
22 خرداد 1388 روز خوبی برای جمهوری اسلامی ایران بود. 40 میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده بودند و 25 میلیون نفر احمدینژاد را شایسته ریاستجمهوری میدانستند.
صبح شنبه بعد از انتخابات جلسهای در مجمع تشخیص برگزار شد. هاشمی، سیدحسن خمینی، محمد خاتمی و موسوی گردهم آمدند تا در برابر سونامی جمهوریت نظام چارهاندیشی کنند. موسوی دقایقی پس از خروج از این جلسه بود که بیانیه مشهور تسلیم صحنهآرایی خطرناک نمیشوم را منتشر کرد؛ چراکه او تکیهگاهش را همیشه در صحنه میدید.
یک هفته آشوب، درگیری و اغتشاش در تهران، هاشمی رفسنجانی را راضی به صدور یک کلام در محکومیت اغتشاشات و یا حتی تأیید جمهوری اسلامی نکرد.
روز 29 خرداد، رهبر معظم انقلاب مواضع صریحشان درباره هاشمی رفسنجانی را در خطبههای نمازجمعه اعلام کردند: «هاشمی بارها تا مرز شهادت پیش رفته است... اختلافنظر با هاشمی دارم اما این نباید برای برخی توهم ایجاد کند... نظر من به نظر آقای احمدینژاد نزدیکتر است.»
فردای 29 خرداد برای هاشمی رفسنجانی روز مهمی بود. او قصد داشت تا بیانیهای را صادر کند اما در درگیریهای گسترده در خیابان آزادی و غرب تهران و دستگیری فائزه هاشمی که هفته گذشته را درکف خیابانها به مصونیتسازی و جرأتسازی برای اغتشاشگران مشغول بود، سبب شد تا هاشمیرفسنجانی بیانیهاش را صادر نکند. بیانیهای که به قول مطلعین در آن از ابطال و حکمیت سخن رفته بود.
یک ماه پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری؛ نوبت اقامه نماز جمعه هاشمی رفسنجانی بود، نماز جمعهای با تمهیدات ویژه با حضور نمازجمعه اولیها. موسوی همانگونه که در اتاق فکرش گفته که به نماز هاشمی رفسنجانی نیاز داریم، طرفدارانش را به حضور خواند.
هاشمی که از موسوی و کروبی خواسته بود به پای خطبههای او بنشینند، در میان شعارهای "سکوت کنی خائنی" از آزادی زندانیان فتنه، تردید در صحت انتخابات، حکمیت و دلجویی از خودش و دیگر آسیبدیدگان فتنه گفت و روز 26 تیر با حضور نمازگزاران با کفش نمادی برای حمایت هاشمی از فتنه سبز شد.
در ادامه، هاشمی رفسنجانی که فرزندش مهدی را پس از دستگیری حلقه اول و دوم فتنه در خطر میدید، به بهانه درس به لندن فرستاد و سیاست سکوت را در پیش گرفت. شعار نه غزه نه لبنان در روز قدس، خط زدن مرگ بر آمریکا در 13 آبان، هتک حرمت تصویر امام خمینی در 16 آذر و از همه بدتر، هتک حرمت عاشورای حسینی توسط بهاییان، منافقین و یک چهره مشهور که نسبت خانوادگی نزدیکی با تکیهگاه فتنه داشت، نتوانست هاشمی رفسنجانی را برای مرزبندی با فتنه و محکومیت آن متقاعد نکرد. روز 9 دی در تهران و شهرستانها تکیهگاه فتنه بیش از سران فتنه مورد انتقاد مردم قرار گرفت.
از 9 دی 88 تا 15 بهمن 89 هاشمی رفسنجانی چند کلیدواژه مشهور داشت: «نظراتم همان نظرات 26 تیر است»، «نباید تسلیم افراطیها و مکتب ایران شد»، باید با خرافهگرایی دولت مبارزه کرد»و...
روز 18 اسفند 89؛ قرار بود انتخابات هیأت رئیسه خبرگان رهبری برگزار شود. بیش از 50 نفر از مجتهدین مجلس خبرگان در واکنش به اقدامات هاشمی رفسنجانی در فتنه 88 از آیتالله مهدوی کنی دعوت کردند تا رئیس مجلس خبرگان شود.
احساس تکلیف آیتالله مهدوی کنی و اجابت ایشان سبب شد تا هاشمی علیرغم کاندیداتوری زود هنگامش از رقابت کناره گیرد تا درروزهای آخر اسفند 89، تحولی به جا و به حق در مجلس خبرگان رهبری صورت گیرد که هاشمی رفسنجانی نیز خوب میدانست که تاریخ انقلاب اسلامی به قبل و بعد از فتنه 88 تقسیم شده بود. و اینک یادآوری چند نمونه از....... کنایه های هاشمی در پی هشدار رهبری کمتر از چهل و هشت ساعت پس از آنکه آیت الله خامنه ای در سخنرانی به طور غیر مستقیم به هاشمی هشدار داد که نخبگان در صورت عدم موفقیت در امتحان عظیم.... سقوط خواهند کرد"، سایت هاشمی رفسنجانی با انتشار مطلبی که در آن از قول وی تصریح شده که "برای ما ترس معنایی ندارد" پاسخی ضمنی به اظهارات رهبری داد. هاشمی در سخنرانی خود از نحوه برگزاری انتخابات انتقاد کرد، خواستار آزادی دستگیر شدگان پس از انتخابات شد و از لزوم بازگشت آنچه اعتماد سلب شده مردم خواند، سخن گفت این درحالی است که رهبری مسوولان را در قبال سخنانی که بیان می کنند مسوول دانسته بودند. وبسایت هاشمی رفسنجانی بلافاصله بعد از سخنرانی آیت الله خامنه ای مطلبی را روی سایت خود گذاشت که بسیاری از محافل خبری از آن به عنوان جواب هاشمی به رهبری یاد کردند. القای دوگانگی میام مردم و نظام! هاشمی رفسنجانی: مردم را از نظام اسلامی نگیرید امام در تمام مراحل انقلاب آگاهی و انتخاب مردم را مهمترین اصل و ملاک حرکت نهضت اسلامی می دانستند و انقلاب و سپس نظام جمهوری اسلامی را بر شانه اعتماد و اتکا به مردم پیش بردند. نظام اسلامی تا جایی که بر شانه های مردم حرکت کرده، همواره موفق و پیروز بوده است و اگر مردم را از نظام اسلامی بگیریم به آن خدشه وارد خواهد شد.



