اکبر حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا توأم با یکدیگر است و نمیتوان انتقال یک بیماری را فقط مربوط به آب یا غذا دانست و از همین رو این بیماریها باید با هم بررسی شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با افزایش مسافرتها و افزایش مصرف غذاهای فستفودی و آماده در بین مردم بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا نه فقط در کشور که در تمام دنیا به یک مشکل بهداشتی تبدیل شده است، همچنین تبادلات غذایی و تجارتهایی که در سطح دنیا انجام میشود، خشکسالی، فقر، بلایای طبیعی و معضلات ناشی از جنگ، طغیان بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا را در جایجای دنیا افزایش داده است.
مسئول برنامه بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: عوامل میکروبی ایجادکننده بیماریهای منتقله بیش از 250 مورد است که این عوامل شامل انواع باکتریها و سموم ایجاد شده توسط آنها، ویروسها مانند نوروویروسها، انواع انگلها و... هستند.
حسینی یادآور شد: سموم بوتولیسم یکی از سموم خطرناک در کنسروها و کمپوتها است که بسیار خطرناک بوده و برای حذف آن از این مواد غذایی، باید 20 دقیقه قبل از مصرف این مواد در آب جوش، بجوشند.
وی با اشاره به اینکه اسهالها و هپاتیتهای A و E ازجمله بیماریهای ویروسی هستند که از طریق آب و غذا منتقل میشوند ادامه داد: انگلها بهعنوان عاملی دیگر، ارگانیسمهایی هستند که خود بهصورت تکسلولی یا چند سلولی وجود دارند و فقط در بدن حیوانات زنده و نه در غذاها تکثیر میشوند.
مسئول برنامه بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری وبا را جزء دسته باکتریها و میکروبها دانست و عنوان داشت: این بیماری در اثر استفاده از آب آشامیدنی غیر ایمن و ناسالم منتقل میشود.
حسینی گفت: با توجه به اینکه در آستانه راهپیمایی اربعین هستیم و با توجه به حضور حجم زیادی از زائران در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی سعی کنند از آبی استفاده کنند که از سلامت آن مطمئن هستند و به این ترتیب از ابتلا به بیماری وبا جلوگیری کنند.
انتهای خبر/1026ج