عمار صالحی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی
جهانبین نیوز، با بیان اینکه غذا و تغذیه مبحثی است که انسانها همواره با آن سر و کار دارند اظهار کرد: در این راستا نظرات، اعتقادات و باورهای متفاوتی وجود دارد که برخی از این باورها نادرست هم هستند.
وی تصریح کرد: تغذیه در سلامتی، کنترل، پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماریها نقش اساسی دارد، بیماریهای مزمن یا بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، مقاومت به انسولین، کبد چرب، پرفشاری خون، بیماریهای قلبی-عروقی، انواع مختلف سرطانها و... همگی نهتنها در ایران که در دنیا معضل بوده و در این زمینه تغذیه هم در کنترل، هم در پیشگیری و هم درمان این بیماریها تاثیر دارد.
صالحی با اشاره به اینکه چاقی نیز یکی از مشکلاتی است که بیماریهای بسیاری را به همراه دارد خاطرنشان کرد: میزان شیوع چاقی در ایران در مردان ۲۷ درصد و در زنان ۴۰ درصد است که علل مختلفی دارد، اما میزان کالری دریافتی از مهمترین علل آن است.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیمدرمانی بیان داشت: بدن انسان مانند حوضی است که یک شیر ورودی و دو شیر خروجی دارد، از ورودی آن کالری غذایی وارد بدن شده و متابولیسم پایه و سوخت و ساز بدن و فعالیت فیزیکی در روز بهعنوان شیرهای خروجی مطرح هستند و اگر در این موارد توازن برقرار نشود فرد دچار اضافه وزن میشود.
وی با تاکید بر اینکه رژیم غذایی به معنای درست خوردن است نه کمخوردن، یادآور شد: عوامل هرمونی نیز در چاقی افراد تاثیر بسزایی دارد، مصرف داروهایی که باعث افزایش اشتها میشود، بیماریهای نورولوژیک و سایکولوژیک، زمینههای محیطی و ژنتیکی، از دیگر عوامل موثر در چاقی است.
صالحی گفت: وقتی فردی دچار چاقی میشود دو یا سه علت دست به دست هم میدهد و اضافه وزن یک معضل چندریشهای است که باید حتما مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیمدرمانی اذعان داشت: ژنتیک هم در بحث اضافه وزن تاثیر دارد اما نقش محیط اثر بیشتری در این زمینه دارد رفتار و اصول تغذیهای است که به افراد به ارث میرسد، وقتی در خانوادهای پدر و مادر دچار اضافه وزن هستند، فعالیت فیزیکی در این خانواده وجود ندارد و کالری دریافتی بالایی هم دارند، و این رفتارهای تغذیهای است که به فرزندان به ارث میرسد.
وی بیان داشت: امروزه مواد غذایی پرکالری بسیاری در دسترس افراد قرار دارند و این موضوع منجربه شیوع چاقی در بین افراد شده است.
صالحی با بیان اینکه تغذیه و رژیمدرمانی یکی از راهکارهای کاهش وزن است ادامه داد: اصلاح سبک زندگی یکی دیگر از راهکارهای مهم در این راستا است که میتواند باعث کاهش وزن شود.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیمدرمانی دو بال اصلی در کاهش وزن را تغذیه و فعالیت بدنی عنوان و تاکید کرد: دارودرمانی، جراحی در برخی موارد خاص و... از دیگر راهکارها در این زمینه است.
وی با اشاره به تغذیه ورزشکاری و مکملهایی که این افراد استفاده میکنند اذعان داشت: در این افراد نیاز پروتئین تامین نمیشود و خواه ناخواه نیاز به مکملهای پروتئینی باتوجه به جنسیت، نوع فعالیت و... هست، این مکملها برای ورزشکاران تجویز میشود، اما در این زمینه مکملهای غیرمجاز بسیاری هم وجود دارد که عوارض بسیاری برای ورزشکاران دارد.
صالحی تاکید کرد: در دنیا هیچ ماده معجزهآسایی برای لاغری وجود ندارد، بنابراین بدون رژیم و فعالیت فیزیکی نمیتوان وزن را کاهش داد، اما برخی از داروهای کاهش اشتها زمانی اثرگذار هستند که در کنار تغذیه و فعالیت فیزیکی آورده شوند.
انتهای خبر/۱۰۲۶ج