخلاق فدراسیون‌های ملی، کنفدراسیون‌ها و یا فدراسیون بین‌المللی فیفا محروم و یا برکنار می‌شوند، حتی در صورت پایان مدت محرومیت با لیبل حکم کمیته اخلاق مواجه‌اند که این قضیه احتمالاً کار سخت علی کفاشیان و شهاب‌الدین عزیزی‌خادم برای بازگشت به خیابان سئول را در پی خواهد داشت.

انتهای خبر/1020ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳

ساعت:

۱۰:۴۱:۱۰

6 Jan 2025