۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد مطلب : ۵۹۳۸۹
جهانبین نیوز گزارش می‌دهد؛

او هم حق زندگی دارد

متاسفانه اخیراً شاهد افزایش روزافزون و نگران‌کننده سقط جنین و شکسته شدن تابوی این عمل قبیح در جامعه هستیم.
او هم حق زندگی دارد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، گاهی بارداری‌های ناخواسته زوجین را به سمتی پیش می‌برد که به سمت سقط جنین گام بردارند و در اکثر موارد دلیل این زوجین مشکلات مالی مطرح می‌شود.
 
در دین اسلام سقط عمدی به‌طورکلی حرام بوده و برابر با قتل نفس می‌باشد و اعتقاد بر این است که جنین پس از ۱۲۰ روز بارداری یعنی در چهارمین ماه حاملگی با دمیده شدن روح در جسم، دارای روح انسانی می‌گردد، از این زمان به بعد در هیچ شرایطی سقط جنین مجاز نیست.
 
با این حال متاسفانه شاهدیم افزایش روزافزون سقط جنین در سال‌های اخیر و شکسته شدن قبح این عمل قبیح هستیم، تا جایی که بر اساس اعلام امیرحسین بانکی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، بحث سقط جنین در سال گذشته در ایران بالای ۵۰۰ هزار مورد بوده است.


 
سقط‌های غیرقانونی جان مادران را به خطر می‌اندازد

نسترن زمانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: زمانی که بارداری قبل از پنج ماهگی یا هفته 20 حاملگی خاتمه یابد، سقط اتفاق افتاده است.
 
وی تصریح کرد: برخی از سقط‌ها خودبه‌خودی بوده و 8 تا 20 درصد حاملگی‌ها به این صورت خاتمه می‌یابند، معمولا 80 درصد این سقط‌ها در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد و هر چه سن بارداری افزایش یابد، احتمال سقط کاهش می‌یابد.
 
این متخصص زنان و فوق تخصص نازایی ادامه داد: بارداری لطفی است که خداوند به والدین کرده است و توصیه می‌شود افراد تحت هیچ شرایطی به سمت سقط‌های غیرمجاز نروند.
 
زمانی بیان داشت: برخی برای انجام سقط به سراغ افرادی می‌روند که تخصصی در این زمینه ندارند و با سقط غیرقانونی انجام شده جان مادر به خطر می‌افتد، همچنین در این موارد ممکن است رحم دچار عفونت و خون‌ریزی‌های غیرقابل کنترل شود، که در این صورت، مجبور به خارج کردن رحم می‌شویم و این زن دیگر هرگز نمی‌تواند صاحب فرزند شود.
 
وی ادامه داد: بسیاری از مادران در آینده تمایل به بارداری داشته باشند اما به دلیل سقط غیرقانونی و غیراصولی که داشتند دیگر نتوانند باردار شوند.
 
به گزارش «جهانبین نیوز»، با توجه به کاهش زاد و ولد و افزایش سقط جنین در سال‌های اخیر در کشور، لازم است تدابیری اندیشیده شود تا جلوی این اقدام ناپسند با فرهنگ‌سازی و بیان آسیب‌هایی که سقط می‌تواند به روح و جسم فرد وارد کند، گرفته شود، اما از این نکته نیز نباید غافل شد که ارائه امتیازاتی به زنانی که از این اقدام منصرف می‌شوند، نیز می‌تواند به‌عنوان مشوق تاثیرگذار باشد.


 
مرکز «نفس»، پیشرو در جلوگیری از سقط جنین

مریم عظیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: مرکز «نفس»، مرکز جهادی-مردمی است که با هدف جلوگیری از سقط فرزندان سالم با شعار «زندگی حق اوست»، در آذرماه سال 1401 کار خود را در چهارمحال و بختیاری آغاز کرد.
 
وی تصریح کرد: این مرکز تحت نظارت بسیج جامعه پزشکی قرار دارد و متشکل از پزشکان، پرستاران، ماماها و کارمندان دانشگاه علوم‌پزشکی است که با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و پیشگیری از جرم و قوه قضائیه طرح قوت گرفت.
 
رابط استانی طرح ملی «نفس» ادامه داد: این مجموعه در سه حوزه شناسایی، فرهنگ و حمایت مشغول به کار است، که در حوزه شناسایی با همکاری مراکز بهداشتی درمانی، مطب‌های متخصص زنان و مامایی، درمانگاه‌های خصوصی و دولتی شناسایی مادرانی که قصد سقط جنین خود را دارند، انجام می‌شود.
 
عظیمی افزود: وقتی شناسایی اتفاق می‌افتد، ماما وارد عمل شده و به مادر کمک می‌کند از بحث سقط، منصرف شود.
 
وی اضافه کرد: سقط در ایران ممنوع است چون این اقدام به‌عنوان قتل نفس و گناه کبیره شناخته می‌شود، به همین دلیل به ماماها و پزشکان متخصص آموزش‌های لازم ارائه شده است تا در برخورد با چنین مادرانی اقدامات لازم را برای منصرف شدن مادر انجام دهند.
 
رابط استانی طرح ملی «نفس» یادآور شد: به مادرانی که مورد مشاوره قرار می‌گیرند و مجاب به انصراف از سقط نشود، کارت‌های کوچکی ارائه می‌شود و به روان‌شناسان مجربی که به کمک طرح نفس آمده‌اند ارجاع داده شده و مورد روان‌شناسی قرار گرفته و مشکل پیگیری می‌شود.
 
عظیمی یادآور شد: در بخش حمایت این مرکز مسئول نجات ریشه‌یابی علت تصمیم مادر باردار برای سقط را انجام می‌دهد و بر حسب علت فرد برای این اقدام، حمایت‌ها آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی از مهم‌ترین دلایل مادران برای تصمیم به اقدام برای سقط مطرح می‌شود، اما طبق تحقیقات و آمار مشکلات اقتصادی فقط 20 درصد علت سقط‌ها در استان با نگاه اقتصادی اتفاق می‌افتد.
 
رابط استانی طرح ملی «نفس» بیان داشت: اگر مشکلات مالی دلیل یک پدر و مادر برای سقط باشد، این مشکلات بررسی شده و با حمایت خیرین مشکلات رفع خواهد شد.
 
عظیمی افزود: در برخی از موارد مادر باردار به دلیل اینکه توان پرداخت هزینه‌های سنوگرافی، آزمایش و... را در طول بارداری ندارد، تصمیم به سقط گرفته است، در همین راستا با کلینیک‌ها قراردادهایی منعقد شده است و پزشکان و متخصصان با ارائه ویزیت رایگان و...، مسائل درمانی مادران را حل کردند.



افسردگی بعد از سقط جنین غیرمعمول نیست
 
مهسا دهقانی در گفتگو با خبرنگار «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: تصمیم  به ختم بارداری به ندرت آسان است و همیشه ترجیح فرد نیست.

وی تصریح کرد: عوارض روانی و افسردگی بعد از سقط جنین یا ختم حاملگی، چه برنامه‌‌ریزی‌شده باشد چه نباشد، غیرمعمول نیست، در برخی موارد، افسردگی ممکن است رخ دهد.

این روانشناس افزود: صرف نظر از دلیل سقط، واکنش روانی به این عمل بسته به موقعیت فرد می‌تواند از شادی تا غم، اندوه از دست دادن و پشیمانی متغیر باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، شاید این تصور توسط برخی که جنین انسان نیست و بنابراین، سقط هم قتل نمی‌باشد بر گسترش این عمل زشت و ناپسند دامن زده، اما سوال اینجاست که اگر پدر و مادری مجبور باشند اقدام به کشتن فرزند خود خواهند کرد؟ پاسخ قطعا منفی است، جنین در بدن مادر زنده‌ بوده و نه به‌عنوان موجودی که ناقص است بلکه به‌عنوان انسانی زنده که از احساسات برخوردار می‌باشد، حق حیات و ادامه زندگی دارد.
 
قتل تنها چاقو به دست گرفتن و سلاخی یک فرد نیست، سقط جنین هم قتل است، قتل موجودی که در تاریکی رحم حتی نمی‌تواند از خود دفاع کند و به دست کسانی کشته شده که برای ادامه زندگی پناهی جز آن‌ها ندارد اما با سقط هیچ‌گاه شانس زندگی در دنیای ما را تجربه نمی‌کند.

انتهای خبر/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۱۴:۰۳:۲۶

26 Nov 2024