مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری گفت: حدود ۴۰ مزرعه تکثیر و تولید بچه ماهی در این استان وجود دارد که باعث تولید بیش از ۳۰ میلیون قطعه ماهی شده است.
به گزارش جهانبین نیوز؛ محمد کریمی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: استان با آب و هوایی سرد و خشک و دارا بودن منابع آبی عظیم شامل چشمهها، قنوات، چاههای کشاورزی، رودخانههای دائمی و تالابها و سدهای مخزنی کشاورزی و برقابی، حدود ۱۰ درصد از منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: شرایط آب و هوایی ویژه چهارمحال و بختیاری جهت تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و به خصوص ماهی قزلآلای رنگینکمان، این استان را از این حیث متمایز نموده است بهگونهای که در بیش از یک دهه اخیر توانسته است خود را به عنوان یکی از قطبهای اول تولید ماهیان سردابی کشور معرفی نماید.
مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری ادامه داد: وجود ۴۰۰ مزرعه فعال پرورش ماهی در استان که باعث تولید حدود ۲۵ هزار تن ماهی قزلآلای رنگینکمان در سال ۱۴۰۱ شد، همچنین حدود ۴۰ مزرعه تکثیر و تولید بچه ماهی باعث تولید بیش از ۳۰ میلیون قطعه ماهی شده است از دیگر پتانسیلهای این استان هستند.
کریمی عنوان کرد: همچنین در زمینه تولید ماهیان زینتی نیز چهارمحال و بختیاری توانسته در ۱۴ مرکز تولید ماهیان زینتی بیش از ۴۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی تولید نماید که با توجه به شرایط موجود در استان میتوان در آیندهای نه چندان دور چشمانداز روشنی برای توسعه این پتانسیل در استان متصور شد.
وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه در زمینه تولید سایر آبزیان، در سال گذشته اقدام به تولید بالغ بر ۱۰۰ هزار قطعه زالوی طبی در یک مزرعه تولید و پرورش شده و در حال حاضر نیز دو پروانه تأسیس دیگر جهت تولید این گونه صادر شده که در دست احداث است.
مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری اضافه کرد: تمام این فعالیتها در استان توانسته است باعث اشتغالزایی مستقیم حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۵ هزار نفر در استان شده است، ضمن اینکه تعداد نیروی انسانی فعال و مولد نیز در استان حدود ۴۰۰ نفر هستند.
کریمی بیان کرد: در زمینه فرآوری و بستهبندی ماهی قزلآلا نیز در حال حاضر ۶ کارخانه در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که ظرفیت بستهبندی و فرآوری آنها حدود ۱۵ هزار تن در سال است که عمده محصولات آنها نیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
وی تاکید کرد: ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان نیز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که ظرفیت تولید حدود ۳۴۰ هزار تن خوراک آبزیان در سال را دارد و در این زمینه نیز علاوه بر تأمین خوراک مورد نیاز استان به دیگر استانها و همچنین خارج از کشور صادرات انجام میگیرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری با اشاره به پرورش ماهی در قفس در پشت دریاچه سد کارون چهار به عنوان یکی از پروژههای مهم در راستای اقتصاد مقاومتی، یادآور شد: مطالعات جهت اجرای این پروژه واقع در شهرستان اردل، بخش میانکوه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و با پایان مطالعات، اجرای طرح پایلوت طرح و برآورد تولید ۴ هزار تن در سال، مقرر شد با طراحی سایتهای با ظرفیت مختلف این طرح از طریق مزایده در شرکت آب منطقهای استان به متقاضیان واگذار شود.
کریمی تصریح کرد: مرحله اول واگذاری سایتهای پرورش ماهی در قفس طی سالهای ۱۳۹۵ تا کنون انجام شده که این امر منجر به تولید حدود ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ تن ماهی به صورت میانگین در سالهای مذکور شد.
وی افزود: با اتمام قرارداد بهرهبرداران با شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری در خصوص بهرهبرداری از مخزن سد، مقدمات جهت واگذاری ۴ هزار تن به تعداد ۲۰ سایت با ظرفیت ۱۰۰ تا ۷۰۰ تن در دست اجرا است که اطلاعرسانی و برگزاری مزایده از سوی شرکت آب منطقهای استان انجام خواهد گرفت.
مدیر شیلات و امور آبزیان چهار محال و بختیاری به دیگر پروژههای مهم و در دست اجرای استان اشاره کرد و ادامه داد: تکمیل زیرساختهای مجتمع پرورش ماهی هلن (یاس سفید دره بید) در شهرستان کیار به ظرفیت اسمی ۳۵۰ تن در سال، تکمیل زیرساختهای مجتمع پرورش ماهی شمسآباد شهرستان بروجن به ظرفیت حدود ۳۰۰ تن در سال (احداث شبکه برق)، تکمیل زیرساختهای مجتمع پرورش ماهی چمسوربازفت در شهرستان کوهرنگ به ظرفیت ۲۷۰ تن در سال، تکمیل زیرساختهای مجتمع پرورش ماهی افسرآباد در شهرستان کوهرنگ با ظرفیت حدود ۳۰۰ تن در سال، تکمیل مطالعات پرورش ماهی در قفس بر پایه پرورش ماهیان گرمابی و… ازجمله این طرحها هستند.