۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹
کد مطلب : ۵۵۲۷۸
رئیس بنیاد ایران شناسی در چهارمحال و بختیاری مطرح کرد:

فرهنگ بومی چهارمحال و بختیاری سرشار از سوژه‌های ناب هنری

رئیس بنیاد ایران شناسی در چهارمحال و بختیاری گفت: فرهنگ بومی و محلی چهارمحال و بختیاری سرشار از سوژه‌های ناب هنری است که می‌تواند بن مایه اصلی آثار هنری قرار گیرد.
فرهنگ بومی چهارمحال و بختیاری سرشار از سوژه‌های ناب هنری
به گزارش «جهانبین نیوز»، عباس قنبری عدیوی صبح یک شنبه در نشست بررسی سوژه‌های بومی و حماسی در شهرکرد فرهنگ چهارمحال و بختیاری را زنده و پویا دانست و گفت: فرهنگ غنی چهارمحال و بختیاری سرشار از سوژه‌های بکر بومی و حماسی است که باید به قلم نویسندگان خوش ذوق و جوان استان نگاشته شود.

وی با اشاره به معرفی و شناخت استان و تاریخ شکل گیری استان چهارمحال و بختیاری افزود: داستان‌های بومی و محلی هم در بین مخاطبان ایرانی و هم در بین مخاطبان بین المللی بسیار طرفدار دارد و زمینه ساز معرفی فرهنگ غنی هر استان است.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که کار سفارشی آفت تولیدات هنری است، یادآور شد: اثر سفارشی در هر زمینه هنری نمی‌تواند تأثیر لازم را بر مخاطب بگذارد و باعث اتلاف هزینه و از بین بردن طرح‌ها و ایده‌های بومی محلی است. اثر هنری باید از خلاقیت و ایده هنرمند و به طور عامیانه دلی شکل بگیرد.

رئیس بنیاد ایران شناسی در چهارمحال و بختیاری مطالعات فرهنگی و اجتماعی منطقه در سوژه‌یابی را بسیار پر اهمیت دانست و گفت: وجود اقوام مختلف در درون جامعه استان، موجبات داد و ستد فرهنگی و اجتماعی را در طول تاریخ فراهم آورده است و در قدیم و عصر حاضر مردمان بختیاری، دهکردی، بروجنی و ترک‌های قشقایی چهارمحال و بختیاری به مانند انگشتان دست در کنار هم بوده‌اند و رشادت‌های تاریخی و فرهنگی مردم استان را در تاریخ ایران رغم زده‌اند.

این نویسنده و پژوهشگر چهارمحال و بختیاری با اشاره به شخصیت‌ها و نامداران و بانوان دلیر این دیار در شکل‌گیری تاریخ چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به علاقه مردمان این دیار به شاهنامه فردوسی و توجه ویژه به این شاهکار ادبی ایران زمین اکنون در تاریخ این دیار شاهد نقش شاهنامه و شخصیت‌های تأثیر گذار آن در شکل‌گیری داستان‌های حماسی و پهلوانی استان هستیم.

قنبری افزود عشایر در استان چهارمحال و بختیاری و البته بیشتر مناطق به سه شیوه کوچ می‌کنند که با عنوانی چون کوچ افقی، کوچ عمودی و کوچ دورانی است و بسیاری از عشایر استان چهارمحال و بختیاری در طول سال هر سه نمونه کوچ را انجام می‌دهند که زندگی و زیست این عزیزان سرشار از سوژه‌های ناب بومی و محلی است.

قنبری ضمن بررسی تأثیر فرهنگ بومی و عامه شامل گویش، آداب و رسوم محلی، اصطلاحات و ضرب المثل‌های بومی در بوم چهارمحال و بختیاری تأثیر استفاده از فرهنگ بومی و عامه در داستان نویسی و ادبیات امروز را بسیار زیاد دانست و گفت: فرهنگ بومی و محلی چهارمحال و بختیاری سرشار از سوژه‌های ناب هنری است که می‌تواند بن مایه اصلی آثار هنری قرار گیرد و در این باره باید با ریش سفیدان و پیران هر دیار به گفتگو بنشینیم چرا که صحبت با این گنجینه‌ها خود سرشار از ایده‌های ناب است.

به گزارش جهانبین نیوز، در این نشست که از سوی خانه روایت بام ایران و دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری استان برگزار شد هنرمندان با قسمتی از تاریخ استان چهارمحال و بختیاری، کارکردهای سنگ و به خصوص شیر سنگی، معرفی برخی از سوژه‌های حماسی و ملی استان و واژه شناسی در قوم بختیاری آشنا شدند.


انتهای خبر/1020ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲

ساعت:

۱۲:۴۹:۳۰

1 Oct 2023